Karayalçın 'kırsal kalkınma hamlesi' başlatacak

CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Karayalçın, Ankara'ya yeni katılan ilçelerin çok ciddi sorunları bulunduğunu kaydederek, kırsal kalkınma hamlesi başlatacağını söyledi.

Yayınlanma: 13.02.2009 - 13:46
Abone Ol google-news

CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Karayalçın, yaptığı açıklamada, Ankara'ya yeni katılan ilçelerin çok ciddi sorunları bulunduğunu vurguladı.

Bu ilçelerin sorunlarının ancak yeni bir yapılanmayla çözülebileceğini ifade eden Karayalçın, "Büyükşehir Belediyesinde bir 'Kırsal Yerleşmeler Gelişme Merkezi' kurulacak. Bu merkez hem ilçe merkezlerinde, hem de köylerdeki altyapı sorunlarının çözümü için projeler hazırlayacak. Çiftçiler fidan yetiştirecek, çiçek yetiştirecek, organik sebze yetiştirecek" dedi.

Ankara'ya pahalı, ithal ağaçlar getirtmeyeceğini de vurgulayan Karayalçın, Ankara'nın parklarında, yeşil alanlarında artık ithal ağaçlar, ithal çiçekler değil, Ankara çiftçilerinin ürünlerinin kullanılacağını söyledi. Kalecik'te bağcılık, Çubuk'ta vişne ve turşu, Ayaş'ta domates, dut gibi önemli ürünlerin korunması ve geliştirilmesinin sağlanacağını kaydeden Karayalçın, "Ayrıca Halk-Et projesi kapsamında, Ankara'nın yeni ilçelerinde besicilik ve besicilerin örgütlenmesi desteklenecek, organize hayvancılık bölgeleri oluşturulacak, Ankaralıların sağlıklı, temiz ve ucuz et yemeleri sağlanacaktır" diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler