Daçka 150 yaşında

1863'te kurulan Darüşşafaka Eğitim Kurumları, yarın sahneye konulacak müzik ve dans gösterisiyle 150. yaşını kutlayacak.

Yayınlanma: 29.03.2013 - 08:20
Abone Ol google-news

Darüşşafaka bitmeyen bir hikâyedir. Orada yaşamlar, eğitimle gerçekten değişir. Annesiz, babasız, yoksul çocukların, gözyaşları ve hasretle başladıkları bu hikâye, ömür boyu anlatılacak anıların eşlik ettiği mezuniyetle asla bitmez. Belki de asıl o zaman başlar! Birlikte büyüdüğünüz arkadaşlarınız, en güvenilir, en kıymetli dostlarınız; öğretmenleriniz, sevgili akıl hocalarınız olur. Daçkalı ağabeyler ve ablalar, okula yeni başlayan miniklere sıcak bir kucak sunar, onların yatılı yaşama uyum sağlamalarına yardımcı olurlar.

 

Çıraklar için kuruldu

Darüşşafaka Cemiyeti, 1863’te, Yusuf Ziya Paşa ve dört yakın arkadaşı tarafından, Kapalıçarşı’da çalışan ve eğitim olanağından yoksun genç esnaf çıraklarını eğitmek için kuruldu. İstanbul Fatih’te Türk tarihinin okul amaçlı ilk binasını inşa ettiren Cemiyet, 1873’te babası hayatta olmayan ve maddi durumu yetersiz çocuklara yatılı eğitim vermeye başladı.

 

İlk kızlar...

Kız öğrenciler, 1971-72 öğretim yılından itibaren Darüşşafaka’da eğitim görmeye başladı. Okul, 1994’te daha fazla öğrenciyi okutmak için Fatih Çarşamba’daki tarihi binasından Maslak’taki modern yerleşkesine taşındı. Darüşşafaka 2008’de de Türkiye İş Bankası’nın “81 İlden 81 Öğrenci” projesinin desteğiyle Anadolu açılımını başlattı. Son beş yıldır Darüşşafaka’ya giren öğrencilerin yüzde 70’i Anadolu’dan, yüzde 30’u İstanbul’dan geliyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler