32. İstanbul Film Festivali başlıyor

İstanbul Kültür Sanat Vakfı'nın (İKSV) Akbank sponsorluğunda düzenlediği ''32. İstanbul Film Festivali'', yarın Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenecek açılış töreniyle başlayacak.

Yayınlanma: 28.03.2013 - 10:38
Abone Ol google-news

Açılışta gösterilecek Pedro Almodovar'ın ''I'm So Excited/Aklımı Oynatacağım'' filmi, festival boyunca izlenebilecek.

Festival kapsamında, sinemaseverlere 20'nin üzerinde bölümde 200'ü aşkın filmin yanı sıra, usta sinemacıların katılacağı söyleşiler, atölye çalışmaları ve sinema dersleri sunulacak.

Konser


İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası (İDSO), yarın Fulya Sanat Merkezi'nde konser verecek.
Kemanda Sophia Jaffe'nin, viyolada Roland Glassl'ın ve basta Erdem Baydar'ın eşlik edeceği şef Orhun Orhon yönetimindeki orkestra, konserde Mozart'ın ''Senfoni-Konçertant'', Mahler'in ''Kindertotenlieder'' ve Rossini'nin ''İtalya'da Bir Türk Uvertürü'' eserlerini seslendirecek.

Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası (BİFO), 1 Nisan'da Caddebostan Kültür Merkezi'nde sahne alacak.

Konserde, Mozart'ın ''12. Senfoni, Sol Majör, K.110 (75b)'', Haydn'ın ''Trompet Konçertosu, Mi bemol Majör, Hob.Vlle: 1'' ve Mendelsshon'un ''4. Senfoni, La Majör, Op. 90, İtalyan'' eserlerini çalacak şef Sascha Goetzel yönetimindeki orkastraya trompette Arda Cabaoğlu eşlik edecek.

Bavyera Radyo Oda Orkestrası, 2 Nisan'da İş Sanat Kültür Merkezi'nde konser verecek. Martin Fröst'ün klarnette eşlik edeceği orkestrayı şef Radoslaw Sculz yönetecek.
Konserde, Mozart'ın ''Ein musikalischer Spass, K.522'' ve ''Klarnet Konçertosu, K. 622, La Majör'' ile Schubert ve Mahler'in ''Der Tod und das Mädchen'' eserleri çalınacak.

İngiliz kabare-punk topluluğu The Tiger Lillies, yarın Salon İKSV'de hayranlarıyla buluşacak.
Uluslararası Opus Amadeus Oda Müziği Festivali kapsamında, 4 Nisan'da Beşiktaş Belediyesi Fulya Sanat'ta ''Federico Fellini'yi Anma Konseri'' düzenlenecek.

İngiliz indie-folk grubu ''Daughter'', 2 Nisan'da Salon İKSV'de dinleyicilerin karşısına çıkacak.
Camerata Lausanne, 4 Nisan'da Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu'nda sahne alacak. Dünya genelinden genç yetenekli müzisyenlerden oluşan topluluk, konserde zengin bir repertuvar sunacak.

Sahne Sanatları


Dünya turnesi kapsamında tek gösteri için İstanbul'a gelecek stand-up sanatçısı Eddie Izzard, 1 Nisan'da Maslak Tim Show Center'daki gösterisini İngilizce sahneleyecek.

Dünyaca ünlü modern dans-bale topluluğu American Dance Theatre Odyssey, Shakespeare'in ölümsüz eseri ''Romeo ve Juliet''in dans versiyonuyla yarın, 30 ve 31 Mart'ta TİM Show Center'da olacak.

Yönetmenliğini Derryl Yeager'ın, koreografisini grubun baş dansçılarından Eldon Johnson'ın üstlendiği gösteride, Eminem, Christina Aguilera, Lady Gaga, Enya, Snow Patrol, Ricky Martin, Beyonce, Justin Timberlake, Nelly Furtado, Tracy Chapman ve daha birçok şarkıcının seslendirdiği parçalar eşliğinde hayat bulan hip hop, latin ve salon dansları, dünyaca ünlü aşk hikayesini günümüze taşıyacak.

Darüşşafaka Cemiyeti'nin 150. kuruluş yılı kutlamaları kapsamında Devlet Opera ve Balesi Başrejisörü Yekta Kara'nın hazırladığı, dünyanın ve Türkiye'nin 150 yıllık tarihini ele alan ''Bir Buçuk Asırlık Fark'' adlı müzik ve dans gösterisi, 30 Mart'ta Haliç Kongre Merkezi'nde sergilenecek.

Çok sesli korodan klasik orkestraya, Türk Musikisi Topluluğu'ndan Fatih Erkoç ve arkadaşlarına uzanan geniş kapsamlı programda, halk oyunları grubunun da katılımıyla 100 sanatçı sahne alacak.

''Kuğu Gölü'' balesi, 2 Nisan'da İstanbul Kültür Üniversitesi Akıngüç Oditoryumu ve Sanat Merkezi'nde sahnelenecek.

''Otello'' adlı modern bale, 3 Nisan'da Fulya Sanat'ta izlenebilecek.

''Kötülüğün Döngüsü'' adlı iki perdelik opera, 2 ve 4 Nisan'da Kadıköy Süreyya Operası'nda sanatseverlerle buluşacak.

Tiyatrolar


İstanbul Devlet Tiyatrosu, hafta boyunca çeşitli oyunları tiyatroseverlerin izlenimine sunacak.
Bu kapsamda, Küçük Sahne'de ''Çirkin'', Cevahir Salon 1'de ''Sidikli Kasabası Müzikali'', Zeytinburnu Sahnesi'nde ''Kurban'', Üsküdar Tekel Sahnesi'nde ''Sessizlik'', Ahmet Mithat Efendi Sahnesi'nde ''Aşkımız Aksaray'ın En Büyük Yangını'', Cevahir Salon 2'de ''Inishmorelu Yüzbaşı'', Küçükçekmece Cennet Kültür Sanat Merkezi'nde ''Yağmur Durduğunda'', Üsküdar Stüdyo Sahne'de ''Michelangelo'' oyunları sahnelenecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'nda ise Reşat Nuri Sahnesi'nde ''Doğum Günü Partisi'' ve ''Ocak'', Gaziosmanpaşa Ferih Egemen Sahnesi'nde ''Üç ve Muhteşem Kurt'' ve ''Boncuk'', Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde ''İstanbul Efendisi'' ve ''Ocak'', Kağıthane Sadabad Sahnesi'nde ''Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz'' ve ''Ocak'', Kadıköy Haldun Taner Sahnesi'nde ''Toros Canavarı'' ve ''Yüzleşme'', Ümraniye Sahnesi'nde ''Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım'' ve ''İstanbul Hatırası'', Üsküdar Musahipzade Celal Sahnesi'nde ''Meraklısı İçin Öyle Bir Hikaye'', Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi'nde ''Türkiye Kayası: Bir Göç Hikayesi'' oyunları izlenebilecek.

Ayrıca Çevre Tiyatrosu'nda 30 Mart'ta ''Bir İnfazın Portresi'', Sabancı Üniversitesi Gösteri Merkezi'nde 1 Nisan'da ''Aşkın Yeni Adresi'', 4 Nisan'da Ortaköy Afife Jale Sahnesi'nde ''Babaannem 100 Yaşında'' oyunları sahnelenecek.

Çocuklar için


''Oz Ülkesi'' adlı 2 perdeli müzikal çocuk oyunu, 31 Mart'ta TİM Fettah Aytaç Salonu'nda sergilenecek.

''Disney Live Mickey'nin Müzik Festivali'', 30 ve 31 Mart'ta Trump Towers Mall'da çocuklarla buluşacak.

''Sindirella'' adlı müzikli çocuk oyunu, 30 Mart'ta TİM Fettah Aytaç Salonu'nda izlenebilecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler