DSP İstanbul'da Ahmet Vefik Alp dedi

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, partisinin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayının Ahmet Vefik Alp olduğunu açıkladı. Sezer, ''Bizim siyaset anlayışımızda 'küçük olsun benim olsun' anlayışı yok. Bu, bencil, dar kafalı siyasetçi anlayışını reddediyoruz'' dedi.

Yayınlanma: 12.02.2009 - 15:55
Abone Ol google-news

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Zeytinburnu Kapalı Spor Salonu'nda partisince düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, bugün İstanbul'da seçim kampanyasını başlattıklarını dile getirdi.

Türkiye'de sağlı-sollu buluşmanın adresinin DSP olduğunu vurgulayan Sezer, ''Bizim siyaset anlayışımızda 'küçük olsun benim olsun' anlayışı yok. Bu, bencil, dar kafalı siyasetçi anlayışını reddediyoruz'' dedi.

Sezer, ''Türkiye'yi AKP iktidarından kurtarmak istediklerini'' de belirterek, Bülent Ecevit'in ''Türkiye'yi AKP iktidarından kurtarmak için sağlı-sollu güç birliği şart'' dediğini ve artık bu sağlı-sollu güç birliğinin gerçekleştiğini, herkesin DSP'ye koştuğunu söyledi.
Konuşmasında CHP'yi eleştiren Sezer, ''Halkımız her şeyi biliyor. AKP'nin değirmenine su taşıyan, bugün kara çarşaf ve tarikat lideri gibi konulara dolanan CHP anlayışıdır. DSP, AKP'yi de CHP'yi de aşarak önce yerelde olmak üzere iktidara geliyor'' dedi.

Sezer, 22 Temmuz seçimlerine katılmadıklarını anımsatarak, oy bölmekle suçlanmamak için o seçime girmediklerini ve o günün siyasi koşulları gereği bunu yaptıklarını ifade etti.
''Seçime katılmadık da ne oldu? CHP, ebedi muhalefet partisi gene bildiğini okudu'' diyen Sezer, CHP'nin, ''AKP'nin iktidarda kalışının güvencesi'' olduğunu savundu.
Sezer, AKP'nin son seçimde aldığı yüzde 47 oranındaki oyu aşağı çekmek için çalışacaklarını dile getirdi.

Ana muhalefet partisi CHP'nin fakir sofrasına milletle oturmadığını, millete sırtını döndüğü için bunu gerçekleştiremediğini ileri süren Sezer, insanların karnının aç olduğunu ve bu nedenle CHP'nin politikalarının yerini bulmadığını iddia etti.
 

Yardımların konusu

Son dönemde gündeme gelen ''AKP kömür, buzdolabı veriyor'' söylemlerine de kızdığını ifade eden Sezer, vatandaşların büyük ölçüde yoksulluk ve sıkıntı çektiğini, o yardımları almak zorunda olduğunu söyledi.

''Vatandaş o yardımı almak zorunda, ama oyunu satmaz. AKP babasının parasını vermiyor. Bunu da vatandaş çok iyi biliyor'' diyen Sezer, devletin bir görevinin de yoksullara yardım yapmak olduğunu belirtti.

''Yarın iktidara geldiğimizde biz daha fazla yardım yapacağız ama bunlar gibi değil'' diye konuşan Sezer, birilerinin bu yardımları ''AKP olarak yapıyoruz'' demesinin de doğru olmadığını vurguladı.

''Halk, aldığı yardımı ona Türkiye Cumhuriyeti'nin verdiğini biliyor. Toplumun vergilerinden veriliyor. Halk rüşvetle oyunu satmaz'' diyen Sezer, son dönemde beyaz eşya dağıtımıyla gündeme gelen Tunceli'ye 21 Şubatta gideceğini de söyledi.

DSP Genel Başkanı Sezer, şöyle devam etti:

''7 yıldır trilyon içinde yüzüyorlar. Türkiye'nin en zengin insanları AKP'nin patronları. Değerli iş adamı Rahmi Koç'a soruyorum, Güler Sabancı'ya soruyorum. Sayın Koç, sayın Sabancı, kim daha zengin? Siz mi, Başbakan mı? Recep Tayyip mi, Koç mu? Gül mü, Sabancı mı? Halkımıza sesleniyorum. Senin bu 10 yıl önce şiir okudu diye posterlerini astığın adam var ya, Tayyip Erdoğan... O adam şimdi Türkiye'nin en zengin adamı. Bu nasıl bir düzen, nasıl bir sistem? Tayyip Erdoğan soruyorum sana, senden zengini var mı? Nereden buldun bu paraları ey Recep efendi, Tayyip efendi...''

Bu konuda DSP milletvekillerinin sorularının da yanıtlanmadığını ifade eden Sezer, ''Pırlanta mı satıyorsunuz? Özelleştirmelerle ilgili bir durum mu var? Bu paraların hesabını sana bu dünyada soran yok zannediyorsun. Sorulur ya... Öbür dünyada soran yok mu olacak sanıyorsun. İnanç sömürücüsü... Allah daha çok versin, ama helalinden versin. Anlarlarsa...'' diye konuştu.

Sezer, son seçimlerde AKP, CHP, MHP ve DTP'ye oy verenlere de seslenerek, ''pişman seçmenlerin yeni adresinin DSP olduğunu'' söyledi.
 

DSP Mıknatısı

DSP'nin Türkiye'de siyasetin yeni çekim merkezi olduğunu ifade eden Sezer, sembolik olarak kartondan yapılan mıknatısı kürsüden partililere gösterdi.

Sezer, yaşanan ekonomik krize de değinerek, Türkiye'de krizin asıl etkilerinin Mayıs ayından sonra görüleceğini savundu.

''Krizin Başbakandan, pırlantadan, gemilerden teğet geçmiş olabileceğini, ama milleti delip geçtiğini'' öne süren Sezer, ''Başbakan diyor ya 'gözleri var görmezler, kulakları var duymazlar'... Kendisi ne görüyor, ne duyuyor, ne anlıyor'' dedi.

Tüm dünyanın kriz için tedbir aldığını ancak Türkiye'de Maliye Bakanı Unakıtan'ın, krizden çıkış yolu olarak ''satmayı'' gördüğünü ifade eden Sezer, ''Milli Piyango'yu satacakmış, milli takıma ne zaman sıra gelecek?'' diye konuştu.



DSP'nin İstanbul adayları

''İstanbul'da birileri kavga ederken, biz projeler ortaya koyacağız'' diyen Sezer, partisinin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayının Ahmet Vefik Alp olduğunu açıkladı.

Sezer, Alp ile İstanbul'un 39 ilçesinin belediye başkan adaylarını sahneye çağırarak basına poz verdi.

Program sonrasında gazetecilerin, ''Bazı DSP milletvekilleri Alp'in aday gösterilmesine itiraz etti. Ne diyorsunuz? Bunlar partide bölünmeye neden olur mu?'' sorusuna Sezer, ''Hayır. Neden olsun? Biz demokrasiyi en iyi işleten partiyiz. Büyüme sancıları olur bazen'' yanıtını verdi.

DSP'nin İstanbul adayları şöyle:

''Adalar'da Karabet Yayla, Arnavutköy'de Turan Kolcuoğlu, Ataşehir'de Hatice Çilenger, Avcılar'da Orhan Duran, Bağcılar'da Yılmaz Kaplan, Bahçelievler'de Engin Öztürk, Bakırköy'de Ahmet Bahadırlı, Başakşehir'de Arif Mert, Bayrampaşa'da Muharrem Çınar, Beşiktaş'ta Ayfer Atay, Beykoz'da Süha Pekkip, Beylikdüzü'nde Zeki Bingöl, Beyoğlu'nda Zeynep Banu Dalaman, Büyükçekmece'de Hüseyin Çorbacıoğlu, Çatalca'da Engin Akman, Çekmeköy'de Sedat Durgun, Esenler'de Zekeriya Beyaz, Eyüp'te Ali Haydar Civan, Fatih'te Ziya Ünsal, Gaziosmanpaşa'da Melik Turgutalp, Güngören'de Murat Tülü, Kadıköy'de Arif Atılgan, Kağıthane'de Nesrin Altın, Kartal'da Orhan Nurman, Küçükçekmece'de Sezai Aynalı, Maltepe'de Ahmet Kural, Pendik'te Şaban Kansu, Sancaktepe'de Seyfi Ergül, Sarıyer'de Cengiz Alp, Silivri'de Nursafa Pandar, Sultanbeyli'de Hikmet Demircan, Sultangazi'de İlyas Pehlivan, Şile'de Tülay Yıldız, Şişli'de Mustafa Sarıgül, Tuzla'da Halil Özen, Ümraniye'de Bayram İğdeli, Üsküdar'da Levent Kırca ve Zeytinburnu'nda Hasan Yılmaz.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler