Gençler aşkı nasıl tanımlıyor?

Cornetto'nun 14 Şubat Sevgililer Günü dolayısıyla sanal ortamda yaptığı ''Uluslararası Aşk Araştırması'' adlı anket, gençlerin aşka bakış açısını ortaya koydu. Araştırmaya göre Türk erkekleri aşkı ''hayır diyememek'' olarak tanımlarken Türk kadınları aşkı ''ayakların yerden kesilmesi'' şeklinde betimliyor.

Yayınlanma: 12.02.2009 - 09:30
Abone Ol google-news

Cornetto'nun 14 Şubat Sevgililer Günü dolayısıyla sanal ortamda Türkiye, İngiltere, Fransa, İtalya ve Portekiz'de internet üzerinden yaptığı ''Uluslararası Aşk Araştırması'' anketine 15-24 yaş arası 1667 genç katıldı.

 

Aşkı en az İngilizler tadıyor

Ankete katılan Türk kadınlarının yüzde 90'ı, erkeklerinin ise yüzde 87'si hayatlarında en az bir kere aşık olduklarını ifade ederken, sonuçlar aşkı en az tadanların İngilizler olduğunu ortaya koydu.

 

Türk erkekleri aşklarını kolay ilan ediyor

Aşkını itiraf etme konusunda en fazla zorluk çeken Türklerin, aşkını ilan etmekte ise pek zorlanmadığı ortaya çıktı. Aşkını itiraf etmekte zorlanan Türk erkeklerinin, sorunu çözmek için arkadaşlarından destek aldığı, bu yöntemi kullanma oranının Türk erkeklerinde diğer ülkelerdeki hemcinslerine göre 7 kat daha fazla olduğu belirlendi.

Anket, Türk kadınlarının yarısının aşkı konusunda sessizliğini korumayı tercih ettiğini ve fark edilmeyi beklediğini ortaya koydu.

 

Çılgın İtalyan ve İngiliz erkekleri

İtalyan ve İngiliz erkekleri, sevdiği kişi için çılgınca bir şey yapmak konusunda bayrağı elinde taşırken, İtalyanların kendine güveni, duygularını sevdiği kişiye söyleme noktasında da kendini gösterdi. Türklerin bu noktada çaldığı ilk kapı yine en yakın arkadaşları olurken, ankete katılan gençler genel olarak duygularını ilk olarak ailelerine söylemekten kaçınıyor.

 

Sanal aşka Türkler olumsuz bakıyor

Aşkını itiraf etmekte zorlanan Portekiz gençleri, sanal aşka olumlu bakarken, Avrupa ülkelerine kıyasla internet yoluyla sevgili bulmaya en olumsuz bakanlarsa Türkler oluyor.

 

En şüpheci Türkler

Ankete katılan kadın ve erkekler, ilişkilerinin çoğunlukla gelecekte de süreceğine inanırken, ilişkilerinin geleceği hakkında en olumlu düşünenler İtalyan kadınları, en çok şüphe duyanlar Türk erkekleri oldu.

 

İlk görüşte aşk

İtalyanlar, Fransız kadınları ve Portekiz erkeklerinin çoğunluğu ''İlk görüşte aşka inanır mısın?'' sorusunu ''Evet'' şeklinde cevapladı. Anket, Türk kadınlarının, Türk erkeklerine göre ilk görüşte aşka daha fazla inandığını ortaya koydu.

 

Aşkın tarifi

Ankete göre, aşkı erkekler İtalya'da ''mantıksızlık'', İngiltere'de ''karmaşa'', Fransa'da ''acı'', Portekiz'de ''ayakların yerden kesilmesi'', Türkiye'de ise ''hayır diyememek'' olarak tanımlandı.

Türk, Fransız, Portekiz ve İngiliz kadınları aşkı ''ayakların yerden kesilmesi'' şeklinde anlatırken, İtalyan kadınlar aşkın ''mantıksızlık'' olduğunu ifade etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler