Meteoroloji uyardı

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, öğle saatlerinde güney ve güneybatı yönlerden Ege'de, akşam saatlerinde ise Marmara ile Batı Karadeniz'in batısında fırtına yaşanması bekleniyor. Ayrıca, Batı Akdeniz ile İç Anadolu'da güney-güneybatı yönlerden fırtına, Marmara, Ege ve Batı Akdeniz bölgelerinde ise fırtınayla birlikte gökgürültülü sağanak yağış olacağı tahmin ediliyor. İstanbul'un ise gök gürültülü yağışlı havanın etkisine gireceği belirtildi.

Yayınlanma: 11.02.2009 - 13:49
Abone Ol google-news

Meteoroloji, öğle saatlerinde güney ve güneybatı yönlerden Ege'de, akşam saatlerinde ise Marmara ile Batı Karadeniz'in batısında fırtına yaşanması beklendiğini ifade ederek, Batı Akdeniz ile İç Anadolu'da güney-güneybatı yönlerden  fırtına, Marmara, Ege ve Batı Akdeniz bölgelerinde ise fırtınayla birlikte gökgürültülü sağanak yağış olacağı ihtimaline karşı yurttaşları uyardı.

Meteoroloji İstanbul Bölge Müdürü Mustafa Yıldırım, İstanbul'da yarından itibaren tekrar yağış beklendiğini belirterek, Marmara Bölgesi'nde bu geceden itibaren etkili olacak lodos nedeniyle karbonmonoksit zehirlenmelerine karşı yurttaşları uyardı.

Yıldırım, yaptığı açıklamada, kentte son 3 günde etkili olan yağışlarda Sarıyer'de metrekareye 69, Kartal'da 68, Sabiha Gökçen Havalimanı'nda 63, Atatürk Havalimanı'nda 57 ve Göztepe'de de 57 kilogram yağış düştüğünü bildirdi.

Bu geceden itibaren lodosun da kısa süreli fırtına şeklinde etkisini göstereceğine dikkati çeken Yıldırım, başta Bursa ve Balıkesir olmak üzere ısınmak amacıyla soba kullanan Marmara Bölgesi'ndeki yurttaşları, karbonmonoksit zehirlenmelerine karşı dikkatli olmaları ve bu gece sobalarını söndürerek yatmaları konusunda uyardı.

Yıldırım, yarın deniz ulaşımında da aksaklıklar görülebileceğini kaydetti. İstanbul'da yarınki en düşük sıcaklığın 8, en yüksek sıcaklığın 13 derece olacağını ifade eden Yıldırım, Cuma günü de İstanbul'da aralıklı sağanak yağış beklendiğini belirtti.

Lodosun orta kuvvette etkisini sürdüreceğini dile getiren Yıldırım, hafta sonu ise sıcaklığın hissedilir derecede düşerek, mevsim normallerinin altına ineceğini bildirdi.

 

Trakya'da sağanak bekleniyor

Kırklareli, Edirne ve Tekirdağ'ın bazı ilçelerinde sağanak bekleniyor. Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden yapılan ''Meteorolojik Uyarı''da, Edirne'nin Uzunköprü, Kırklareli il merkezi ile Babaeski, Lüleburgaz, Pınarhisar, Vize ve Demirköy ilçeleri ile Tekirdağ'ın Hayrabolu ve Muratlı ilçelerinde saat 24.00'e kadar sağanak beklendiği bildirildi.

Uyarıda, ani sel ve su baskınlarına karşı yurttaşların tedbirli olmaları istendi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler