Türk Tiyatrosu'nun ustaları dostlarıyla buluştu

Yedirenk Sanat Vakfı tarafından dün akşam dördüncüsü düzenlenen "Ustanın Günü" programında tiyatronun iki dev ismi Yıldız Kenter ve Haldun Dormen dostlarıyla buluştu.

Yayınlanma: 23.04.2013 - 14:29
Abone Ol google-news

Kenter ve Dormen'le evlerinde gerçekleştirilen, sanat yaşamlarını özetleyen söyleşilerin izlenmesinin ardından birlikte sahneye davet edilen Dormen ve Kenter, gecenin her ikisi adına düzenlenmesinden, sanat için verdikleri benzer  mücadelenin  böyle bir gecede dile getirilmiş olmasından duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

"USTANIN GÜNÜ" PROGRAMININ FOTO GALERİSİ İÇİN TIKLAYINIZ

Kendimi yönetmen olarak görüyorum


Batılı anlamda ilk müzikali kendisinin yaptığını belirten Haldun Dormen, yönetmen ve hocalığı tercih ettiğini, paylaşmaktan, herkes tarafından tanınmaktan hoşlandığını,her zaman mesleğini yaptığını ifade etti. Dormen, "O kadar çok çalışıyorum ki, yaşlanmaya vaktim olmuyor. Herkese de çalışmalarını tavsiye ederim" dedi.

Sahnede nefes alıyorum


Yıldız Kenter, Mevlana gibi bir ayağını sabit tutarken diğer ayağıyla dört bir yanı dönmeye çalıştığı belirterek, ‘’İnsanoğlunun yaşadığı her duygu makbulümdür. Madem ben de insanım, bedenimle, aklımla, ruhumla bu duyguların hepsini tecrübe etmeliyim ve her zaman aşkla yaşamalıyım.” dedi. "Sahnede nefes alıyorum. Aşkla oynuyorum, oynadıklarımın hepsi benim" diyen Kenter, yaşadığını gerçekten sahnede hissettiğini anlattı.  

Her iki sanatçıda para kazanmadıkları pek çok güçlükle karşılaştıkları halde yaşamlarını tiyatroya adamış olmaktan hiç pişman olmadıklarını bir kez daha dile getirdiler,  tiyatro sanatının tutkuyla yapılması gerektiğinin altını çizdiler.

Vakıf adına konuşan Başkan Ali Tokul, bugünü paylaşan herkese, programı onurlandırdıkları için Yıldız Kenter ve Haldun Dormen’e teşekkür ederek Gülper Refiğ ile birlikte onur ödüllerini sundular.

Dilek Türkan ve İncesaz ekibinin tango ağırlıklı mini konserinin de yer aldığı bu özel geceye ilk Kültür Bakanı Talat Halman, Erdal Özyağcılar, Işık Yenersu, Tilbe Saran, İzzet Günay, Gülriz Sururi, Devrim Erbil, Dikmen Gürün, Zeliha Berksoy, Defne Halman, Nevra Serezli, Suna ve Erol Keskin'in de aralarında bulunduğu ustaların aileleri, çok sayıda öğrencileri, sanatçı ve sanatsever dostları katıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler