"Dans sporu desteklenmeli"

Türkiye Dans Federasyonu Başkanı Tolga Han Çinkitaş, düzenlediği basın toplantısında son zamanlarda dansa ilginin arttığını belirterek dans sporunun sevdirilmesi ve desteklenmesi gerektiğini söyledi.

Yayınlanma: 13.02.2009 - 10:16
Abone Ol google-news

Türkiye Dans Federasyonu Başkanı Tolga Han Çinkitaş, dansa ilginin son zamanlarda arttığını belirterek, ''Dans sporunun daha da sevdirilmesi ve gereken desteğin sağlanması için çalışıyoruz'' dedi.

Çinkitaş, Dans Federasyonu Hatay İl Temsilciliği'nde düzenlediği basın toplantısında,  dansın, sportif, sanatsal ve sosyal bir uğraşı olduğunu söyledi.

Yaklaşan federasyon seçimleri öncesi tüm illeri dolaşarak projelerini anlattığını ifade eden Çinkitaş, Antakya'da dans sporlarına gösterilen ilgiden büyük mutluluk duyduğunu kaydetti.
Antakya'da Lübnan ve Suriye'nin katılımıyla bir dostluk turnuvası düzenlemeyi planladıklarını belirten Çinkitaş, şöyle devam etti:
''Bu organizasyonla ilgili Gençlik Spor İl Müdürü Ali Rıza Tütüncüoğlu'nu ziyaret ettim. Kentte dans sporunun daha da sevdirilmesi ve gereken desteğin sağlanması için çalışıyoruz. Tütüncüoğlu, düzenleyeceğimiz turnuvaya gereken her türlü desteği vereceğini söyledi. Suriye ve Lübnan'nın katılımıyla düzenlenecek dostluk turnuvasıyla hem dansa ilgiyi artıracağız hem de Antakya'nın adını uluslararası bir organizasyonla duyuracağız.''

Dans Federasyonu Hatay İl Temsilcisi Serdar Yolcu da kentte 75 lisanslı dansçının bulunduğunu, düzenlenecek turnuvayla bu sayının artacağına inandığını belirtti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler