14 Şubat'ta "kırmızı gülün" dışına çıkmak

14 Şubat Sevgililer Günü'nün simgesi haline gelen ''kırmızı gül'' ile sevgisini anlatma alışkanlığının dışına çıkarak, herkesten farklı bir kutlamaya imza atmak isteyenler için bazı dernek ile vakıflar farklı alternatifler sunuyor.

Yayınlanma: 13.02.2009 - 09:36
Abone Ol google-news

14 Şubat Sevgililer Günü nedeniyle hem sevgilisini hatırladığını göstermek hem de sosyal sorumluluk için çalışan dernek ve vakıflara katkı sağlamak isteyenler, tercihlerini sivil toplum kuruluşlarından yana kullanıyorlar. İnternet üzerinden yapılan satışlarda ise kargo ücreti karşılığında hediyeler adrese teslim ediliyor.
 

Peluş oyuncaklarla doğayı korumaya katkı

WWF - Türkiye (Doğal Hayatı Koruma Derneği) Sevgililer Günü için derneğin simgesi olan pandadan yola çıkarak çeşitli hediye seçenekleri hazırladı. Derneğin internet sitesinde, ''çevreye dost üretilmiş, nesli tehlike altındaki panda ve kutup ayısı peluş oyuncaklar ile kış günleri için hazırlanmış pandalı bitki çayı ve kahve kupalarından oluşan sevimli, şık ve doğa dostu hediye seçenekleri'' sunulduğu belirtilerek, hediyelerin ''yaşayan bir dünya için umudu ve katkıyı'' temsil ettiği bildiriliyor.


 

Sevgiliye hediye, lösemili miniklere umut

Lösemili ve kan hastası çocukların, sağlık ve eğitim başta olmak üzere her türlü ihtiyaçlarının sağlanmasına yardımcı olmak, bunun yanı sıra, kalıtsal ve edinsel kan hastalıkları konusunda ulusal düzeyde tedavi, eğitim ve araştırma kurumları kurmak ve işletmek için kurulan dernek, özel günlerde satışa sunduğu ürünlerin gelirlerini derneğin amaçları için kullanıyor.

LÖSEV'in satışa sunduğu ürünler arasında para kesesi, taraftar bebekler, rozetler, takvimler, kalp yastıklar gibi seçenekler yer alıyor. 1 ile 50 TL arasında satışa sunulan hediyeleri edinmek isteyenler, vakfın www.losev.org.tr internet adresinden bilgi edinebilir.
 

''7 ağaç ormanları''

Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma (ÇEKÜL) Vakfı ise 14 Şubat Sevgililer Günü'nde, sevgilerini ölümsüzleştirmek isteyenleri ''7 Ağaç Ormanları''na katkıya davet ediyor.

Vakfın, www.cekul.org.tr adresinden kredi kartı ve ya havale yoluyla yapılacak 30 TL ödeme karşılığında, 7 fidanın dikildiğine dair sertifikalar sevgililere gönderiliyor ve 5 yıl boyunca dikilen fidanlar ÇEKÜL ve Çevre ve Orman Bakanlığı'nın sorumluluğunda oluyor.
Vakfın projesi sayesinde, ''bir dikili ağacı'' olmasını isteyen sevgililer, ''7 ağaç ormanları'' kapsamında Elazığ'ın Sivrice ilçesinde oluşturulan ormana dikilmek üzere ardıç ve sedir ağaçlarının sahibi olabiliyorlar.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler