Çankaya Belediyesi çalışanlarından Vakıfbank eylemi

Disk'e bağlı Genel-İş Sendikası Ankara 1 Nolu Şube ile KESK'e bağlı Tüm Bel-Sen 2 Nolu Şube üyesi Çankaya Belediyesi'nde çalışan işçi ve memurlar, maaşlarını kapsayan sözleşme gereği promosyon ödemeleri yapılmadığı gerekçesiyle Vakıfbank Finans Market Şubesi önünde eylem yaptı.

Yayınlanma: 12.02.2009 - 15:48
Abone Ol google-news

Tunalı Hilmi Caddesi'ndeki Vakıfbank Şubesi önünde toplanan Disk'e bağlı Genel-İş Sendikası Ankara 1 Nolu Şube ile KESK'e bağlı Tüm Bel-Sen 2 Nolu Şube üyesi Çankaya Belediyesi'nde çalışan işçi ve memurlar, ''Promosyon Hakkımız Engellenemez'' şeklinde slogan attı.

Genel-İş Sendikası Ankara 1 Nolu Şube Başkanı Çetin Çalışkan, grup adına yaptığı açıklamada, Çankaya Belediye Başkanlığı ile Vakıflar Bankası Finans Market Şubesi arasında 2008-2011 yıllarını kapsayan ve maaş hesaplarını içeren sözleşmeden doğan promosyon alacaklarının Çankaya Belediyesi'nde çalışan işçi ve memurlara ödenmediğini belirtti.

Toplam tutarı 1,5-2 milyon TL arasında olan alacakları konusunda gerek Çankaya Belediyesi, gerekse de Vakıflar Bankası Finans Market Şubesi'ne yaptıkları yazışmaların sonuçsuz kaldığını ifade eden Çalışkan, Vakıflar Bankası Genel Müdürlüğü'nün ''Mudileri hakkında bilgi veremeyeceğini'', Çankaya Belediyesi'nin de herhangi bir sözleşmenin söz konusu olmadığını bildirdiğini anlattı.

Çalışkan, Resmi Gazete'de yayımlanan Başbakanlık Genelgesiyle promosyon hakkının kendilerine tanındığını belirterek, maaşlarından doğan promosyon alacaklarının kendilerine ödenmemesiyle, Başbakanlık Genelgesi ile ilgili yargı kararlarının çiğnendiğini söyledi. Sözleşmenin tarafı olarak Vakıflar Bankası Genel Müdürlüğü ve Finans Market Şubesi'ne sözleşmeden doğan promosyon alacağı olarak ne kadar ödeme yaptığını soran Çalışkan, Vakıflar Bankası'nı açıklama yapmaya davet etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler