Bağımsız filmler festivalinin galası yapıldı

''8. Uluslararası !F İstanbul AFM Uluslararası Bağımsız Filmler Festivali''nin açılış galası, Beyoğlu Emek Sineması'nda yapıldı. 22 Şubat'a kadar sürecek festival, 26 Şubat-1 Mart tarihleri arasında ise Ankara AFM Cepa Sineması'nda izleyicinin karşısına çıkacak.

Yayınlanma: 11.02.2009 - 22:19
Abone Ol google-news

Kokteylle başlayan ''8. Uluslararası !F İstanbul AFM Uluslararası Bağımsız Filmler Festivali''nin açılış galası Beyoğlu Emek Sineması'nda yapıldı. Galada festivalin ilk filmi olarak ''Man on Wire''ın (Teldeki Adam) gösterimi gerçekleştirildi.

Küresel ısınma, ekonomik kriz ve artan toplumsal şiddet tehdidi altındaki dünyada renkli ve alternatif bir festival gerçekleştirmek amacında olduklarını belirten organizatörler, buradan yola çıkarak festivalin temasının ''Senden Başla'' sloganı olduğuna dikkati çekiyor.

Festival koordinatörlerinden Serra Ciliv, karşı karşıya kalınan sorunların güçsüzlük veya çaresizlik gibi hisler yaratabildiğini dile getirerek, ''Biz ise 'başa dönelim' diyoruz. Küçük ölçekli de olsa samimi değişim çabalarının aslında geniş yankıları olabileceğinin altını çizmek istedik'' ifadesini kullanıyor. Ciliv, festivalin programını bu söylemle paralel bir çizgide hazırladıklarını vurguluyor.

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı'nın desteğiyle gerçekleşen festival, Beyoğlu AFM Fitaş, AFM İstinye Park ve AFM Caddebostan Budak'ın yanı sıra bu yıl Beyoğlu Emek Sineması'nda da izleyiciyle buluşacak.

22 Şubat'a kadar sürecek festival, 26 Şubat-1 Mart tarihleri arasında ise Ankara AFM Cepa Sineması'nda izleyicinin karşısına çıkacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon