ABD'de Heybeliada Ruhban Okulu tasarısı

ABD Temsilciler Meclisi'nde, Heybeliada Ruhban Okulu'nun yeniden açılması çağrısını içeren bir karar tasarısı sunuldu.

Yayınlanma: 03.05.2013 - 06:27
Abone Ol google-news

Temsilciler Meclisi Dışişleri Komitesi'ne sunulan 188 numaralı tasarı, "Türk hükümetine, Heybeliada Ruhban Okulu'nun koşulsuz olarak ve gecikmeksizin yeniden açılmasını kolaylaştırması çağrısı" başlığını taşıyor. Meclis'deki Elen Grubu'nun Eşbaşkanlarından Cumhuriyetçi Parti Florida Milletvekili Gus Bilirakis tarafından sunulan tasarıya, 12 milletvekili de ortak imzacı oldu.

Tasarıda, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Fener Rum Patriği Bartholomeos ile geçmişte yaptığı ve bundan sonra gerçekleştireceği görüşmelerden duyulan memnuniyet dile getiriliyor.
Sümela Manastırı'nda ayin düzenlenmesine izin verilmesi, Büyükada'daki Rum Yetimhanesi'nin iade edilmesi ve 190 hektar ormanlık arazinin Heybeliada Ruhban Okulu'nun bulunduğu vakfa geri verilmesi dahil olmak üzere, Türk hükümetinin olumlu jestlerinden duyulan hoşnutluğun da ifade edildiği tasarıda, Türk hükümetine, Heybeliada Ruhban Okulu'nun koşulsuz olarak ve gecikmeksizin yeniden açılmasını kolaylaştırması ve Patrikhane ile alakalı uzun süredir devam eden diğer kaygıları gidermesi çağrısı yapılıyor.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler