''Amaç Şii-Sünni çatışmasına Türkiye'yi de dahil etmek''

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, Reyhanlı'da yapılan saldırının amacının, Şii-Sünni çatışmasına Türkiye'yi de dahil etmek olduğunu söyledi.

Yayınlanma: 13.05.2013 - 12:12
Abone Ol google-news

Özcan Yeniçeri, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Reyhanlı'da hayatını kaybedenlere rahmet ve yakınlarına başsağlığı diledi. İktidarın, Suriye'den sadece terör değil, her türlü sosyal sorunu da ithal ettiğini savunan Yeniçeri, ''Eskiden mal, hizmet ithal edilirdi. Şimdi kaos terör ithal ediyoruz'' dedi. Yeniçeri, Türkiye Suriye sınırının yol geçen hanına döndüğünü, buraya artık sınır demenin mümkün olmadığını ileri sürdü.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun, ''Hiç kimse Türkiye'nin gücünü, kudretini test etmeye cüret etmemelidir'' ifadesini anımsatan Yeniçeri, Türkiye'nin gücü ve kudretinin bölgedeki malum güçler tarafından defalarca test edildiğini söyledi. Yeniçeri, ''Akçakale'ye atılan top mermileri bu testlerden biridir. Cilvegözü'ndeki bombalı araçlarla yapılan saldırı, Akdeniz'de savaş uçağı düşürülmesi diğer testlerdir. Reyhanlı'daki saldırı da bunların uzantısıdır. AKP sınıfta kalmıştır. Ülkeyi ve milleti savunmasız bırakmıştır. Millet devlet ve devlet adamlarından ciddiyet bekliyor'' diye konuştu.

Reyhanlı'da kitle katliamı yapan devlet destekli terörist saldırının amacanın Şii-Sünni çatışmasına Türkiye'yi de dahil etmek olduğunu ifade eden Yeniçeri, iktidarın uyanık olması ve oyuna gelmemesi gerektiğini söyledi.

Daha sonra gazetecilerin Reyhanlı'daki saldırıyla ilgili sorularını yanıtlayan Yeniçeri, İran'nın da kendi strateji ve çıkarları gereği Türkiye'nin başını ağrıtacak çeşitli operasyonlara imza attığının bilindiğini vurguladı. Yeniçeri, ''Bu operasyonlar bağlamında Reyhanlı'daki kitle katliamında El Muhaberat'ın bilgisi kadar İran istihbaratının bilgisi olduğunu, onların da yönlendirmesi olduğunu düşünmek gerekir'' dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Suriye Devlet Başkanı Esad arasındaki inatlaşmanın bedelini Türkiye ve Reyhanlı'nın ödememesi gerektiğini dile getiren Yeniçeri, ''Elbette Esat tasvip edilecek bir adam değildir. Canı cehenneme. Esat rejimi muhakkak oradan gitmelidir. Ama bu bizim sorunumuz değildir. Bizim Türkiye'nin güvenliğini, bütünlüğünü sarsmadan bir politika yürütmek gibi bir mecburiyetimiz var'' diye konuştu.

Hükümetin Reyhanlı'daki saldırıyla ilgili destek isteyip istemediğinin sorulması üzerine Yeniçeri, ''Bize böyle bir talep gelmedi. En azından benim bilgim yok'' dedi. MHP'nin çok dikkatli eleştiri yaptığını ifade eden Yeniçeri, bugün hükümeti az eleştirdiğini söyledi. Yeniçeri, ''Burada artık siyaset değil, vatan, can meselesi haline geldi'' ifadesini kullandı.

AKP'li Adana Milletvekili Ali Küçükaydın'ın, Adana Valisi Hüseyin Avni Coş'un vekilleri dinlettiği yönündeki iddialarına ilişkin bir soru üzerine Yeniçeri, Türkiye'de herkesin her şeye açık olduğunu iddia etti.

Yeniçeri, ''Mehmet Haberal'dan terörist olur mu? Mustafa Balbay'dan terörist olur mu? Kendisini tanırım. Birtakım yakıştırmalarla, yorumlarla, yapılan yönlendirmelerle insanlar içeride tutuluyor. Herkes korkuyor. İktidar güç sarhoşudur. Bir Fatih gerekli bir mektup yazması gerekli, aynı Uzun Hasan'a yazıldığı gibi'' şeklinde konuştu.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler