"Üçüncü ve en iyi seçenek Ahmet Özal"

Anavatan Partisi Genel Başkanı Salih Uzun, İstanbul için üçüncü ve en iyi seçeneğin, partisinin adayı Ahmet Özal olduğunu söyledi. Ahmet Özal ise İstanbul'la ilgili iddialı konuştu ve kentle ilgili düşündüklerini diğer partilerin hayal bile edemeyeceğini savundu.

Yayınlanma: 14.02.2009 - 14:31
Abone Ol google-news

Anavatan Partisi Genel Başkanı Salih Uzun ve İstanbul Belediye Başkan adayı Ahmet Özal ile partililer, ANAVATAN'ın aday tanıtım töreninden önce Sekizinci Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın Topkapı'daki anıt mezarını ziyaret etti.

Uzun ve beraberindekiler, ziyaretin ardından Şişli'deki Anavatan Partisi İstanbul İl Başkanlığı'na geçtiler. Salih Uzun, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'de bu dönemde Anavatan Partisi çatısı altında siyaset yapmanın ve Anavatanlı kalmanın çok zor olduğunu belirterek, Türkiye'nin, içinde bulunduğu zor durumdan ancak Anavatan zihniyetiyle çıkabileceğini savundu.

Anavatan zihniyetinin, ''Türkiye'yi ayırmayan, birleştiren uzlaştıran bir anlayış olduğunu'' ifade eden Uzun, ''Türkiye'de kavgasız bir siyaset anlayışına ihtiyaç var. Onun için yola çıktık. Türkiye uzunca bir süredir AKP-CHP seçeneksizliğine mahkum ediliyor. Türk siyaseti nefessiz bırakılıyor'' görüşünü öne sürdü.

 

"İstanbul'la ilgili düşündüklerimi diğer partiler hayal bile edemez"

Ahmet Özal da geçmişte Anavatan Partisi'nin yaptıklarının, tüm Türkiye ve dünya tarafından çok iyi bilindiğini belirtti. Özal, İstanbul'la ilgili düşündükleri projeleri, diğer parti adaylarının hayal bile edemeyeceğini ileri sürdü.

Özal, sözlerine şöyle devam etti: ''Seçilmem halinde önümüzdeki 5 yıl boyunca talebeler ve 65 yaş üstü yaşlılar için toplu taşıma araçlarını ücretsiz yapacağım. Düşünün bir aile günde 10 bilet alsa bu, ayda 500-600 TL yapar. Bu ücretsiz bilet uygulaması 5 sene için geçerlidir. Bunun finansmanı çok basittir. Bunu da önümüzdeki günlerde açıklayacağım. Bu finansman oturursa belediye otobüs biletlerini herkes için yarıya da indirebilirim. Biz bunu yaparız.''



Anne Özal'dan destek

Merhum Sekizinci Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın eşi Semra Özal da geçmişte Anavatan Partisini çok zor şartlar altında kurduklarını anlatarak, şunları söyledi: ''O dönemde diğer iki partinin kazanacağına kesin gözüyle bakılıyordu. Sırf demokratik bir rejim gözüksün diye bize parti kurmamız için müsaade edildi, 'ancak yüzde 1 veya 2 alabilirsiniz' denildi. Milletimiz büyük. Sizlerin sayesinde çok büyük oyla iktidar olduk. Bugün hiç merak etmeyin, aynı azim ve ruhla çalışırsanız başarılı olursunuz. Benim amacım genel seçimde birinci olmak ve iktidarı ele geçirmektir.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler