Gazetelerde Bugün

Türkiye, kurucularından olduğu Avrupa Konseyi'ni uygulamalarıyla kaygılandırıyor. Haber, 'Laiklik yıkılabilir' başlığıyla Cumhuriyet'in manşetinde...

Yayınlanma: 18.04.2013 - 06:55
Abone Ol google-news

 

CUMHURİYET

‘Laiklik yıkılabilir’


Avrupa Konseyi Türkiye raporunda, 4+4+4 sistemi zorunlu eğitimi artırdığı için olumlanmasına karşın çekincelerin bulunduğu vurgulandı. Raporda, “Dini eğitimin ilköğrenim ikinci kademesinde “imam hatip okulları” bölümleri olarak tekrar kurulması, (...) tüm dinlere saygıya dayalı laiklik esasından ayrılış gibi gözükmektedir” denildi. Raporda, “İslamın yavaş bir süreçle güçlendirilmesi laiklik esasını yıkabilir” uyarısında bulunuldu.



HÜRRİYET

Çıkış protokolü


Hükümet, çözüm sürecinde PKK militanlarının yurtdışına çekilmesinde 'müdahale etmeme krizi'ni önelemek için önemli bir adım hazırlığında.



MİLLİYET

Silahlat ABD'ye bırakılabilir


Kürt sorununda dünyanın sayılı uzmanlarından olan Prof. Barkey, PKK'nin silahlarını teslim etmesi için ABD'nin güvenilir bir güç olduğunu söyledi.



VATAN

Askerlikte yeni düzen


Üniversite mezunlarının girdiği yedek subay sınavı kaldırılıyor. Askerlik başvuruları da üç ayda bir yapılacak.



RADİKAL

Türkiye'deki Kürt nüfusu 13 milyon 400 bin

Çözüm süreciyle birlikte Türkiye'deki Kürt nüfusunun sayısı merak konusu oldu. Konda verilerini güncenledi.İşte sonuçlar...



AKŞAM

Dewir değişti


Bu da 'w' çözümü... ''bastığınız ilanda 'nevruz yerine 'newroz' yazıyor'' gerekçesiyle toplatılan 19 Mart 2006 tarihli Kuzeydoğu Anadolu Gazetesi mahkeme kararıyla iade edildi. 7 yıl önce sakıncalı bulunan gazete, dün hediye olarak dağıtıldı.



SÖZCÜ

Gel de Atatürk'ün 'Bursa Nutku'nu hatırlama!..


Ulu Önder Atatürk. cumhuriyete yönelik saldırıları 80 yıl önceden görmüş ve halkı böyle uyarmıştı!



AYDINLIK

Kaset merkezini açıkladı


Meclis Telekulak Komisyonu'na bilgi veren eski Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Emin Arslan, 'Yasadışı dinlemenin merkezi Emniyet ve MİT' dedi.



HABER TÜRK

Sürece katılmazsa CHP Biter


Pervin Buldan, İmralı'dan CHP'ye eleştiri mesajı getirdi: '' Komisyona üye versinler''



SABAH

Maganda değil seri katil

Balkondaki hamile kadını, ikizleriyle öldüren ve 18 mermi sıktığı belirlenen maganda için hukukçu görüşü: Üç cinayetten yargılanır.



POSTA

Kira cezası


CHP Kocaeli Kartepe İlçe Teşkilatı'nın bulunduğu binanın sahibi Zafer Öztürk kirayı 500 liradan 3500 liraya çıkarmak istedi. CHP reddedince Zafer Öztürk ''Binayı boşaltın'' dedi.Ama CHP ''Kontratımız var'' diyerek bunu da reddetti. Bunun üzerine Zafer Öztürk, CHP'nin bulunduğu katın hemen üstündeki çatı duvarına kocaman bir Tayyip Eroğan posteri astı.



BİRGÜN

Adalet korudukça polisler öldürüyor

Dur ihtarına uymadı gerekçesiyle Gebze'de Muhammet Öyke adlı bir genç daha öldürüldü. 2007'den beri polis kurşunuyla ölenler 127'ye yükseldi. Ankara'da katledilen Cem Aygün'ün duruşmasında katil polis Fatih Yılmaz tutuklanmadı.



YENİ ŞAFAK

Paris'ten boş dosya


Fransız polisi, Paris'te 3 PKK'li kadının öldürülmesine ilişkin soruşturma dosyasını gönderdi. Türkiye'yi suçlayıcı ifadelere yer verilen dosyada, cinayeti aydınlatacak hiçbir bilgi yok.



ZAMAN

İkinci 'yastıkaltı' operasyonu


Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın duyurduğu yeni ‘varlık barışı’ için Maliye’de hummalı bir çalışma yürütülüyor. Bir hafta içinde tamamlanması beklenen yeni düzenlemeyle, 20 milyar liranın ekonomiye kazandırılacağı hesaplanıyor. 2008’de çıkarılan ilk kanun kapsamında 48 milyar liralık beyana karşılık gelen miktar 28 milyarda kalmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler