Geçici personel örgütlendi

Sendikaya üyelik hakkı olmayan bir grup 4/C statüsündeki geçici personel, ''4/C'li Personel Dayanışma Platformu'' çatısı altında örgütlendi. Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci'nin başkanlık ettiği platform, 4/C'li personelin sorunlarının çözümü için hukuki mücadeleye hazırlanıyor.

Yayınlanma: 12.02.2009 - 11:47
Abone Ol google-news

Sendikaya üyelik hakkı olmayan bir grup 4/C statüsündeki geçici personel Türk Sağlık-Sen öncülüğünde, ''4/C'li Personel Dayanışma Platformu'' çatısı altında örgütlendi.

Edinilen bilgiye göre, Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci'nin başkanlık ettiği platform, ilk iş olarak 4/C'li personelin sorunlarının çözümü için hukuki mücadeleye hazırlanıyor.

Geçici personelin kamu sendikalarına üye olabilmeleri için dava açan Türk Sağlık-Sen, bundan sonraki süreçte de ''geçici personele ek ücret ödenmemesi, tazminat haklarının olmaması, sözleşmelerinin idare tarafından feshedilebilmesi ve ücretli izin haklarının sınırlı olması'' ile ilgili uygulamaların iptal edilmesi için yargıya başvuracak ya da bu konudaki girişimleri organize edecek.

Maliye Bakanlığına, 4/C'lilerin maaşlarının, emsali kadroda görev yapan kadrolu memurların maaşları düzeyine yükseltilmesi için başvuracak sendika, 10 aylık çalışma sürelerinin de 12 aya çıkarılması için Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu ve siyasi parti grup başkan vekilleri nezdinde girişimlerde bulunacak.

Bu girişimlerin yanı sıra geçici personelin örgütlü hareket etmesini sağlamak üzere tüm kurum ve kuruluşlarda bu statüde görev yapanların iletişim bilgileri alınarak gerekli koordinasyonun sağlanması amaçlanıyor.

Platform tarafından tespit edilen sorunlar ve çözüm önerileri konusunda hazırlanacak dilekçe örneğinin de tüm kurum ve kuruluşlarda görev yapan personele dağıtılarak ilgili mercilere gönderilmesi planlanıyor.

 

El birliğiyle çözüm arayacağız

Platform Başkanı Önder Kahveci, yaptığı açıklamada, kamuda 4/C statüsünde çalışan geçici personelin, sınırlı mali haklara sahip olduğunu, görev ve sorumluluklarının açıkça belirtilmediğini ve bir çok haklarının da kısıtlandığını belirterek, kurdukları platformla bu sorunlara el birliğiyle çözüm arayacaklarını belirtti.

Platform olarak bir deklarasyon hazırladıklarını ifade eden Kahveci, platformun, bundan sonraki çalışmalarıyla ilgili görüş bildirmek ya da yapılacak çalışmalara katkı vermek isteyen tüm 4/C'li personele açık olduğunu kaydetti.

Sendika olarak özellikle hukuki mücadele konusunda geçici personele her türlü desteği vermeye hazır olduklarını vurgulayan Önder Kahveci, konuya ilgi gösterenlerin Türk Sağlık-Sen Genel Merkezi ile irtibata geçmelerini istedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler