Akbank Kısa Film Festivali'nin sonuçları belirlendi

Akbank 9. Kısa Film Festivali'nin yarışma bölümüne başvuran 416 film arasından yapılan değerlendirmede, ödüle layık görülen eserler belirlendi.

Yayınlanma: 29.03.2013 - 13:58
Abone Ol google-news

Akbank Sanat'tan yapılan açıklamaya göre, bu yıl 18-28 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilen Akbank 9. Kısa Film Festivali, yurt içi ve dışından geniş katılımı, yeni bölümleri, atölye çalışmaları ve söyleşileriyle sinemaseverlere keyifle izleyecekleri dopdolu bir program sundu. Festivalde 29 ülkeden 102 film gösterilirken, 40 seans, 10 söyleşi ve atölye çalışması yapıldı. Sinema dünyasından da 17 konuğun yer aldığı festival, 10 gün boyunca farklı renkler, coğrafyalar, kültürler ve düşünceleri izleyiciyle buluşturdu.
Akbank 9. Kısa Film Festivali jürisi, bu yıl dört farklı kategoriden oluştu. Festivalin, 416 filmin başvurduğu yarışmalı ''Festival Kısaları'' bölümüne katılan eserler, oyuncu ve oyuncu koçu Bahar Kerimoğlu, Maltepe Üniversitesi öğretim görevlisi Serkan Öztürk ve yönetmen Selim Evci'den oluşan ön eleme juri kurulu tarafından değerlendirildi.
Oyuncu Şebnem Dönmez, yönetmen Emin Alper, görüntü yönetmeni Gökhan Tiryaki, yönetmen Cemil Ağacıkoğlu ve Akbank Sanat Müdürü Derya Bigalı'dan oluşan Kurmaca Kategorisi Jüri Kurulu, bu yıl ''En İyi Kurmaca Film Ödülü''ne ''Buhar'' filmi ile Abdurrahman Öner'i layık gördü.

Yönetmen Aslı Özge, yazar ve yönetmen Derviş Zaim, Maltepe Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selahattin Yıldız, yönetmen Rüya Arzu Köksal ve Akbank Sanat Müdürü Derya Bigalı'dan oluşan Belgesel Kategorisi Jüri Kurulu'nun değerlendirmesi sonucu ''En İyi Belgesel Film Ödülü'' ''Bay Siebzehnrübl'' filminin yönetmeni Tuna Kaptan'a verildi. Festivale bu yıl eklenen Canlandırma Kategorisi'nde ise Ressam Cemal Erez, Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyesi ve Uykusuz Dergisi Çizeri Galip Tekin, Canlandıranlar Derneği ve Asifa Türkiye Başkanı Berat İlk, Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Çizgi Film (Animasyon) Bölümü Başkanı Doç. Dr. Fethi Kaba ve Akbank Sanat Müdürü Derya Bigalı'nın yer aldığı Jüri Kurulu ''En İyi Canlandırma Film Ödülü''ne ''Sirk Aşkı'' ile Akile Nazlı Kaya'yı layık buldu. Yarışmayı kazanan Abdurrahman Öner, Tuna Kaptan ve Akile Nazlı Kaya Akbank Sanat tarafından 8 biner lira ile ödüllendirildi.

Mansiyon alanlar

Festivalde ayrıca ''Yüksük'' filmi ile Enes Yurdaün ve ''Kırılmayan'' ile Cansu Boğuşlu ''Kurmaca Dalı Mansiyon'', ''Termik İstemeyük'' filmi ile Caner Özdemir ve ''Dom'' filmi ile Halil Aygün de ''Belgesel Dalı Mansiyon'' ödülünün sahibi olurken, ''0.5 Saniye Sonra'' filmi ile Ayce Kartal ve ''Balıklı Animasyon'' ile Ece Zeber, Barış Özyurt ikilisi ''Canlandırma Dalı Mansiyon'' ödülüne layık görüldü.
Aynı zamanda, Enes Yudaün, ''Yüksük'' filmiyle ''Seyirci Özel Ödülü''nü de almaya hak kazandı.
Akbank 9. Kısa Film Festivali'nin ödüllü filmleri, 8 Nisan–24 Mayıs tarihleri arası Türkiye genelinde 40 üniversitede gençlerle buluşacak.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler