Fikret Orman'dan çarpıcı açıklamalar

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, kulüpte kimsenin alacağının bulunmadığını ve Beşiktaş'ın artık ayağa kalktığını söyledi.

Yayınlanma: 18.04.2013 - 15:54
Abone Ol google-news

Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Yerleşkesi Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlen seminerde öğrencilerle bir araya gelen Orman, kulübün zor bir süreçten geçtiğini vurgulayarak, "Beşiktaş Kulübü'nün başkanı olarak şunu söyleyebilirim; Beşiktaş'ın hiç kimseye borcu yoktur. Biz geldiğimizde 200'ün üzerinde alacak davası vardı. Böyle bir dava kalmamıştır hepsini ödemişizdir. Beşiktaş'ta ne futbolcunun ne basketbolcunun ne de voleybolcunun alacağı vardır. Ne geçmişten vardır ne de bugünden vardır. Kimsenin alacağı yoktur, Beşiktaş artık ayağa kalkmıştır" diye konuştu.

"Samet hoca adam gibi işini yaptı"


Başkan Orman, Beşiktaş'ın Medical Park Antalyaspor ile yaptığı karşılaşmada teknik direktör Samet Aybaba'nın siyah-beyazlı taraftarlar tarağından yuhalanmasını yadırgadığını ve taraftarlara bunu yakıştırmadığını ifade etti.

Aybaba'nın da zor bir dönemde takımın başına geçtiğini anlatan Orman, "Sıkıntısız bir sürece, planlama dönemine gidiyoruz ama maalesef insanoğlu nankördür olanları çabuk unutur. Samet hoca çok zor bir süreçte geldi ve adam gibi geldi. Geçen maçta hocaya yapılanlar nedeniyle Beşiktaş taraftarını çok yadırgadım hiç yakışmadı. Beşiktaş formasını taşıyan herkes oyuncularımız da dahil bizi temsil eden kişilerdir. Onlara sahip çıkmamız lazım'' şeklinde konuştu.

"Samet hoca da bence adam gibi işini yaptı" diyen Fikret Orman, Beşiktaş'ın ligdeki iyi konumunun Samet Aybaba sayesinde olduğunu kaydederek, şunları söyledi:
"Bugün Beşiktaş üçüncü ve şampiyonluğu kovalayan bir durumdaysa o takımın da lideri de Samet hocaydı ve bugünlere onlarla geldik. Çok büyük haksızlıklar yapıldığına ve medyanın da bunu körüklediğine inanıyorum. Bu hatır gönülle yapılan bir iş değil, profesyonel bir iştir. Sonucunda hocamızla geldiğimiz noktayı gayet başarılı buluyorum. Eksikliklerimiz var, bu sene şampiyon da olmamız lazım bana göre ama futbolun içinde bunlar var. 600 milyon liralık borç yaratılırken elde edilen şampiyonluk bir tanedir. Mayıs ayında açıklayacağız, inşallah borcun 150-200 milyon aşağı düştüğünü herkes görecek
."

"Futbol sonuç oyunudur"

Teknik direktör Samet Aybaba ile yollarına devam edip etmeyeceklerine yönelik bir soru üzerine Orman, Aybaba ile sözleşmelerinin uzun dönemli olduğunu hatırlatarak, "Ancak hep söylüyorum, uzun dönemli planlar yaparsınız ama futbol sonuç oyunudur. Biz hepimiz işimizi yapmak zorunda olan insanlarız. Profesyonel manada çalışanlar daha fazla zorundalar. O merkezde gittiği sürece hiçbir problemimiz yoktur. Herkesin bilmesini isterim" ifadelerini kullandı.

Beşiktaş'ta Samet Aybaba ile ilgili haksızlık yapıldığını düşündüğünü aktaran Fikret Orman, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Taraftarlar arasında gençleri de etkileyerek bir yalan rüzgarı estiriliyor ama ne olduğunu kimse de bilmiyor. Ne olursa olsun Beşiktaş Kulübü'nün hocasıdır. Bizim için de doğru olan hocamıza sahip çıkmaktır. Beşiktaş hocası sahaya çıkıyor, daha maç başlamamış ona yönelik yuhalama yapacaksınız, rakip takımın hocası bizim evladımız, bizim kardeşimiz olmasına rağmen, sahada puan mücadelesi veriyoruz onu alkışlayacaksınız. İkisini de alkışlayalım. Bizim hocamıza kimsenin bunları yapmak haddi değildir. Çok doğru bulmadığımı ifade ediyorum."

Eski yönetimden hesap sorma

Fikret Orman, bir önceki yönetimden hesap sorulup sorulmayacağı yönündeki soru üzerine, o dönemde yapılan bütün çalışmaların kamuoyu önünde gerçekleştiğini ve herkesin haberdar olduğunu vurguladı. Göreve geldikten sonra büyük davalarlda uğraştıklarını anlatan Orman, "Herkes, 'Bu transfer neden yapıldı?' diye soruyor. Bunun hesap sorulacak bir şeyi yok. Ben savcı değilim, polis değilim, öğretmen de değilim. İnsanların aklında soru olan şeyler hepsi kamuoyunda olan şeyler. Biz bu incelemeleri yaptırdık, fakat Beşiktaş'ı yöneten kişiler şahsi hırslarının, kinlerinin değil, bir tek Beşiktaş menfaatine göre hareket etmek zorundalar" şeklinde konuştu.

Orman, Beşiktaş Kulübü'nün menfaatlerine göre hareket ettiklerini anlatarak, ''Yoksa en kolay şey 'vur kır parçala bu maçı kazan' ama işin gerçeği icraat yapan insanlar Beşiktaş menfaatine göre hareket ederler. Ben de ona göre hareket ediyorum, hiç kimsenin bundan endişesi olmasın. Hani şimdi söylüyorlar ya 'hesap sorsana' diye, tribünlerde 'çıldırt bizi başkan, parçala bizi başkan, Quaresmayı al' diye bir sene evvel bağırıyorlardı. Ben akıllı bir adamım, hiçbir şeyi unutmam. Ben şunu söylüyorum, sorulabilecek tüm hesaplar sorulacak ve tüm hareketler Beşiktaş menfaatlerine göre yapılacak'' ifadelerini kullandı.

"Fernandes'in, sözleşmesini uzatmasını istiyorum"


Fikret Orman, yıldız oyuncuları Manuel Fernandes'in sözleşmesini uzatmasını istediğini dile getirerek, "Fernandes'in memnun olması kadar Beşiktaş'ın memnun olması da önemli. Fernandes'in bir senelik daha sözleşmesi var. Biz Beşiktaş'ın menfaati neyi gerektiriyorsa onu yaparız, ona göre hareket ederiz. Beşiktaş'ta tabii yıldız oyuncuları olmasını, yıldızları yetiştirmeyi, oyunun seyrine hoş gelecek oyuncuların olmasını biz de arzu ediyoruz. Temel prensipler içerisinde Fernandes, Beşiktaş taraftarının ve bizim istediğimiz bir oyuncu. Ben, şartlar bizim ve onun lehine olduğu sürece sözleşmesini uzatmasını istiyorum" diye konuştu.

"Tüzüğün düzeltilmesi lazım"

Fikret Orman, siyah-beyazlı kulüpte genel kurul yapısı ve tüzüğünün düzeltilmesi gerektiğini ifade etti.

Beşiktaş'ta 5 Mayıs'ta tüzük değişikliği olağanüstü genel toplantısının yapılacağını hatırlatan Orman, uzun süreli başkanlık yapma hevesinde olmadığını anlatarak, şöyle konuştu:

"Sadece 2 dönem başkanlık yaparsın diye madde koydurdum. Artık Beşiktaş Genel Kurulu'nun karşısına bütçe ile çıkılması gerektiğini, bir sene içeresinde yapılacakların da bütçeyle anlatılması gerektiğine inanıyorum. Yani iktidar olan birisinin gelip ne kadar transfer yapacak, transferi karşılığında ne gelir getirecek bunların hepsini ortaya koyması ve buna göre genel kuruldan yetki alması gerektiğini düşünüyorum. Kongre olacaksa bundan sonra 'mayıstan mayısa' olsun dedik. Buna denk geldiği için de 'kongre şimdi olsun' dedik. Sebebi de şudur; biz şimdi birçok projeye başlıyoruz. Artık önümüzde 3 seneyi seçim düşünmeden icraat dönemi olsun diye düşündüm. Hiç merak etmeyin biz seçime gireriz alırız, hiç de sıkıntı olmaz."

"Bazı hatalar yapmış olabiliriz"

Quaresma'nın takımdan ayrılış süreci ile ilgili bir soru üzerine Orman, transferlerin bir sistem içerisinde olması gerektiğini dile getirerek, "Beşiktaşlılar sevdi Quaresma'yı, ben de sevmiyor değilim. Ben oyuncuların çocuğunu tanımam bile. Temasta da bulunmam, benim işim değil çünkü. Bu artık profesyoneller tarafından yönetilecek. Biz de zaman içerisinde, geldiğimiz bir sene içerisinde sistemler olmadığı için bazı hatalar yapmış olabiliriz. Artık biz ve bizden sonra gelecek nesiller öyle bireysel hata yapmayacak, bir sistem içerisinde hareket edecek" şeklinde görüşlerini belirtti.

Baskebolda Anadolu Efes ile birleşme konusu

Orman, basketbolda Anadolu Efes ile birleşme gibi bir arzularının olduğunu, ancak karşı tarafta böyle bir isteğin olmadığını vurgulayarak, "Beşiktaş Basketbol Yatırımları AŞ'yi kurduk. Artık ayrı bir yönetim kurulu var. Zaman içinde atamayla birisini oraya başkan bile yapabiliriz. Basketbolda çok iyi günlere geleceğiz. Günlük yatırımlardan stratejik yatırımlara geçeceğiz. Anadolu Efes ile şu anda oluşmuş bir görüşme yok. Benim arzum var ama karşı tarafın öyle bir arzusu olduğunu düşünmüyorum. Onlara da hak vermek lazım, 30 senedir bu işe para yatırıyorlar. Bir anda birleşmeyle bunu ortadan kaldırıp, kaldırmamaları onların vereceği bir karar" değerlendirmesinde bulundu.

"Ben İbrahim Antınsay'ı yönetime almak istedim"

Fikret Orman, siyah-beyazlı kulübün eski yöneticilerinden İbrahim Altınsay'ı geçen yılki kongrede yönetime almak istediğini, fakat Altınsay'ın çok istekli davranmadığını anlatarak, ''İbrahim Altınsay çok sevdiğim ağabeyimdir. Hayat risk almak işidir. Risk olmadan eğlence de olmaz. Bir sene önceki kongrede ben İbrahim beyi yönetime almak istedim, hatta çok üst görevler de teklif etmiştim. Fakat çok şey yapmadı. Sonra bizi biraz destekledi ama bu işler dışardan olmaz. Beşiktaş'ta kişilere bağlı bir yönetim şekli olamaz. Gelirse kollarımız açık gelmezse de bizim yolumuz belli. Destek vermek isteyen herkes de verebilir" diye konuştu.

Statla ilgili çalışmalar

Fikret Orman, yeniden yapılacak BJK İnönü Stadı'nın aşama aşama yıkılacağını belirterek, "26 Temmuz'daki konserden sonra komple yıkıma geçeceğiz. Sadece futbol stadyumu değil aynı zamanda bir eğlence merkezi gibi çalışacak, çeşitli aktiviteler olacak. Biz bu aktivitelerle beraber stadyum gelirlerinden yüzde 30 daha fazla gelir planladık. Bazı ufak tefek gecikmeler olsa da her şey zamanında gidiyor" ifadelerini kullandı.

Gelecek sezon maçlarını nerede oynayacakları konusunda çalışmalarını sürdürdüklerini anlatan Orman, "Herkes, 'İzmir'de Antalya'da' oynayalım diyor ama bunlar kolay değil. Bizim oyuncularımızın aileleri burada oturuyorlar, biz Ümraniye'de kamp yapıyoruz. Her maçımız bir deplasman olur. Fikir olarak sempatik gelse de icraat olarak zor şeyler. Bir sene sıkıntılı bir sürecimiz var bu süreçte tüm camiamızın, taraftarlarımızın takımımızı yalnız bırakmamasını istiyoruz. İnşallah bir sene içinde stadı bitirmeye gayret edeceğiz" şeklinde konuştu.

Kendisi de Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü mezunu olan Orman, iş hayatındaki deneyimlerini ve öğrenciliği dönemindeki anılarını da paylaştı.

Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek de Fikret Orman'a bir plaket takdim etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler