Çalınan bilgiler inceleniyor

Milli Eğitim Bakanlığı, '687 bin öğretmenin bilgileri çalındı' haberi ile ilgili olarak inceleme başlatıldığını bildirdi. Binlerce öğretmenin okul ile T.C. Kimlik numaralarının da yer aldığı bilgilerin, çalınarak ünlü paylaşım sitesi Rapidshare'e yüklendiği dün ortaya çıkmıştı.

Yayınlanma: 13.02.2009 - 08:47
Abone Ol google-news

MEB'den bazı basın yayın kuruluşlarında yer alan ''öğretmenlerin bilgilerinin çalındığı'' iddialarına ilişkin yazılı açıklama yapıldı.
''MEB'de görevli öğretmenlere ait bilgilerin elektronik ortamda paylaşılması'' haberiyle ilgili incelemelerin devam ettiğinin anımsatıldığı açıklamada, teknik düzeydeki incelemeler sonuçlanmadan herhangi bir görüş ortaya koymanın kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi açısından yerinde görülmediği belirtildi.

Kamuoyuna yansıyan haberler ve haberlerde adı geçen paylaşım sitesindeki bilgilerin, öğretmenlerin kişisel özlük bilgileri olmadığı vurgulanarak, ''Bu bilgiler gerek eğitim sendikaları gerekse TÜİK, SGK gibi kurumlarla da resmi yazışmalar çerçevesinde paylaşılan bilgilerdir'' denildi. Açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Bu arada, bazı muhalefet milletvekillerinin iddia ettiği gibi bilgilerin yurt dışında tutulması ve yedekleme işleminde başka ülkelerden destek alınması tamamıyla gerçek dışıdır. Milli Eğitim Bakanlığı'nın bilişim altyapısı, günümüz teknolojilerine uygun olarak ülkemiz sınırlarında uygun yerlerde yer almaktadır.

Bugünkü bir yayın organında yer alan 'RADWIN' adlı şirket, Milli Eğitim Bakanlığı okullarına internet ağı kurmak, okulları birbirine bağlamak, sistem satmak için, üç-dört aydır Milli Eğitim Bakanlığı'na baskı yapıyor mu? Bu şirketin merkezi Tel Aviv değil mi? Şirket, Ankara'daki İsrail Büyükelçiliği üzerinden ne tür girişimlerde bulundu? Amacına ulaşırsa bütün çocuklarımızın kişisel bilgileri Tel Aviv'de depolanmış olmayacak mı?' şeklindeki iddia ise tamamen hayal ürünü ve gerçek dışıdır.

Milli Eğitim Bakanlığı'na herhangi bir şirketin baskı yapması söz konusu olmadığı gibi, haberde sözü edilen RADWIN isimli firmanın da Bakanlığımızla bir teması tespit edilmemiştir.

Bütün bunlara rağmen Bakanlığımız, haberlere yansıyan bilgiler ışığında gerekli araştırma ve incelemeyi tüm yönleri ile sürdürecek ve sonucu kamuoyu ile paylaşacaktır.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler