Gazetelerde Bugün

Cumhuriyet bugünkü manşetine 'AKP'den korsan bütçe' başlığını atarak, AKP'nin iktidara geldiği yıldan itibaren merkezi yönetim bütçesinden yerel yönetimlere aktarılan kaynağın 5 kat arttığını verdi. Tercüman ise manşetine 'Ucu açık 2009' başlığını attı ve 'ne iktidar, ne iş dünyası ne de vatandaş bu yılın sonunu göremiyor' dedi. İşte Türkiye'nin önde gelen gazetelerinin manşet haberleri...

Yayınlanma: 13.02.2009 - 07:49
Abone Ol google-news

 

CUMHURİYET

AKP’den korsan bütçe

AKP’nin iktidara geldiği 2002 sonundan bu yana merkezi yönetim bütçesinden yerel yönetimlere aktarılan kaynak 5 kata yakın artarak yerel yönetim bütçesi, personel, faiz, transfer hariç merkezin yüzde 84’üne ulaştı. Yerel yönetimlerin 2008’in ilk dokuz ayında mal ve hizmet alımları 9.2 milyar TL’ye, yatırımları da 11.2 milyar TL’ye çıktı. Kamu kaynakları adalet, güvenlik, savunma, eğitim, sağlık, çevre gibi merkezi bütçe tarafından yürütülen hizmetlerden yerel yönetimlere aktarıldı.

 

HÜRRİYET

700 bin kişilik ordu 300 kişilik örgüte mi kaldı

Genelkurmay Başkanlığı, Susurluk hükümlüsü İbrahim Şahin'le ilgili bir gazetede iki gün üst üste çıkan haberlerin ciddiye alınamayacığını açıkladı.

 

MİLLİYET

Batı'da kimse imtiyazlı değil

Türkiye'de kimsenin 'önemsemediği' olaylar Avrupa'da yeri yerinden oynatıyor. Kimi istifa ediyor. Kimi ceza alıyor, kiminin dokunulmazlığı kaldırılıyor: İşte 3 örnek...

 

RADİKAL

Sosyal devlet coştu

Ocak 2009'da, 2007'nin toplamı kadar 'sosyal yardım' yapıldı. Sosyal transferler, Temmuz 2008'de fırlıyor, seçim yaklaştıkça zirveye ulaşıyor.

 

AKŞAM

Masadaki lobi raporu

Üç kişilik TBMM heyeti, sözde Ermeni soykırımı tasarısına karşı 13 Yahudi kuruluşuyla görüştü. 'Tarafsız kalırız, fazlası olmaz' cevabı aldı.

 

POSTA

CHP'liler kızdı!

İstanbul Beylikdüzü'ndeki belediye başkan adayını beğenmeyen CHP'liler dün Ankara'da genel merkez önünde protesto gösterisi yaptı.

 

VATAN

Damat rapora girdi

Ünlü araştırma kuruluşu Economist Intelligence Unit yolsuzlukla mücadelede Türkiye'ye düşük not verirken Çalık Grubu'nun Sabah-Atv'yi almasını örnek gösterdi.

 

BİRGÜN

Mehmet Ağar'ın silah yalanları

Mehmet Ağar'ın "dış ülkedeki bir çalışma"da kullanılmak üzere Korkut Eken'e silah ve talimat verdiği belgelendi. Oysa Ağar ve Eken tersini söylüyordu.

 

SABAH

Süper savcı Ege'yi sarstı

İzmir'de Özel Yetkili Savcı Murat Gök'ün yolsuzluklara karşı başlattığı operasyon zinciri Urla'dan Alaçatı'ya dayandı.

 

TERCÜMAN

Ucu açık 2009

Ne iktidar, ne iş dünyası ne de vatandaş bu yılın sonunu göremiyor.

 

YENİ ŞAFAK

Karayalçın'da Encümen-i Daniş üyesi çıktı

Mumcu'ya 367 baskısı dinlemeye takılan Karadayı'ya ait olduğu iddia edilen edilen yeni ses kaydı çıktı. Kasette Karadayı, CHP'nin Ankara adayı Karayalçın'ın Ergenekon'la ilişkilendirilen Encümen-i Daniş üyesi olduğunu söylüyor.

 

ZAMAN

Danıştay'dan sonra DHKP-C cinayeti de Ergenekon dosyasında

Hakan Saraylıoğlu'nu öldürmek suçlamasıyla Aydınlık Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Serhan Bolluk hakkında açılan dava Ergenekon ile birleştirildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler