İdil Biret'e Bilkent Senfoni Orkestrası eşlik edecek

Piyano sanatçısı İdil Biret'e Toshiyuki Shimada yönetimindeki Bilkent Senfoni eşlik edecek.

Yayınlanma: 28.03.2013 - 09:30
Abone Ol google-news

Devlet Tiyatroları 22, Devlet Opera ve Balesi ise 6 eser ve 2 konserle seyircinin karşısında olacak. Sanatçı Nilüfer ve Rotary Farkındalık Korosu, Kanser Haftası kapsamında 1 Nisan'da, ''Meme Kanserinde Erken Tanı'' konusunda farkındalık oluşturmanın ve hayata bağlılığın önemini, beraber söyleyecekleri şarkılarla dile getirecek. Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, Richard Wagner'in doğumunun 200. yılı dolayısıyla şef Vakhtang Matchavariani yönetiminde konser verecek.

 

Tiyatro

Akün Sahnesi: Ferenc Molnar'ın yazdığı, Serra Canbay'ın oyunlaştırdığı, binalarla kuşatılmış arsa için birbirleriyle amansız bir mücadeleye giren iki çocuk çetesinin hikayesini anlatan çocuk oyunu ''Pal Sokağı Çocukları'' minik seyirciyle bugün, 30 ve 31 Mart'ta buluşacak. Erdal Beşikçioğlu'nun oynadığı ''Bir Delinin Hatıra Defteri'' yarın ve 30 Mart'ta seyredilebilecek. Oyunun proje tasarımı ve yönetmenliğini Cem Emüler, dekor ve giysi tasarımını ise Sertel Çetiner üstleniyor. İskender Altın'ın yönettiği, Moises Kaufman'ın yazdığı ''33 Varyasyon'', 2-3 Nisan'da sahnelenecek. Ludwig van Beethoven'ın 33 Varyasyon adlı eseri üzerinde çalışan müzikolog, akademisyen Dr. Katherine Brandt'ın New York'tan Beethoven'ın doğduğu yere, Bonn'a çıktığı yolculuk ve sonrasında gelişen olayları konu edinen yapımda Erdal Küçükkömürcü, İpek Çeken, Meltem Baytok, Mehmet Akay, Ulaş Ersoy, Eda Aydınlı ve Tunç Yıldırım rol alıyor.

Altındağ Tiyatrosu: Funda Mete'nin sahneye koyduğu ''Sinek Kadar Kocam Olsun Başımda Bulunsun'' bugün, yarın, 30 ve 31 Mart'ta görülebilecek. Dede Korkut Hikayesi'nden kurgulanmış ''Boğaçhan'', yarın küçük sanatseverlerle bir araya gelecek. Ölüm temasının işlendiği, Mehmet Ege ve Işıl Poyraz'ın rol aldığı ''Dönülmez Akşamın Ufkundayız'', 2-3 Nisan'da izleyici karşısında olacak.

Büyük Tiyatro: Ali Berktay'ın yazdığı, Ayşe Emel Mesci'nin yönettiği ''Kerbela'', yarın, 31 Mart ve 2 Nisan'da sahnelenecek.

Cüneyt Gökçer Sahnesi: Işıl Kasapoğlu'nun yönettiği, Edmond Rostand'ın yazdığı, Sabri Esat Siyavuşgil'in çevirdiği ''Cyrano De Bergarac'', bugün, yarın ve 30 Mart'ta görülebilecek. Oyunda Durukan Ordu, Zeynep Yasa, İrfan Kılınç, İsmet Numanoğlu ve Edip Tümerkan rol alıyor. Ulviye Karaca'nın yazıp yönettiği çocuk oyunu ''Üç Şehzade'', bugün, 30 ve 31 Mart'ta seyredilebilecek. Şehzadelerin zaaflarından faydalanan hain vezirin, sultan babalarını iyileştirmeleri için şehzadeleri bilinmez bir yolculuğa sürüklemesinin konu edildiği eserde Bülent Çiftçi, Mehmet Ali Toklu, Uğur Kaya gibi isimler rol alıyor. Eskişehir Devlet Tiyatrosu, Barış Erdenk'in yönettiği ''Özgürlüğün Bedeli''ni, 2-3 Nisan'da başkentlilerle buluşturacak.

Küçük Tiyatro: Vladlen Alexandrov'un yönettiği, kurmaca bir aileyi sahneye taşıyan ''Ben Ödüyorum'', hafta boyunca izlenebilecek. Yönetmenliğini Erhan Gökgücü'nün üstlendiği, Shakespeare'nin aynı adlı eserinden uyarlanan ''Venedik Taciri'', 2-3 Nisan'da , çocuk oyunu ''Keloğlan Keleşoğlan'' 29 Mart'ta sahnelenecek.

Muhsin Ertuğrul Sahnesi: ''Boğaçhan'', bugün küçük sanatseverlerce izlenebilecek.

Oda Tiyatrosu: Yurdaer Okur'un yönettiği, Uğur Çavuşoğlu'nun oynadığı, aynı evde yaşamalarına rağmen birbirlerini tanıyamayan insanların evliliklerinin nasıl iflasa sürüklendiğinin anlatıldığı ''Euridice'nin Elleri'', bugün, yarın ve 30 Mart'ta, bir müzisyen üzerinden toplumun, bireyin, müziğin, cinselliğin, hiyerarşinin dedikodusunu yapan ''Kontrabas'' ise 2-3 Nisan'da izlenebilecek.

Stüdyo Sahne: Sinemacı Coen kardeşlerden Ethan Coen'in yazdığı, kara mizah ögeleri taşıyan ''Bekleyiş'' ve ''Karıncalar'' da yarın ve 31 Mart'ta görülebilecek.
İnsan öldürmeyi rutinin bir parçası haline getirmiş iki kiralık katilin gerilim, şiddet ve tehlike dolu hikayelerini anlatan, 13 yaş üstü seyircinin izleyebileceği ''Jerry ve Tom'', 2 Nisan'da görülebilecek.

İrfan Şahinbaş: ''Yastık Adam'' bugün ve 30 Mart'ta, Brecht'in yazdığı, Ayşe Emel Mesci'nin yönettiği ''Cesaret Ana ve Çocukları'' ise 3 Nisan'da seyirci karşısına çıkacak.

Şinasi Sahnesi: Seyirciden yoğun ilgi gören ''Yastık Adam'', 2-3 Nisan'da da sergilenecek.

 

Opera-Bale

Opera Sahnesi: Bestesini ve librettosunu Türk besteci Muammer Sun'un yaptığı, padişahın 4 eşinden biriyle genç bir adamın yaşadığı aşkı anlatan ''Sevginin Bedeli'' balesi bu akşam sahnelenecek. Orkestra şefliğini Alessandro Cedrone'nin üstlendiği ''Tosca'' operası 30 Mart'ta sanatseverlerin beğenisine sunulacak. ''Harem'' balesi 1 Nisan'da temsil verecek. Wolfgang Amadeus Mozart'ın tüm dünyada farklı sahnelerde yüzlerce yıldır sergilenen ''Saraydan Kız Kaçırma'' operası 3 Nisan'da görülebilecek.

Operet Sahnesi: Anadolu temasının çok sesli müzik ve dansla harmanlandığı,''Seslerle Anadolu'' müzikli gösterisi 30 Mart'ta temsil verecek. Toğrul Ganiev, Ceyla Ganieva ve Hoxha Ganiev, ''Server Ganiev'i Anma Konseri''nde, Şef Burak Tüzün yönetiminde 31 Mart'ta dinleyiciyle bir araya gelecek. Soprano Burcu Soysev ve Piyanist Esra Poyrazoğlu'nun vereceği aryantikler ve barok aryalardan oluşan ''Antique'' adlı konser, 2 Nisan'da dinleyicisiyle buluşacak.

Leyla Gencer Sahnesi: Çocuk müzikali ''Bremen Mızıkacıları'' 31 Mart'ta izlenebilecek. Burcu Altınel, Güliz Akalın, Semih Aşık, Can Kayalık, Halil Turgut, Yağmur Bayrakdarlar, Zeynep Çelikkanat, Esra Şahin Çapanoğlu, Sibel Kızılateş, Murat Beşik, Fuat Sadık, Esra Şahin Çapanoğlu, Bekir Koçtürk ve Özgür Özer rol alıyor.

 

CSO

Cumhurbaşkanlığı Senfoni orkestrası (CSO), 29 Mart'ta Richard Wagner'in doğumunun 200. yılı nedeniyle CSO Konser Salonu'nda Saat 20.00'de şef Vakhtang Matchavariani yönetiminde, Şule Köken ve Ünüşan Kuloğlu'nun solistliğinde konser verecek.

Bilkent Senfoni Orkestrası (BSO), Toshiyuki Shimada şefliğinde konser gerçekleştirecek. Piyanoda İdil Biret'in solist olarak katılacağı programda Mozart ''La clemenza di Tito' Uvertürü, KV.621W.A.'', Mozart ''Piyano Konçertosu No.24,Do minör, KV.491'', P. Hindemith ''Die vier Temperamente' Tema ve Çeşitlemeler'', P. Hindemith ''Carl Maria von Weber'in Temaları Üzerine Senfonik Metamorfozlar'' adlı eserler icra edilecek.

 

Cermodern

Ahmet Güneştekin'in ''Yüzleşme'' sergisi 14 Nisan'a kadar görülebilecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler