Okul baskını korkusuyla kapatılan okul açıldı

Hollanda'nın Leiden kentinde dün bir öğrencinin silahlı saldırı tehdidinde bulunması nedeni ile kapatılan orta öğretim ve orta dereceli meslek eğitimi okullarında eğitim yeniden başladı. Bugün yeniden açılan okullarda polis, geniş güvenlik önlemi aldı.

Yayınlanma: 23.04.2013 - 08:54
Abone Ol google-news

Leiden Belediye Başkanı Henri Lenfrink, güvenlik birimleri ve okul idarecileriyle yaptıkları toplantıdan sonra okullarda gerekli güvenliğin sağlanarak eğitime yeniden başlanması kararı alındığını bildirdi.

İnternette yayınlanan tehdit mesajının yurt içi ve dışından uzmanlarca araştırıldığını kaydeden Lenfrink, ihbarın alındığı ilk gün mesajla ilgili detaylı bilgiye sahip olamadıklarını ve bu yüzden riske girmemek için okulların kapatılmasını kararlaştırdıklarını söyledi.
Bu aşamada mesajın kim tarafından gönderildiği konusunda tam bir bilgiye sahip olamadıklarını hatırlatan Lenfrink, olayla ilgili dün yakalanan şüphelinin hala gözaltında tutulduğunu ifade etti.

Bir okula saldırı yapılacağı yönünde internette dolaşan mesaj nedeniyle Leiden;deki tüm orta dereceli okullarda eğitime dün ara verilirken, polis, olayla ilgili bir şüpheliyi gözaltına almıştı.
Kimliği açıklanmayan şüphelinin, Voorschoten kentindeki The British School;un eski öğrencisi olduğu ve öğrencinin daha önce disiplinsiz davranışlarından dolayı okuldan uzaklaştırıldığı belirtilmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler