"Milli Eğitim Bakanı istifa etmelidir"

Eğitim-İş Genel Başkanı Yüksel Adıbelli, 687 bin öğretmenin İLSİS kayıtlarının çalınmasının, çalışanlar ve öğretmenler gözünde bakanlığa olan güvenin kaybolmasına neden olduğunu söyledi. Adıbelli, "Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in bu kadar skandaldan sonra derhal istifa etmesini, diğer sorumluların hakkında da gerekli işlemlerin yapılmasını istiyoruz" dedi.

Yayınlanma: 13.02.2009 - 11:31
Abone Ol google-news

Eğitim-İş Genel Başkanı Yüksel Adıbelli, yaptığı açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığı'nın OKS ve SBS sınavlarında öğrencilere yönelik birçok skandala imza attığını söyleyerek, "Şimdi de 687 bin öğretmenin İLSİS kayıtları çalınarak kimlik ve okul bilgileri internet ortamında paylaşıma açılmıştır. Milli Eğitim Bakanlığı bu skandalla, çalışanlarının ve kamuoyunun gözünde güvenilirliğini tamamen kaybetmiştir" dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın, eğitim çalışanlarının kendisine sahip çıkmadığını, ayrıca İLSİS'te kayıtlı bilgilerine de sahip olamadığını ifade eden Adıbelli, "Bakan ve liyakatsiz kadroları, bu beceriksizlikleriyle dünya aleme rezil olmuşlardır" görüşünü dile getirdi.

Yaşanan bu olaydan sonra öğretmenlerin son derece tedirgin olduğunu söyleyen Adıbelli, çalınan kimlik ve okul bilgilerinin kimler tarafından, hangi amaçlarla, nasıl kullanılacağının bilinmediğine işaret etti. Kimlik bilgileri ve T.C. numaralarıyla sahte kimlik çıkartma, internet üzerinden alışveriş yapma, kredi kartı düzenleme gibi usulsüz ve kanunsuz işlerin yapıldığı ve insanların mağdur edildiğinin bilindiğini kaydeden Adıbelli, "Eğitim-İş olarak olayı şiddetle kınıyoruz. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in bu kadar skandaldan sonra derhal istifa etmesini, diğer sorumluların hakkında da gerekli işlemlerin yapılmasını istiyoruz. Eğitim-İş, adeta Milli Skandallar Bakanlığı haline gelen MEB'in bu ihmalkarlığı sonucunda mağdur olacak öğretmenlerimizin haklarını aramaya devam edecektir" şeklinde konuştu.

 

Eğitim-Sen: Milli Eğitim Bakanlığı sorumlu

Eğitim Sen Genel Başkanı Zübeyde Kılıç, yaptığı yazılı açıklamada, ''Eğitim alanında çok sayıda hizmetin bilgisayarla sanal ortama taşınmasını sağlayan İLSİS'teki tüm verilerin bir paylaşım sitesinde paylaşıma açılmasının büyük bir skandal olduğunu'' öne sürdü.

''Söz konusu site tarafından yayımlanan verilerde önemli bilgilerin yer almasının kimi çevrelerce art niyetli olarak kullanılmasına davet çıkardığını'' savunan Kılıç, açıklamasında ''Öğretmenlerin kimlik bilgilerinin çalınmasından Milli Eğitim Bakanlığı sorumludur'' ifadesini kullandı.

Kılıç, şunları kaydetti:
''Eğitim Sen olarak Milli Eğitim Bakanlığı'na soruyoruz, özenle saklanması gereken böylesine önemli bilgiler nasıl çalınmış ve bir paylaşım sitesi aracılığıyla kullanıma nasıl açılmıştır? Yeterli güvenlik önlemi almayıp, bu bilgilerin çalınmasına neden olan MEB yetkilileri hakkında ne tür işlemler yapılacaktır? Hem kamuoyu hem de kimlik bilgileri çalışan öğretmenlerimiz bu sorulara acil yanıt beklemektedir.
Bu olay açıkça göstermektedir ki, merkezinde Milli Eğitim Bakanlığı'nın olduğu büyük bir skandal ile karşı karşıyayız. Dolayısıyla yaşanan bu vahim olayın sorumlusu Milli Eğitim Bakanlığı ve bu bakanlığın başında bulunan Hüseyin Çelik'tir. Başka ülkelerde olsa ilgili bakanın istifa etmesi ile sonuçlanacak olan bu büyük skandal karşısında sessiz ve tepkisiz kalmayacağız.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler