Çaldıkları eşyaları satıp eğlendiler

Adana'da, evlerden hırsızlık yaptıkları belirtilen bir çetenin 4 elemanı yakalandı. Çete elamanlarının çaldıkları eşyaları satıp bol bol eğlendikleri ve eğlencelerini de yine çalıntı fotoğraf makinesiyle görüntüledikleri belirlendi.

Yayınlanma: 14.02.2009 - 09:19
Abone Ol google-news

Bir süre önce Reşatbey Mahallesi 630063 Sokak Adil Özgiray Apartmanı'nda oturan benzin istasyonu sahibi Osman K'nin kapısını kırarak içeri giren zanlılar, evdeki kasayı çaldı. Olayla ilgili araştırma başlatan Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, kasayı boş bir arazide oksijen kaynağıyla açılmış şekilde buldu.

Güvenlik güçleri, araştırmalarında, hırsızlık zanlılarının, kiraladıkları 01 YG 713 plakalı otomobil ile kaçtıklarını belirledi.

Daha sonra düzenlenen operasyonda zanlılardan Fehim A. (33) evinde yakalanırken, bu kişinin ifadesi doğrultusunda çetenin diğer üyeleri olduğu belirtilen Bülent G. (34), Kadir K. (31) ve kardeşi Kayhan K. de gözaltına alındı.

Zanlıların evlerinde yapılan aramalarda çalıntı olduğu belirlenen fotoğraf makinesi, çok sayıda ziynet eşyası, 6 bin 500 TL, 10 bin dolar, 4 bin Avro ile geçen yıl aralık ayında çalınan ve boş bir arazide terk edilmiş olarak bulunan bir otomobilin yedek anahtarı ele geçirildi.

Fotoğraf makinesinde yapılan incelemede ise zanlıların eğlenirken çekilen çok sayıda görüntüsü dikkati çekti. Polis yetkilileri, zanlıların, çaldıkları eşyaların satışından elde ettikleri parayla sürekli eğlendiklerini itiraf ettiklerini, çetenin elebaşı olduğu belirtilen M.T'nin de yakalanmasına çalışıldığını belirtti.

Bu arada, Fehmi A'nin gözaltına alınmasını engellemek için polise mukavemette bulunan kardeşleri Mustafa A. (35) ve Abdi Tarık A'nın da (27) gözaltına alındığı bildirildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler