İbadete açılması için imza kampanyası

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Sakarya Şubesi üyeleri, Ayasofya Müzesi'nin ibadete açılması için imza kampanyası başlattı.

Yayınlanma: 26.04.2013 - 14:57
Abone Ol google-news

Cuma namazının ardından Orhan Cami'nin bahçesinde toplanan dernek üyeleri, "Ayasofya Fatih Sultan Mehmet Han'ın emanetidir", "Ayasofya'ya biletle değil, abdestle girmek istiyoruz", "Bir imzayla sen de tarihine sahip çık" dövizleri taşıyarak çeşitli sloganlar attı.
Grup adına basın açıklaması yapan İbrahim Akın, Ayasofya'nın İstanbul'un fethinin sembolü ve adaletin zulme karşı üstünlüğünün örneği olduğunu söyledi.

Akın, 482 yıl cami olarak kullanılan Ayasofya'nın 24 Kasım 1934'te müzeye dönüştürüldüğünü hatırlatarak, "Bu kararı içeren vesikanın doğruluğu bile şüphe götürmektedir. Cumhurbaşkanının imzasının taklit edildiği ve kararname numarasının da geriye dönük olduğu konuşulmaktadır. Velev ki imzalar ve belgeler gerçek dahi olsa alınan bu karar yanlış bir karardır" diye konuştu.

İstanbul'un İslam'ın başkenti olduğunu savunan Akın, "Milletimizin arzusu, Ayasofya Camisi'nin minarelerinde ezan sesini yeniden duymak, alemlerin Rabbi olan Allah'ın huzuruna yeniden durmaktır" ifadesini kullandı. Grup, basın açıklamasının ardından caminin bahçesinde açtıkları stantta vatandaşlardan imza topladı.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon