Hakkari'de kayak keyfi

Hakkari'de hafta sonu tatilini fırsat bilen vatandaşlar, 2600 metre yükseklikte kayak yaptı.

Yayınlanma: 29.04.2013 - 13:30
Abone Ol google-news

Hava sıcaklığının 20 derece olarak ölçüldüğü kentte sıcak havadan bunalan vatandaşlar, hafta sonu tatillerini kent merkezine 12 kilometre uzaklıktaki 2600 metre yükseklikte bulunan Mergabütan Kayak Merkezinde geçirdi.

HAKKARİ' DE KAYAK KEYFİ / FOTO GALERİ

Sabah erken saatlerden itibaren aileleriyle kayak merkezine giden vatandaşlar, karların henüz erimediği tesiste kayak yapma fırsatı buldu. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Reşit Güldal, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'nin birçok yerinde insanların sahillerde güneşlendiğini ve denize girdiğini belirterek, Hakkarililerin de nisan ayında kayak yapma imkanına sahip olduğunu söyledi. Böylesine bir imkanın Türkiye'nin birçok yerinde olmadığına dikkati çeken Güldal, "Bu bizim için büyük bir nimet ve insanımız için bir güzelliktir. İleri ki süreçte huzur ortamı oluştuktan sonra İnşallah dünyanın birçok yerinden yerli ve yabancı turist buraya gelecektir" dedi.

İnsanların, haftanın yorgunluğunu kayak tesisine gelerek üzerlerinden attığına değinen Güldal, yaz mevsiminde kayak yapmak isteyen doğaseverleri Hakkari'ye davet etti.
Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü müfettişlerinden Osman Baytekin de Ankara'dan görevli olarak kente geldiğini ve bu mevsimde kayak yapmanın mutluluğunu yaşadığını dile getirdi.

Baytekin, "Hakkari'ye ilk defa geliyorum. Hafta sonu olması nedeniyle sabah kalkarak büyük bir heyecanla kayak merkezine geldik. Hakkari'de bu mevsimde kayak yapmak çok güzel bir duygu. Bodrum ve Antalya'da insanlar sahillerde güneşlenirken, burada kayak yapmak çok güzel" diye konuştu. Hakkarililer ise mayıs ayına sayılı günler kala güneşli havada kayak yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirttiler.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler