Macar Oda Orkestrası İş Sanat'ta

Macar Oda Orkestrası, İş Sanat Kültür Merkezi'nde 2 Mayıs'ta müzikseverlerle buluşacak.

Yayınlanma: 25.04.2013 - 10:58
Abone Ol google-news

İş Sanat'ın sezonun son klasik konserinde çello virtiözü Micha Maisky'e, piyanoda kızı Lily Maisky ve kemanda oğlu Sascha Masiky eşlik edecek. Konserde, J. Brahms'ın "Piyano Trio Op. 8", "Si Majör", P.I. Tchaikovsky'nin "Noktürn Op. 19 No. 4", M. Bruch Kol'un "Nidrei Op. 47", J. Haydn'ın "Çello Konçertosu", "Hob VIIb:1", "Do Majör" eserleri çalınacak.

Balkan ve Türk şarkıları üzerine özgün doğaçlamalarının yanı sıra ve klasik müzik eserlerine getirdiği yorumlarla tanınan Tuluğ Trio, 30 Nisan'da Akbank Sanat Sahnesi'ne konuk olacak. Tuluğ Tırpan, Volkan Hürsever ve Ediz Hafızoğlu'ndan oluşan Tuluğ Trio, "Dünya Caz Günü" kapsamında hayranlarıyla buluşacak.

Kerem Görsev ve Erol Erdinç de "Dünya Caz Günü" çerçevesinde, 30 Nisan'da Halkalı Kültür ve Sanat Merkezi'de sahne alacak.

"Otantik'ten Caz'a Türkülerimiz" konseri, yarın Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu'nda yapılacak. Birçok enstrüman ve ses icracısını bir araya getiren proje, Taşkın Doğanışık'ın sanat yönetmenliğinde, Nail Yavuzoğlu'nun düzenlemeleriyle gerçekleştirilecek.

İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası (İDSO), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla 26 Nisan'da Fulya Sanat Merkezi'nde bir konser verecek. Çocuk solistlerin, İDSO Çocuk Korosu'yla sahne alacağı, Antonio Pirolli ve Gökçen Koray yönetimindeki konserde, Vivaldi, Mozart, Beriot'un klasik eserlerinin yanı sıra çocukların sevdiği "Harry Potter" ve "Yüzüklerin Efendisi" filmlerinin müzikleri de yer alacak.

Sahne sanatları

"Dünya Dans Günü" dolayısıyla İstanbul Devlet Opera ve Balesi ile Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarı, 29 Nisan'da, İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı, 30 Nisan'da Süreyya Opera Sahnesi'nde ücretsiz gösteriler gerçekleştirecek.

Dans ve müziğin bir arada bulunduğu "Rezonans" gösterisi, yarın Akbank Kültür ve Sanat Merkezi'nde izleyici karşısına çıkacak. Gösteride, koro müziğinin tınıları, koreograf Pandavan Proosdij'in hazırladığı koreografi ile buluşacak.

Tiyatrolar


Devlet Tiyatroları'nda yeni ve eski oyunlar izleyici karşısına çıkacak.

Devlet Tiyatroları Küçük Sahne'de 26-28 Nisan'da "Kurban", Cevahir Salon-1'de 26-30 Nisan'da "Sessizlik", Cevahir Salon-2'de "Profesyonel", Üsküdar Tekel Sahnesi'nde 26-30 Nisan'da "Benerci Kendini Niçin Öldürdü?", Ahmet Mithat Efendi Sahnesi'nde 26-28 Nisan'da "Herkesin Bildiği Sırlar", Üsküdar Stüdyo Sahne'de 27 ve 30 Nisan'da "Düğün Şarkısı" oyunları sahnelenecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, 26-28 Nisan'da Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde "Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım", Fatih Reşat Nuri Sahnesi'nde "Mesut İnsanlar Fotoğrafhanesi", Kağıthane Sadabat Sahnesi'nde "İstanbul Efendisi", Kadıköy Haldun Taner Sahnesi'nde "Perşembenin Hanımları", Üsküdar Musahipzade Celal Sahnesi'nde "Hıdrellez", Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi'nde "Meraklısı İçin Öyle Bir Hikaye", Ümraniye Sahnesi'nde "Toros Canavarı" oyunlarını izleyiciyle buluşturacak.

Çocuklar için


TRT Çocuk ekranlarında çocuklarla buluşan "Pepee" 27 Nisan'da Bahçeşehir Kültür Sanat Merkezi'nde en sevilen şarkılarıyla sahnede olacak.

Her şeyden korkan bir fare, yavaş salyangoz ve sevgi dolu kirpi arasında geçenlerin anlatıldığı "Kaplan Maplan" oyunu da 27 Nisan'da Şişli Black Out Sahnesi'nde çocuklarla buluşacak.

İlköğretim çağındaki çocuklara, başka birine özenmeden, kendi özelliklerine sahip çıkmanın güzelliği ile her canlının birbiriyle dostluk kurabileceği anlatılmak istenen oyunda, Ece Kılınç, Hilmi Özçelik, Egemen Balkanlı, Elif Topuz, Özge Özdemir ve Neslihan Ulusoy rol alıyor.

Müzikal çocuk oyunu "Oz Ülkesi" (Oz Büyücüsü) 28 Nisan'da TİM Fettah Aytaç Salonu'nda sahnelenecek.

Murat Altınok'un uyarlayıp yönettiği oyunda evinin bahçesinde vakit geçirirken çıkan fırtınanın ardından kendini renkli, büyülü bir ülkede bulan Dorothy'nin yaşadıkları anlatılıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler