Cumhuriyet 89. yıldönümünü kutladı

Cumhuriyet'in 89. kuruluş yıldönümü ve 67. Yunus Nadi Ödül töreni, sanat, siyaset, basın ve iş dünyasını biraraya getirdi.

Yayınlanma: 08.05.2013 - 11:31
Abone Ol google-news

89. yıldönümü kutlaması ve 6 dalda verilen “67. Yunus Nadi Ödülleri” töreni, Fulya’daki Yapı-Endüstri Merkezi (YEM) Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Geniş katılımın olduğu gecenin açılış konuşmasını yapan gazetemiz imtiyaz sahibi Orhan Erinç, Cumhuriyet Gazetesi’nin Atatürk ilkelerini savunmak için 89 yıldır çalıştığını belirterek, “Türkiye’nin içinde bulunduğu durumu atlatması için hem sizlere hem de bizlere büyük görevler düşüyor. Cumhuriyet çalışanları olarak Yunus Nadi’den bu yana, Nadir Nadi, Nazime Nadi, Berin Nadi ve İlhan Selçuk’tan devraldığımız görev bilincini sürdürmeye, Cumhuriyetin Cumhuriyet’e katkılarına yenilerini eklemeye çalışıyoruz. 7 Mayıs 1924’te başyazarımız Yunus Nadi’nin ilk günkü başyazısında verdiği direktifi biz çalışanlar olarak sürdürmeye gayret gösteriyoruz ve ilkelerimizden ödün vermeden yayıncılık hayatımızı devam ettiriyoruz” dedi. Cumhuriyet’in gerçek sahibinin okurlar olduğuna dikkat çeken Erinç, “Cumhuriyetin okurlarından gelen bir mesaj, Cumhuriyet’i çok güzel anlatıyor. Mesajda okurumuz; ‘Cumhuriyet 89 yaşında. Cumhuriyet tarihtir, Atatürk’ün hatırası ve geleceğidir, Kuvayi Milliye’dir, kurtuluştur, devrimdir, Türkiye’dir, aydınlıktır, okuldur, lisedir, üniversitedir, yaşamdır, hayatın kendisidir. Şu karanlık ortamda, iyi ki cumhuriyetimiz var. İyi ki doğdun Cumhuriyet, yaşasın Cumhuriyet’ diyor” ifadesini kullandı.

 

FOTOGALERİ İÇİN TIKLAYINIZ



Ödüller sahiplerini buldu

Orhan Erinç’in konuşmasının ardından ödül törenine geçildi. İlk olarak “roman” dalında Sibel K. Türker’i “Hayatı Sevme Hastalığı” adlı yapıtıyla ödüle değer gördü. Türker’in ödülünü İstanbul Barosu Başkanı Doç. Dr. Ümit Kocasakal verdi. “Öykü” dalında ödül “Öteki Kışın Kitabı” adlı yapıtıyla Bora Abdo’ya takdim edildi. Abdo’ya da ödülü Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk takdim etti. “Şiir” dalında seçici kurul bu yıl ödülü Hulki Aktunç ve Gültekin Emre’nin birlikte yazdıkları “Opus” adlı kitap ile Arzu K. Ayçiçek’in “Talidomit” adlı kitap dosyası arasında paylaştırdı. Şiir dalındaki ödülü ise Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç verdi. “Sosyal Bilimler Araştırması” dalında ödül, Doç. Dr. Hüner Tuncer’in “Metternich’in Osmanlı Politikası (1815-1848)” adlı kitabı ile Mustafa Solak’ın “Atatürk’ün Bakanı Şükrü Kaya ve Cumhuriyet Devrimi” adlı kitap dosyası arasında paylaştırdı. Tuncer ve Solak’ın ödüllerini ise Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay takdim etti. “Karikatür” dalında ise ödül Hicabi Demirci ve Halit Kurtulmuş’un karikatürlerine verildi. Karikatür dalında da ödülü ÇYDD Genel Başkanı Prof. Dr. Aysel Çelikel verdi. Son olarak “Fotoğraf” dalında verilen ödül, Hasan Hulki Muradi ve Ömer Yağlıdere’nin yapıtları arasında paylaştırdı. Bu dalda da ödülü Cumhuriyet Vakfı Başkan Yardımcısı Alev Coşkun verdi. Geceye katılan siyasiler, yazarlar Cumhuriyet’in 89. yaşını değerlendirdiler.

‘Cumhuriyet ulu bir çınar’

- CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin: 89 yıl nedereyse bir asır. CHP ve Cumhuriyet Gazetesi cumhuriyetin en önemli değerlerinden. Bugün en değerli basın kuruluşu olan Cumhuriyet Gazetesi’ne nice 89 yıllar diliyorum. Umut ediyorum ki önümüzdeki süreçte cumhuriyet değerlerinin tartışılmadığı bir dönem olur.

- Eski CHP Genel Başkanı Altan Öymen: Cumhuriyet Gazetesi dünyanın ve Türkiye’nin en eski gazetelerinden biri. Arşivinde bulunan şeyler başka hiçbir gazetede yoktur. Uzun yıllar orada çalıştım. Hatıralarımla onunla muhafaza ediyorum. 89. yıl kutlu olsun, nice 89 yıllara.

- İstanbul Barosu Başkanı Doç. Dr. Ümit Kocasakal:
Cumhuriyet Gazetesi neredeyse cumhuriyetle yaşıt. Dolayısıyla ulu bir çınar. Hele ki medyanın ne hale geldiğini gördüğümüz şu günlerde simgesel ve direniş anlamında bir önemi var. Dolayısıyla varlığı çok büyük bir önem arzediyor. Tıpkı cumhuriyetimizin sonsuza dek yaşayacağı gibi nice yıllar diliyorum. Umarım ki bu çınar, bu felsefe sonsuza dek yaşar. Hepimizin bu anlamda destek olması gerekir. Gittikçe sorumluluğu artan bir gazete ve bunun da bilincinde olduğunu düşünüyorum. O yüzden kutlu olsun.

- Eski İstanbul Belediye Başkanı Prof. Dr. Nurettin Sözen: Cumhuriyet Gazetesi hepimizin sığındığı bir yuvadır. Atatürk ilkelerini koruyan bir kurumdur.Cumhuriyet Vakfı’nın düzenlediği bu gecede Cumhuriyet’i ve ödül alanları kutluyorum. Nice yıllar diliyorum.

- Eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna: 89 yıl dile kolay. Türkiye’de hatta dünyada sürdürülebilir olmak en zor şeylerden biri. Genelde çok iyi ve hevesli başlanır ama çok sürdürülemez. Cumhuriyet Gazetesi sürdürülebilir olmasının yanında Türkiye’de ciddi bir misyonu da üstleniyor. Sahip olduğu ve savunduğu değerler adına ciddi bir mücadeyi sergiliyor. Bugüne kadar emeği geçen herkesi kutluyorum.

- ÇYDD Genel Başkanı Prof. Dr. Aysel Çelikel: Cumhuriyet Gazetesi Türkiye Cumhuriyeti ile yaşıttır. O bakımdan Atatürkçüler için değeri çok büyüktür. Her zaman demokrasiyi savunmuştur. Eğer demokrasiyi güçlendirmek istiyorsak, Cumhuriyet Gazetesi’ni de güçlendirmeliyiz.

- Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk:
Türkiye Cumhuriyeti’yle özdeşleşmiş bir kurum. Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşundan bu yana cumhuriyeti, demokrasiyi ve insan haklarını savunan ve Türkiye’yi aydınlık bir yola götürmeye çalışan bir gazete. Türkiye’de her dönemde basın, iktidarların ve ihtilalleri yapan generallerin emirleri altına girmiştir. Cumhuriyet Gazetesi her dönemde çizgisini aynen muhafaza edebilmiş tek yayın organıdır. Bugünkü koşullar içerisinde birçok yandaş medya varken Cumhuriyet Gazetesi hala ilk kurulduğu günkü çizgisini devam ettiriyor.

- Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç: Cumhuriyet, yok edilmeye çalışılan kavram ve bu işin destanlığını yapan Cumhuriyet Gazetesi. Ömrünün çok uzun olması için çaba ve uğraş vermemiz gereken gazete. Kavramlar ne olursa olsun, kim ne söylerse söylesin realite insana çok farklı şeyler öğretiyor. İnsanlar ve ülkemiz çok fazla şey kaybetmeden bu işin farkına varmak lazım. O yüzden Cumhuriyet Gazetesi yaşasın.

- Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay: 89. kuruluş yıldönümü Cumhuriyet Gazetesi ailesine, okuyucusuna ve ülkemize hayırlı olsun. Ülkemizin köklü, fikir ve siyaset dünyasına çok büyük katkıları olan bir gazete. Çok fazla yıldız yetiştirdi. Merkez medyayı besleyen insan kaynağı açısından en önemli gazetelerden biri. Hem bir okul hem de çok seslilik çağının vazgeçilmez unsurlarından biri. Yayın hayatında daha nice 89 yıllar diliyorum.

- CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı: Cumhuriyetin 89 yaşında çok fazla kurumu yok. Türkiye bir sürü badireler atlattı. Tek partili sistemden çok partili sisteme geçti. Daha sonra soğuk savaş dönemi yaşandı. Bütün bunlara ayak uydurabilen yapılara ihtiyacımız var. Cumhuriyet Gazetesi bunu başarmış olan tek tük kurumdan biri. Bunun için keşke daha fazla olsaydı diyoruz ve Cumhuriyet Gazetesi’ni bu anlamda korumamız lazım.

- Eski İstanbul Milletvekili Bülent Tanla: Türkiye’nin bugünkü koşullarında Cumhuriyet Gazetesi’nin 89. yılını kutlaması son derece önemlidir. Türkiye bugünleri de atlatacaktır. Çok daha güzel günler göreceğiz. Nice 89 yıllar diliyorum.

- CHP Parti Meclisi Üyesi Ercan Karakaş:
89 yıl bir gazete için çok önemli. Türkiye’de maalesef birçok kurumda istikrar yok ama Cumhuriyet Gazetesi 89 yaşında, CHP 90 yaşında. Bunlar cumhuriyetin temel kurumları. Bugüne kadar gelmeleri bile çok büyük başarı. Çünkü Türkiye’de basın özgürlüğü yok. Eleştiri yapan, halktan yana olan basına ve partilere çok büyük baskı var. Böyle bir ortamda bir gazetenin 89 yıl cumhuriyet ve demokrasiyi savunması, bu tutarlılığı devam ettirmesi çok büyük başarı. Tüm Cumhuriyet Gazetesi ailesini ve çalışanlarını kutluyorum.

- Yazar Hıfzı Topuz: Çok duygulandım.Cumhuriyet her zaman Atatürk’ü ve ilkelerini yaşatıyor. Bu geleneği sürdürmesi çok güzel. 5 senedir katılamıyordum bundan katılmaya devam edicem.

Gecele katılanlar


CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, Sarıyer Belediyesi Başkanı Şükrü Genç, eski CHP Genel Başkanı, gazeteci Altan Öymen, CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, CHP PM üyesi Ercan Karakaş, eski milletvekili Bülent Tanla, İstanbul Barosu Başkanı Doç.Dr. Ümit Kocasakal, ÇYDD Genel Prof. Dr. Başkanı Aysel Çelikel, Basın İlan Kurumu Başkanı Mehmet Atalay, Karacaahmet Sultan Derneği Genel Başkanı Muharrem Ercan, İstanbul Barosu Kadın Hakları Merkezi Koordinatörü Aydeniz Alisbah Tuskan, Prof. Dr. Nermin Abadan Unat, Eski İstanbul Baro Başkanı Kazım Kolcuoğlu, YEM Başkanı Doğan Hasol, Türk Gençliğine Hizmet Vakfı Başkanı Prof. Dr. Güngör Şatıroğlu, İSO önceki Genel Sekreteri Mehmet Kabasakal, Eski Galatasaray Teknik Direktörü Bülent Ünder, eski İBB Başkanı Prof. Dr. Nurettin Sözen, Eski İBB Başkanı Ali Müfit Gürtuna, SODEV Genel Başkanı Erol Kızılelma, SODEV Genel Sekreteri Mehmet Tüm, Kağıthane CHP İl Başkanı Zeynel Öztürk, Prof.Dr. Ömür Akyüz, gazeteciler Hıfzı Topuz, Celal Başlangıç, Füsun Özbilgen, Hilal Bilgin, Ergin Konuksever, Merdan Aslan, Merdan Yanardağ, Onur Belge, sanatçılar Ahmet Levendoğlu, Gencay Gürün, Osman Şengezer, yazarlar Kemal Bekir, Yüksel Pazarkaya, Mustafa Öneş, Öner Ciravoğlu, Faruk Duman, Ayşe Sarısayın, Arife Kalender, Nurullah Can, Emin Karaca, Adil İzci, çizerler Atilla Atala, Coşkun Göle, Muammer Olcay, Alişan Birlik, yayıncılar Can Öz, İrfan Sancı, İstanbul Barosu Yönetim Kurulu üyeleri.. Türkiye Değişim Hareketi üyeleri, CUMOK’lular.

Çelenk gönderenler

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen, Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Maltepe Belediye Başkanı Mustafa Zengin, İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal, İSO Yönetim Kurulu Başkanı Tanıl Küçük, İTO Başkanı Murat Yalçıntaş, Soyak Holding, Fazıl Say, Özyürek Yayınevi, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, Temel Yayınları sahibi Osman Selim Kocahanoğlu, Can Yayınları


Mesajlar...

“Cumhuriyet aydınlıktır, tarihtir, gelecektir”

Cumhuriyet'in 89. yılı nedeniyle siyasiler, akademisyenler, meslek örgütleri yayımladıkları mesajlarda, Cumhuriyetin tarih, kurtuluş ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün hatırası olduğunu belirterek “Cumhuriyet Gazetesi laik Cumhuriyet’e, Atatürk devrimlerine karşı yönelen tehlikelere karşı, halkımızı bilgilendirme, aydınlatma görevini bugün olduğu gibi gelecekte de sürdüreği” vurgulandı. Mesajlarda ayrıca, CHP İzmir Milletvekili ve Cumhuriyet yazarı Mustafa Balbay ve tüm basın emekçilerine özgürlük istendi.

Türkiye’nin dörtbir tarafından telefon ederek, faks çekerek, elektronik posta ve telgraf göndererek, Cumhuriyet'in Şişli’deki merkez binamıza gelerek Cumhuriyet’in 89. kuruluş yıldönümünü kutladılar. Siyasilerin, sivil kurum ve kuruluşların başkan ve yöneticiler ile yurttaşların mesajları şöyle:

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç yöneticilerine gönderdiği mesajda, “Cumhuriyet’in 89. kuruluş yıl dönümünü kutlar, size ve tüm Cumhuriyet çalışanlarına başarılar dilerim” dedi. Gazetemiz İmtiyaz Sahibi adına Orhan Erinç, Genel Yayın Yönetmenimiz İbrahim Yıldız ve yöneticilerimize gönderilen mesajlar özetle şöyle:

TBMM Başkanı Cemil Çiçek: Cumhuriyet Gazetesi’nin 89’uncu kuruluş yıldönümünü kutluyorum. Haber ve yorumlarıyla özgün bir yayın çizgisi olan Cumhuriyet Gazetesi’nin uzun yıllar boyunca okuyucusuyla buluşmaya devam etmesini temenni ediyor, selam ve sevgilerimi iletiyorum.

CHP Genel Sekreteri ve İstanbul Milletvekili Bihlun Tamaylıgil: Cumhuriyetimizin ışığı ile ilkeli, cesur habercilik yaparak halkımızı aydınlatan Cumhuriyet Gazetesi’ne, ülkemizde bugün her zamankinden daha fazla ihtiyaç vardır. Her türlü baskılara karşın özgür düşünce, özgür basın ve özgür Türkiye’yi savunmaktan asla geri adım atmayan Cumhuriyet Gazetesi, yetiştirdiği birbirinden değerli ve onurlu yazarları ile ülkemize hizmet etmeye devam etmektedir. Düşüncelerin demir parmaklıkların arkasına hapsedildiği ve doğru yazan kalemlerin zincire vurulduğu günümüzde özgürlükler ve demokrasi için verdiğiniz mücadeleyi ve Cumhuriyet Gazetesi’nin 89. kuruluş yıldönümü kutluyorum.

CHP İstanbul Milletvekili Osman Korutürk:
Cumhuriyetimizle yaşıt ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün isteğiyle Yunus Nadi’nin kurduğu Cumhuriyet Gazetesi’nin 89. kuruluş yıldönümünü kutluyorum. Kuruluşundan bu güne, Cumhuriyet tarihimiz içinde birçok badirelerden geçerek 89 yaşına gelen Cumhuriyet’in yoluna güçlenerek devam etmesi ve medyada yüz akı bir organ olarak varlığı anlamlı olacaktır. Ankara Temsilcisi ve köşe yazarı, aynı zamanda parlamenter arkadaşım Mustafa Balbay’ın da bir an önce tutukluğunun son bulması ve aramızda olması dileğiyle şahsınızda Cumhuriyet’in bütün mensuplarını saygı ve sevgiyle selamlıyor, çalışmalarınızda başarılar diliyorum.

CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi:
Özgürlüklerin kısıtlandığı, kalemlerin hapsedildiği şu günlerde tarafsız, eşitlikçi ve özgürlükçü tavrını hiç yitirmeyen baskılar karşısında sesi kısılmayan Cumhuriyet gazetesi 89 yaşında. Cumhuriyet Gazetesi’nin 89.yılını kutluyorum. Cumhuriyetimiz için “Cumhuriyet” hep var olmalıdır.

CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Oğuz Oyan: Çağda
ş, demokratik, hukuka ve insan haklarına dayalı yayın anlayışına sahip, gücünü halktan ve aydınlanmanın özverili kadrolarından alan, aydınlanmanın sağlam kalelerinden biri olan Cumhuriyet Gazetesi’nin kuruluşunun 89. yılını kutlar, daha nice yıllar dileyerek size ve şahsınızda Cumhuriyet ailesinin değerli üyelerine saygılar sunarım.

CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka
: Cumhuriyetin, devrimlerin, aydınlanmanın ve çağdaşmanın tanığı olan Cumhuriyet Gazetesi’nin 89. yaşı kutlu olsun. Ülkenin geçtiği tüm karanlık günlerden çıkmasındaki taviz vermez duruşu, basın özgürlüğüne olan inancıyla tarihi bir dönemeçten geçtiğimiz bu günlerde aydınlık, laik ve çağdaş Türkiye Cumhuriyetinin yeniden kazanacağı günlerin de şahidi olacağımıza kuşku yok.

CHP Artvin milletvekili, Anayasa Komisyonu Üyesi Uğur Bayraktutan: Cumhuriyet Gazetesi kurulduğu günden beri ülkemiz gazeteciliğinin aydınlık yüzü, çağdaşlığın ise lokomotifi olmuştur. Yayın ilkesinden asla ödün vermeden Atatürk’ün ve Cumhuriyetimizin koşulsuz savunucuları olmuştur.

CHP Zonguldak Milletvekili, TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Ali İhsan Köktürk:
Cumhuriyet, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve devrimlerine koşullar ne olursa olsun sahip çıkma kararlılığını 89 yıldır göstermektedir. Bundan sonra da göstereceğinden hiç şüphemiz yoktur. Cumhuriyet Gazetesi, Cumhuriyetimizle birlikte sonsuza kadar yaşayacaktır.

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof.Dr. Yılmaz Büyükerşen: Cumhuriyet Gazetesi, Cumhuriyetimizle eş zamanlı hayatı boyunca Atatürk ve cumhuriyet ilkelerinden bir an olsun ayrılmamış, yayın hayatı boyunca bugünde olduğu gibi hiç bir baskıya boyun eğmemiştir. Ülkemizdeki gazete ve yaygın deyimiyle medya duruşu açısından herkes tarafından örnek alınması gereken gurur abidesidir. Bu nedenledir ki Cumhuriyet Gazetesi’nin maddi ve manevi anlamı bizler için çok önemlidir. bu vesileyle Cumhuriyet Gazetesi’nin kurucusu Yunuz Nadi’yi saygıyla anarken gazeteye emek veren herkesi huzurlarınızda bir kez daha kutlarım.

İzmir Valisi M. Cahit Kıraç: Gazetenizin kuruluşunun 89. yıldönümü nedeniyle size ve şahsınızda tüm Cumhuriyet çalışanlarını kutlarım.

Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali: Basınımızın köklü ve öncü kuruluşlarından Cumhuriyet Gazetesi’nin 89. kuruluş yıldönümünü Türkiye İş Bankası grubu adına kutlar, başarılarınızın devamını dilerim.

Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü Özel Büro Genel Müdürü Murat Karakaya: Ülkemizin en önemli fikir gazetelerinden biri olan Cumhuriyet Gazetesi’nin 89. kuruluş yıldönümünü kutlar, size ve tüm mensuplarınıza başarılar dilerim.

BASİSEN Başkanı Metin Tiryakioğl
u: Atatürkçülüğü, laik ve özgürlükçü düzeni cumhuriyetimizin ve demokratik ilkelerin sesi doğru habercilik anlayışı ile Türk medyasında çok özel ve değerli bir yeri olan cumhuriyet gazetesinin 89.kuruluş yıldönümü ve Yunus Nadi 2013 ödülleri töreni heyecanını yürekten paylaştığımı belirtirim.

Dünya Şirketleri Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Didem Demirkent: Gazetenizin 89. kuruluş yıldönümünüzü kutlar saygılar sunarım.

İstanbul Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı C. Tanıl Küçü
k: Ödül almaya hak kazanan basın mensuplarımızı ve Türk basının mihenk taşı cumhuriyet gazetesinin 89.yılını içtenlikle kutluyorum.

Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Demirören: Bugün itibariyle 89. kuruluş yıldönümünü idrak etmekte olan gazetenizi en içten duygularla tebrik ederim. Adını Mustafa Kemal Atatürk’ün koyduğu ve kurulduğu günden bu yana bir çok değerli gazeteci yetiştiren kurumunuz inanıyorum ki bundan sonra da başarı çizgisini artarak devam ettirecektir. Gazetinizin tüm çalışanlarını kutlar, nice mutlu yıldönümleri dilerim.

Köy Enstitüleri ve Çağdaş Eğitim Vakfı Başkanı Erdal Atıcı: Cumhuriyet Gazetesi Kurtuluş Savaşımızın en zor günlerinde kurulmuş, Kuvayi Milliye ruhunu yayın ilkelerinde yaşatan saygın bir gazetedir. Türkiye Cumhuriyetine ve devrimlere karşı olanlar amaçlarına ulaşmak yolunda her zaman karşılarında en büyük engel olarak Cumhuriyet Gazetesi’ni görmüşlerdir, saldırılarının nedeni budur.

Can Kıraç: Cumhuriyetimizin 89. yılını bende büyük coşkuyla kutluyor. Şahsınızda Cumhuriyet ailesinin bütün fertlerine sevgi ve saygılarama sunuyorum. Gazetemiz yarınlarımızın güvencesidir. Ne mutlu bize.

Prof. Dr. Mustafa Altıntaş
: Tam 31 bin 987 kez evimize, işyerimize, okulumuza konuk olan, belleğimizi ve bilincimizi edinmemize, dünyaya at gözlüğü ile bakmamamızı sağlayan, iktidarların kulu ve kölesi olmayan, boyun eğmeyen, bel kırmayan gazetemiz, kurucusu ve başyazarı Yunus Nadi, başyazarları Nadir Nadi ve İlhan Selçuk izini sürdürmenin onurunu ve sorumluluğunu taşımaktadır.

Erdener Yurtcan: 89 yıl boyunca bayrağı Cumhuriyet, demokrasi, insan hak ve özgürlükleri coşkusuyla taşımak. İyi ki varsın Cumhuriyet.

Rize Gazeteciler Cemiyet Başkanı, Zümrüt Rize Gazetesi İmtiyaz Sahibi Faik Bakoğlu: Türk yazılı basınının ulu çınarı olan güzide gazetemizin 89. kuruluş yıldönümünü en samimi duygularımızla tebrik eder, başta sizleri ve emeği geçen tüm meslektaşlarımızı da ayrı ayrı kutlar ve başarılarınızın devamını dileriz. Cumhuriyet Gazetesi laik Cumhuriyet’e ve Atatürk devrimlerine karşı yönelen tehlikelere karşı, halkımızı bilgilendirme, aydınlatma görevini bugün olduğu gisi gelecekte de sürdürecektir. Kurucumuz Yunus Nadi’yi, başyazarımız Nadir Nadi’yi saygıyla anıyor, başta tutuklu yazarımız Mustafa Balbay olmak üzere tüm yazar, çizer ve emekçilerimizi selamlıyoruz.

Arif Çabuk (Burdur): Cumhuriyet tarihtir, Cumhuriyet Atatürk’ün hatırası ve geleceğidir. Cumhuriyet Kuvayi Milliyedir, Cumhuriyet kurtuluştur, Cumhuriyet Türkiye’dir, aydınlıktır, okuldur, yaşamdır, halkın kendisidir. Şu karanlık ortamda iyi ki Cumhuriyetimiz var, iyi ki doğdun Cumhuriyet, yaşasın Cumhuriyet. Mustafa Balbay ve tüm basın emekçilerine özgürlük

Ottoman Oteller Grubu Turizm Danışmanı Şaban Ali Yaşaroğlu: Gazetemiz Cumhuriyet’in 89.yılını kutlar kaybettiğimiz saygı değer kurucularını, emeğe geçenleri rahmetleri anar, Tüm mensuplarına esenlik ve başarılar dilerim.

İZFAŞ Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Şakir Örs: Cumhuriyet gazetesinin kuruluş yıldönümünü en içten dileklerimle kutlar, gazetenize emek veren tüm çalışma arkadaşlarınaz teşekkür eder saygılar sunarım.

Haberertesi.com Genel Yayın Yönetmeni Sait Temur:
Cumhuriyet 89 yıldır ışık tutmaya devam ediyor.Yıldönümünüzü kutluyorum. Aydınlanma yolunda şehit düşen Cumhuriyet mensuplarını saygıyla anıyorum. Cumhuriyete emek verenlere şükranlarımı sunuyorum.

Emekli Jeolog Mahmut Gökçen:
Cumhuriyet gazetemizin 89.yayın hayatını en iyi dilek ve en güzel temennilerimizle kutlar ve tebrik ederiz. Sıhat, sağlık, mutluluk ve esenlik dolu nice yıllar yaşamanızı yürekten arzularız.

Eğitim Müfettişi Rasim Akkaya: Ülkemizin temel direklerinden gazetemiz Cumhuriyet’in 89. kuruluş yıldönümünü ve tüm çalışanlarını kutlar, yayınının yıllar boyunca sürmesini dilerim.

Levent Onur: İyi ki Cumhuriyet var dedirttiğiniz nice 89. yaşlar dilerim. İyi ki varsınız, Cumhuriyetimizin her gün yeniden ilk günkü heyecanla var edenler hepiniz sağolun, varolun.

Geceye telgraf gönderenler ise şöyle;

TBMM Başkanvekili Şükran Güldal Mumcu: Cumhuriyetimizin dışarıdan ve içeriden hoyrat saldırılarla tahrip edilmeye çalışıldığı bir ortamda Cumhuriyet Gazetesi’nin 89. yaşı ülkemiz açısından da son derece önemli ve anlamlıdır. Cumhuriyetin akranı Cumhuriyet Gazetesi, Cumhuriyet devrimimize yönelik karşı devrim saldırılarının ve bu saldırılara karşı direnişin de neredeyse tek canlı tanığı ve popüler tarihidir. Cumhuriyet de Cumhuriyet Gazetesi de sonsuza dek yaşayacaktır, yaşamalıdır, yaşatılmalıdır.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu
, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, TRT Genel Müdür Yardımcısı Zeynel Koç, Eski Adalet Bakanı M. Oltan Sungurlu, Eski Anayasa Mahkemesi Başkanı Yekta Güngör Özden, Süzer Grubu Mustafa Süzer, Türkiye Jokey Kulübü (TJK) Başkanı Serdal Adalı da geceye telgraf gönderdi. CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, Prof. Dr. İsmail Avcı, Bahçelievler Belediyesi Basın Danışmanı Mustafa Holoğlu ise telefon ederek 89. yıldönümümüzü kutladılar.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler