Fazıl Say'a Twitter'dan destek mesajları

Dünyaca ünlü müzisyen Fazıl Say'a Twitter'da paylaştığı Ömer Hayyam dörtlüklerinden dolayı verilen 10 ay hapis cezası sosyal medyayı çalkaladı.

Yayınlanma: 15.04.2013 - 11:01
Abone Ol google-news

Twitter’da Trend Topic (TT) olan hapis cezası, büyük bir eleştiri yağmuruna tutuldu. Haberin duyulduğu daha ilk dakikalardan itibaren yüzlerce kişi Fazıl Say’a destek mesajları yazdı.

İşte Twitter’daki tepkilerden bazıları:

İsmet Berkan: İfade özgürlüğünde giren bir konuda hapis cezası almak zaten feci bir şey ama esas fecaat cezanın 'Aynı suçu işlememek' şartıyla ertelenmesi.

Orhan Bursalı: Fazıl Say'a verilen 10 aylık ceza, tam bir Din Faşizmi'nin uygulama sonucudur. Mahkemeler, şeriat mahkemeleri gibi işlemeye başladı demek...

Yavuz Baydar: @ismet_berkan gerçekten büyük hukuk rezaleti bu

Yazgülü Aldoğan: Bu gak guk edeni hapse atarız kim olursa olsun göz dağı!

Ahmet Ümit: Fazıl Say'a hapis cezasının verildiği bir ülkede gün aydın olmaz. Biz de Londra'da kültürümüzü, sanatımızı anlatmaya çalışıyoruz dünyaya...

ekşihabermas: Fazıl Say, Ömer Hayyam alıntısı için blasphemy'den hapis cezası almış. Halbuki kendinden olmayan herkese manşetten küfretse akil sayılacaktı.

Ahmet Yeşiltepe: "Cezanın ertelenmesi" demek "bir daha yaparsan üstüne ekleyip uygularız" demek... Yani; "konuşma artık" demek.

Zeynep Altıok Akatlı: Memlekete bakın Fazıl Say'a hapis, ergenekonda sanıkların savunma hakkına engel herkes tek vücut barış için müzakerede.

Can Ataklı: Başbakanı 'şiir yüzünden hapis yatt' diye kutsayanların Fazıl Say'a verilen cezaya sevinmesi herhalde bize mahsus bir özellik.

Kamil Masaracı: SON DAKİKA!..Ankara'da bir piyanonun tuşlarına eşzamanlı operasyon düzenlendi. Binlerce kişi barikatları aşarak Fazıl Say dinledi.

Ferhat Tunç: Fazıl Say'a hak görülen ceza,bu ülkede İfade özgürlüğünün olmadığına kesin bir kanıttır.Yargı,özgürlükler üzerinde tehdit olmaktan çıkmalı!

Melda Onur: Fazıl Say'a hapis??? ŞŞŞŞ..... Barış sürecine zarar vermeyelim lütfen!!!!

Nihat Doğan: Fazıl'dan hiç haz etmem Burada da çok eleştirdiğim oldu lakin hayyam'ın dizelerini sadece RT yaptı diye 10 ay ceza bayağı bi ağır olmuş


İlgili haber için tıklayınız

FAZIL SAY'A HAPİS CEZASI

FAZIL SAY'DAN HAPİS CEZASI SONRASI İLK AÇIKLAMA

AVRUPA BİRLİĞİ KARARLA İLGİLİ ENDİŞELİ!

HÜKÜMET'TEN SAY İÇİN İLK AÇIKLAMA


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler