"Ankara geriliyor"

Murat Karayalçın, Mobilyacılar Odası'nda yaptığı konuşmada Siteler'in 1990'lı yıllara kadar Ankara'nın iktisadi hayatında önemli bir rol oynadığını, ''ancak günümüzde Siteler'in ve bölge esnafının gerilediğini'' söyledi.

Yayınlanma: 13.02.2009 - 14:34
Abone Ol google-news

CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Karayalçın, Siteler'de esnafa hitabetti.

Ankara'nın, Ulus, Altındağ ve Mamak'ın ilçelerinin gerilediğini ifade eden Karayalçın, kentin artık batıya doğru ilerlediğini, bu durumun da Ankara'nın fiziki ve iktisadi dengesini bozduğunu ifade etti. ''Kentin iktisadi ve fiziki dengesinin yeniden sağlanması için Siteler'in mutlaka ayağa kaldırılması ve istihdamın artırılması gerektiğini'' kaydetti.

Karayalçın, seçilmesi halinde öncelikle Ankara'nın bozulan iktisadi ve fiziki dengesini yeniden sağlayacaklarını söyledi. Karayalçın, bunun için mevcut Ankaray hattının Siteler'e kadar uzatılacağını, Doğukent Bölgesi'ne yeni bir üniversite kurulması için destek vereceklerini, Elmadağ civarında 700 hektar alana yine bir organize sanayi bölgesi kurulmasını öngördüklerini ve Hatip Çayı Vadisi'ne yeni bir otobüs terminali kurulacağını anlattı.
Murat Karayalçın bu yatırımlarla birlikte bölgedeki nüfus ve ticari hareketliliğin artacağını ve Siteler'in de eski günlerine yeniden kavuşacağını söyledi.

Karayalçın konuşmasının öncesinde bir gazetecinin ''Encümeni Daniş toplantısına katılıp katılmadığını'' sorması üzerine, ''bu toplantılara hiç katılmadığını'' belirterek, ''Davet alsaydım bunu değerlendirip, memnuniyetle katılırdım'' dedi.

Toplantıya CHP'li bazı milletvekili ile partinin bazı ilçe belediye başkan adayları da katıldı.

 

'Temel görevimiz yeteneksiz yönetimden Ankara'yı kurtarmaktır'

Murat Karayalçın, ''Temel görevimiz, bir araya gelerek, bilgisiz, beceriksiz, yetersiz, yeteneksiz yönetimi Ankara'nın başından atmaktır, parti ismi önemli değildir'' dedi.

Karayalçın, Kızılırmak Köy Dernekleri Federasyonu'nda yaptığı konuşmada, siyasi açıdan kısmi birleşmeleri yeterli görmediğini anlattı. İki siyasi partinin birleşmesi durumunda dışarıda kalanların iktidarla mücadele yerine, birleşenlerle mücadeleye girdiğini ifade eden Karayalçın, ''Temel görevimiz, bir araya gelerek, bilgisiz, beceriksiz, yetersiz, yeteneksiz yönetimi Ankara'nın başından atmaktır, parti ismi önemli değildir. Bunu sağlayabilmek için Karayalçın olarak, nerede durmam gerekiyorsa orada duracağım, nerede olmam gerekiyorsa orada olacağım'' diye konuştu.

Karayalçın, Ankara'da seçimi kazanmak için ne gerekiyorsa yapacaklarını ifade ederek, ''Gökçek, zaten gidecek. Solda birlikteliğin sağlanmasına karşın, merkez sağın desteğinin alınmasına karşın Ankara'da seçimin kaybedilmesi durumunda Türkiye için ortaya çıkacak olumsuzluğu düşünmek bile istemiyorum'' dedi.

Murat Karayalçın, solda birleşmenin sadece Ankara'da sağlanabildiğini de belirterek, bunun diğer illerde gerçekleştirilememesini eleştirdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon