"Gökçek, işçilere karşı suç işliyor"

CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Karayalçın düzenlenen bir toplantıda yaptığı konuşmada, Melih Gökçek yönetiminin yasal haklarını kullanmak isteyen işçilere karşı suç işlediğini öne sürerek, aynı zamanda bu suçların sümenaltı edilmesine çaba gösterildiğini söyledi.

Yayınlanma: 15.02.2009 - 11:42
Abone Ol google-news

CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Karayalçın, Melih Gökçek yönetiminin yasal haklarını kullanmak isteyen işçilere karşı suç işlediğini öne sürerek, aynı zamanda bu suçların sümenaltı edilmesine çaba gösterildiğini söyledi.

Karayalçın EGO, ASKİ, İtfaiye ve Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı şirketlerde çalışanların oluşturduğu Ankara Belediyesi Emekçi Platformu'nun Vedat Dalokay Nikan Salonu'nda düzenlediği toplantıya katıldı. Karayalçın burada yaptığı konuşmada; Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin belediye çalışanlarına karşı hukuk tanımayan bir anlayış içinde olduğunu kaydederek şöyle dedi:
"Bir keyfi yönetim, bir tek adam yönetimi, hukuk tanımayan, kural bilmeyen bir anlayış 15 yıl boyunca belediye çalışanlarına yalnızca yasalara aykırı bir biçimde tavır göstermedi, hiçbir anlayışa sığmayan, hiçbir anlayış çerçevesinde değerlendirilemeyecek, hiçbir şekilde açıklanamayacak, makul görülemeyecek kararlarıyla da adeta hakaretlerde bulundu.
Belediye çalışanlarının, emeklilerinin belediye tarafından verilmiş olan kartlarının, serbest biniş kartlarının iptal edilmesi ne anlama gelebilir? Ne kazanacaksın? Niye yapıyorsun bunu? Ankara'ya hizmet vermişler, Ankaralıya hizmet vermişler, belediye başkanına hizmet vermişler. Bunların kartlarının geri alınmasının belediye için mali, maddi hiçbir kazanımı olamaz. Belediye bundan ne kazanacak Allah aşkına? Ne elde edecek? Ama kartların kaldırılması saygısızlığın bir göstergesi; 'seni tanımıyorum' demek, 'seni önemsemiyorum' demek"

 

"Başlatılmış soruşturmalar sümen altı ediliyor"

Sendikaya üye olunduğu için belediyeden işçi çıkartmaların yaşandığını ifade eden Karayalçın, "Niçin çıkarıyorsunuz işçileri? Hangi gerekçeyle çıkarıyorsunuz? İşçiler sendika kurmak istiyormuş. İşçiler yer altı örgütü kurmuyorlar, işçiler çıkar şebekesi kurmuyorlar, rant peşinde koşmuyorlar; sendika kuruyorlar, sendika. Haklarına sahip çıkıyorlar" dedi.

Karayalçın şöyle konuştu: "Bakanlıklarda bazı teftiş çalışmaları devreye sokulmuşsa, onun da belediyeden engellenmesi için, Ankara'daki yerel yönetim birimlerinden önlenmesi için, insanlar bir yerlerden istifa ettiriliyorlar, emekli ettiriliyorlar, belediyede görevlendiriliyorlar ve belediyede görevlendirilen insanlar, başlatılmış olan araştırmayı tahkikatı, başlatılmış olan yasal soruşturmayı kolaylıkla sümenaltı edebiliyorlar ve sümenaltı edilen araştırma sayısı da, kimi tarif ettiğimi anlamanız için söylüyorum, tam 70'e varıyor. Sonra da o gidiyor. Ama görevini yapmış oluyor. Kendisine yüklenen görevin gereğini yerine getirmiş oluyor, hak etmiş oluyor, ondan sonra da ayrılıyor."


Belediye borç batağı içerisinde

Ankara'yı dolaşan Karayalçın, CHP Keçiören İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin boçları ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin hesaplarının bilinmediğini kaydeden Karayalçın sözlerine şöyle devam etti:
"IMF hükümetten belediyelerle ilgili hesapları istemiş, 'belediye hesaplarını şeffaflaştırın' demiş; ama hükümet açıklamıyor. Türkiyede'ki belediyelerin hesap durumları, geliri, harcaması, iç ve dış kaynakları bilinmiyor. Biz bilmiyoruz, basın bilmiyor, tek bir hesap biliniyor oda borç miktarları, onu da belediye açıklamıyor"

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in kendisinin boçlarını ödediği şeklindeki iddialarıyla ilgili olarak da şunları söyledi:
"20 yıl önce Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olduğumda Ankara tarihinin en büyük proje-yatırım paketini uyguladım. Bu 2.5 milyar dolarlık bir paketti. Bir milyar doları 23 kilometre metro yatırımına, 630 milyon doları da AŞTİ, Altınpark, dogalgazın yaygınlaştırılması, Batıkent, Çayyolu, Eryaman altyapısı, Mamak-Çankaya Köprüsü gibi büyük Ankara projesiydi. 2.5 milyar dolar bu projeler için harcandı. Bu kredinin 600 milyon doları ödendi. Geriye kalan 1.9 milyar dolarlık krediyi Melih Gökçek ödemeyeceğini söylüyor.
Borcu ödemedin, gelirleri nereye harcadın? Acaba hangi projelerde kullandın? , doğalgaz parasını ne yaptın? Nereye harcadın? 1996'dan bu yana Ankaralı'dan tüketmeden doğalgaz parası peşin topluyorsun. Bu paranın BOTAŞ'a yatırılması gerekiyor, ama yatırmıyorsun. 1 milyar doları nereye harcadın? Bunu bugün soru olarak soruyorum ama 29 Mart'tan hesap olarak soracağım."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler