Hollanda'da okul baskını korkusu

Hollanda'nın Leiden kentindeki tüm orta öğretim ve Orta Dereceli Meslek Eğitimi Okulları (MBO), saldırı olacağı ihbarı nedeniyle bugün kapatıldı.

Yayınlanma: 22.04.2013 - 10:41
Abone Ol google-news

Leiden Belediye Başkanı Henri Lenfrink, yakın zamanda bir okula saldırı yapılacağı yönünde internette mesajlar dolaşması üzerine, kentteki tüm orta dereceli okulların bugün tatil edilmesine karar verildiğini belirtti. Bir öğretmen ve büyük olasılıkla öğrencileri hedef almasından korkulan saldırının hangi okula düzenleneceğini bilmediklerini kaydeden Lenfrink, ihbarı ciddiye aldıklarını ifade etti.

Yetkililer ihbarın kaynağının tespit edilemediğini açıklarken, okulların kaç gün kapalı kalacağına ilişkin bilgi verilmedi.

Bu arada orta dereceli okulların çevresinde güvenlik önlemi alınırken, şehirdeki bazı ilkokulların da eğitime ara verme kararı aldığı, bazılarının öğrencilerin dışarıya çıkmasına izin vermediği belirtildi.

Bir şüpheli gözaltına alındı

Hollanda'nın Leiden kentindeki tüm orta öğretim ve Orta Dereceli Meslek Eğitimi Okulları'nın (MBO) bugün tatil edilmesine yol açan internetteki tehdit mesajıyla ilgili bir şüpheli gözaltına alındı. Lahey polisi, gözaltına alınan ve kimliği açıklanmayan şüpheliyle ilgili soruşturmanın devam ettiğini bildirdi. Polis konuyla ilgili ayrıntı vermezken, Hollanda medyasındaki haberlerde, yakalanan kişinin Voorschoten kentindeki The British School'un eski bir öğrencisi olduğuna ve disiplinsiz davranışlarından dolayı okuldan uzaklaştırıldığına yer verildi. Leiden Belediyesi ise bugün tatil edilen okulların yarından itibaren eğitime devam edip etmeyeceğinin akşam saatlerinde kararlaştırılacağını açıkladı.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler