Galatasaray turu mucizeye bıraktı

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi çeyrek final ilk maçında bu akşam Real Madrid'le karşılaştı. Maçı ev sahibi Real Madrid, 3-0 kazandı.

Yayınlanma: 03.04.2013 - 16:11
Abone Ol google-news

Real Madrid 3-0 Galatasaray

MAÇ SONU

Gol: C.Ronaldo DK 8, DK 28 Benzema,DK 73 Higuain

Real Madrid: Lopez, Arbeloa, Ramos, Varane, Coentrao, Khedira, Alonso, Mesut, Di Maria, Ronaldo, Benzema

Galatasaray: Muslera, Eboue, Semih, Dany, Riera, Selçuk, Melo, Hamit, Sneijder, Burak, Drogba


Fatih Terim'in maç sonu açıklamasının satır başlıkları:

Fatih Terim, maç sonrası yaptığı açıklamada Norveçli hakeme yüklendi. Terim, “Bütün çalışmalarımıza rağmen böyle bir zamanda böyle goller yemeyi beklemiyorduk. Bu tip maçlarda hataları en aza indirmek lazım. Çok kolay goller yememeliyiz. Penaltı var yok bilmiyorum. Real Madrid bizden üstün kabul ediyorum ama böyle hakemlere ihtiyacı yok. Hakem olanı da vermeyince... Birçok kararı yanlış verdi. Bir de düşünebiliyor musunuz amatör bir hakem maça çıkıyor. Bu hakem nereden çıktı anlamadım. Bir gol bulmamız çok şey değiştirirdi. Bunlara çok yaklaştık olmadı. İkinci maçta uğraşacağız. Real Madrid güç itibariyle tura yakın. Çünkü 3-0’ken Real Madrid ile oynamak kolay değil. İstanbul’daki maç zor geçecek. Çıkıp oynayacağız, işin keyfini çıkaracağız. Galatasaraylı taraftarlar, Türkiye’deki futbolseverler için gol atmak, güzel bir sonuç almak, İstanbul’a umutla dönmek isterdim. Türkiye başka hesaplar içinde olacağına şunu bilmeli; bu seviyede buldunuz mu atacaksınız. Bir ülke, bütün Galatasaraylılar biz ümitliyiz diyor. Bu çok hoş bir şey. Rakibimizde dünyanın en iyi adamları var” dedi.

Maçtan önemli dakikalar

3. dakikada Di Maria'nın ortaladığı topa ceza sahası içinde Benzema'nın kafa vuruşunda, meşin yuvarlak yandan az farkla auta çıktı.

9. dakikada Real Madrid, Galatasaray karşısında 1-0 öne geçti. Mesut Özil'in ara pasında Galatasaray savunmasının arkasına sarkan Cristiano Ronaldo, ceza sahası içinde aşırtma bir vuruşla topu ağlara gönderdi: 1-0.

12. dakikada Eboue'nin pası sonrası ceza sahası çizgisi üzerinde bir anda dönerek, topu önüne alan Drogba'nın vuruşunda, meşin yuvarlak üsten auta çıktı.

19. dakikada Cristiano Ronaldo'nun pasıyla ceza sahası önünde topla buluşan Mesut Özil'in sert şutunda, meşin yuvarlak kaleci Muslera'da kaldı.

26. dakikada Drogba'nın yaklaşık 20 metreden yaptığı sert vuruşta, kaleci Diego Lopez'in kontrol edemediği top elinden sekerek, kornere gitti.

29. dakikada Benzema, Real Madrid'i 2-0 öne geçirdi. Sağdan Essien'in yaptığı ortada, savunmanın hatası sonrasında arka direkte topla uluşan Benzema, meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu: 2-0.

35. dakikada sağdan Drogba'nın ortaladığı topa ceza sahası içinde Burak'ın gelişine vuruşunda, top yandan auta çıktı.

42. dakikada Cristiano Ronaldo'nun ceza sahası sol çaprazından kullandığı serbest atışta top üsten az farkla auta gitti.

44. dakikada Drdogba'nın pasıyla sağdan ceza sahasına giren Eboue'nin vuruşunda, top kaleci Diego Lopez'den döndü ve Real Madrid savunma elemanları topu uzaklaştırdı.

Karşılaşmanın ilk yarısı 2-0 Real Madrid'in üstünlüğüyle sona erdi.

62. dakikada Xabi Alonso'nun pasıyla soldan Galatasaray ceza sahasına giren Di Maria'nın vuruşunda, top kaleci Muslera'da kaldı.

73. dakikada Real Madrid, Higuain'in golüyle farkı 3'e çıkardı. Xabi Alonso'nun kullandığı serbest vuruşta Higuain, topu ceza sahasında kafayla filelere gönderdi: 3-0.

76. dakikada Cristiano Ronaldo'nun, sağ kanattan geliştirdiği atakta ceza sahasına girer girmez yaptığı vuruşta, meşin yuvarlağı Muslera kontrol etti.

81. dakikada Drogba'nın pasıyla sol kanatta hareketlenen Selçuk İnan'ın sert şutunda, top kaleci Diego Lopez'de kaldı.

Real Madrid, karşılaşmayı 3-0 kazandı.

Maç öncesi notlar 

UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek final ilk maçında deplasmanda Real Madrid'in karşısına çıkan Galatasaray için 12 yıl aradan sonra tarih tekerrür etti.

Teknik direktör Mircea Lucescu yönetiminde, 2000-2001 sezonunda UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek finaline yükselen ve Real Madrid ile eşleşen Galatasaray, yine 3 Nisan'da ilk maçı oynamıştı.

O tarihte İstanbul'da yapılan karşılaşmayı 3-2 kazanan sarı-kırmızılı takım, rövanş için avantaj yakalamasına karşın Madrid'de 3-0 kaybederek, Şampiyonlar Ligi'ne veda etmişti.

Terim'in yardımcıları 12 yıl önce ilk 11'deydi

Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim'in yardımcılıklarını üstlenen 3 isim, 2000-2001 sezonu Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde Santiago Bernabeu'da ilk 11'de sahada yer almıştı.

Dönemin teknik direktörü Murcela Lucescu'nun ilk maçta olduğu gibi Madrid deplasmanında sahaya sürdüğü Claudio Taffarel, Hasan Şaş ve Ümit Davala, 90 dakika mücadele etmelerine karşın turu atlayan tarafın Real Madrid olmasını engelleyememişti.

Üç öğrencisi Mourinho'ya karşı

Real Madrid Teknik Direktörü Jose Mourinho'nun daha önce birlikte çalıştığı 3 oyuncu Didier Drogba, Wesley Sneijder ve Hamit Altıntop, bu kez Galatasaray formasıyla Portekizli teknik adamın karşısına çıktı.

Real Madrid yetkilileri, Galatasaray taraftarları için Santiago Bernabe Stadı'nda aldığı özel önlemler sonuç vermedi.

Galatasaray taraftarlarının, kendileri için ayrılan bölümden değil de ev sahibi takımın tribünlerinden bilet edinmelerinin engellenmesi için önlem alındığı duyurulmasına karşın, rakip seyirciler arasında binlerce sarı-kırmızılı futbolsever dikkati çekti.

Real Madrid Kulübü'nce konuk takım taraftarları için 3 bin 900 biletin ayrıldığı Santiago Bernabeu Stadı'nda yaklaşık 15 bin Galatasaray taraftarınun bulunduğu görüldü. Tüm tribünlerde yer alan sarı-kırmızılı taraftarlar, Türkiye ve Galatasaray bayrakları açıp tezahüratlarla takımlarına destek verdi.

Öte yandan, İspanyol internet sitelerinde, Galatasaray taraftarının ilgisine işaret edilerek, ''Bernabeu'da Türk işgali'' başlıkları atıldı.

Kadroda tek değişiklik

Teknik direktör Fatih Terim, Real Madrid karşısında, son oynanan İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçının kadrosunda tek değişiklik yaptı.

Terim, İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçında ilk 11'de yer alan Hakan Balta'nın yerine İspanyol oyuncu Riera'yı bu kez kadroda tercih etti.

Real Madrid-Galatasaray maçının 100'ün üzerinde ülkede canlı yayınlandığı ve statta Meksika, Arjantin, Kolombiya, ABD, Birleşik Arap Emirlikleri ve Çin'in de aralarında bulunduğu 140 ülkeden medya mensubunun görev yaptığı açıklandı.

Basının karşılaşmaya gösterdiği büyük ilgi, İspanyol medyasında ''Sanki UEFA Şampiyonlar Ligi Finali gibi'' diye yorumlandı.

Gözaltına alınan taraftarlar maçı izleyemedi

Madrid'de öğle saatlerinde İspanyol polisiyle gerginlik yaşayan ve gözaltına alınan taraftarlar maçı izleyemedi.

''Şiddete meyilli taraftar'' statüsünde gösterilen bu kişilerin kişilerin maça girişine izin verilmedi ve en kısa sürede geldikleri ülkelere gönderilecekleri belirtildi.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören ve Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal da Real Madrid-Galatasaray maçını tribünden izleyenler arasında yer aldı.
Karşılaşma öncesi stada geldikleri görülen Aysal ve Demirören'in yanı sıra eski Galatasaray Başkanı Adnan Polat da maçı takip etti.
 

Drogba'dan çarpıcı açıklamalar

Galatasaray ile Real Madrid, UEFA Şampiyonlar Ligi Çeyrek Final ilk maçında Santiaga Barnebau’da kozlarını paylaşacak ancak sarı kırmızılı ekibin yıldız futbolcusu Didier Drogba İngiliz basınına gündem dışında açıklamalarda bulundu.

Tecrübeli isim, “Ben Mourinho’nun Chelsea ile işinin bittiğini düşünmüyorum. Bir gün mutlaka geri dönecektir. Ben de ona antrenör olarak yardımcı olabilirim”  sözleriyle dikkat çekici söylemlere imza attı.

Drogba ayrıca Chelsea taraftarlarının Jose Mourinho’ya sıcak baktığını belirtirken “Chelsea için Jose Mourinho ismi doğru seçim olacaktır” diyerek Chelsea’nin sahibi Rus işadamı Roman Abramovich’e açık bir mesaj gönderdi.

Guardian’da yer alan röportajda Galatasaraylı futbolcu için ‘Büyük erkek kardeş’ tanımlamasının yapılması dikkat çekerken yıldız futbolcunun Galatasaray’a ışıltı kattığı da ifade edildi.

REAL MADRİD-GALATASARAY FOTO GALERİSİ İÇİN TIKLAYINIZ

MADRİD SOKAKLARI KARIŞTI HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ

GALATASARAY'LI OYUNCULARA PRİM SÖZÜ

Fotoğraf: AFP 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler