Kartal uçamadı

Turkcell Süper Lig'de 20. haftanın son maçında, Beşiktaş ile Trabzonspor, İstanbul İnönü Stadı'nda karşı karşıya geldi. Maçta gülen olmadı ve karşılaşma 1-1 beraberlikle sonuçlandı. Gökhan ve Bobo'nun attığı gollerle, 20. haftayı Trabzonspor 42, Beşiktaş 36 puanla kapattı.

Yayınlanma: 15.02.2009 - 17:29
Abone Ol google-news

Turkcell Süper Lig'de, Beşiktaş ile Trabzonspor arasında yapılan maçın ilk yarısını konuk ekip 1-0 önde tamamladı. 76. dakikada Deivson Rogerio Bobo'nun attığı golle Beşiktaş, bereberliği yakaladı. Karşılaşma 1-1 berabere sonuçlandı.

Mücadelenin ilk bölümlerinde her iki ekip de kontrollü oyunla hata yapmamaya çalıştı. İbrahim Üzülmez'in solda savunma yaptığı Beşiktaş'a karşı Yattara'yı kullanmaya çalışan Trabzonspor ilk dakikalarda arzuladığı atakları bu kanattan geliştiremedi. Beşiktaş ise sahadaki usta ayaklarına rağmen organize olamamanın sıkıntısını yaşadı.

Karşılaşmada Beşiktaş savunması, kaleci Rüştü ile koordinasyon sağlayamayınca, zaman zaman sıkıntılı anlarla karşılaştı. 12. dakikadan sonra yüklenmeye başlayan ve üst üste korner kazanan Beşiktaş, ilk tehlikeli pozisyonunu 15. dakikada Ernst ile yakaladı. Oyunun soğuduğu dakikalarda duran top kazanan ev sahibi ekip, kazandığı kornerlerden ve serbest vuruşlardan pozisyon çıkaramadı. Orta sahada daha hareketli olan rakibine karşılık Trabzonspor geriye yaslanınca mücadele, ilk 25 dakika itibariyle daha çok bordo-mavili takımın sahasında geçti. Rakip alanda daha çok görünen Beşiktaş, Tello'nun hatası sonrası kalesinde golü gördü.

29. dakikada Tello'nun orta sahadaki top kaybını iyi değerlendiren Cale, akıl dolu bir pasla savunmanın arkasına sızan Gökhan'ı topla buluşturdu. Gökhan, ceza alanı içinde Rüştü ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda aşırtma bir vuruşla meşin yuvarlağı filelerle göndererek, takımını 1-0 öne geçirdi. Konuk ekip, üstünlük sayısının ardından oyunu soğutarak soyunma odasına gitmeye çalıştı. Rakibin yan toplardan ataklarını savuşturan bordo-mavili ekip, bunu başardı ve ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı.

Beşiktaş, savunmada özellikle İbrahim Üzülmez'in hatalarıyla zorlu dakikalar yaşarken, hücumda da yakaladığı yan topları olumsuz değerlendirince, beraberlik golüne ulaşamadı. 45. dakikada Yusuf ile bir pozisyonu daha değerlendiremeyen Beşiktaş, ilk yarıyı 1-0 geride kapadı.

Beşiktaş, ikinci yarıya ilk yarının etkisiz isimleri Yusuf ve Serdar Özkan'ın yerine Delgado-Bobo değişikliğiyle başlarken, Trabzonspor da Umut'un yerine topu ayağında iyi tutan ve topla dripling yapabilen Alanzinho'yu oyuna sürdü.

Forvete takviye yapan siyah-beyazlı ekip, beraberlik golü için yüklenmeye başladı. Kendi yarı alanına tamamen gömülen Trabzonspor, ani ataklarla ikinci golü aradı. Bobo ile iki pozisyonu değerlendiremeyen siyah-beyazlı ekip, ilk yarıda olduğu gibi duran toplarda yine etkisiz kaldı. Rakip kale önünde çok az gözüken Trabzonspor, savunmasındaki başarılı oyunuyla Beşiktaş'ı adeta kilitledi. Dakikalar 75'i gösterirken Beşiktaş, rakip kaleyi adeta ablukaya aldı. Sağlı sollu kornerlerden pozisyonlar bulan siyah-beyazlı ekip, 77. dakikada Tello'nun korner atışında Bobo'nun kafa vuruşunda beraberlik golüne ulaştı.

Beşiktaş taraftarların yoğun desteğiyle ikinci gol için rakip kaleye giderken, Trabzonspor rakibinin yoğun baskısı karşısında hücumdan çok kalesini savunmaya çalıştı. Maçın son bölümünde iki ekip gol atma başarısı gösteremeyince, mücadele 1-1'lik eşitlikle sona erdi.

 

Ersun Yanal: 6 puanlık farkı korumayı bildik

Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, maçtan sonra düzenlediği basın toplantısında, Beşiktaş'ı yenmeleri halinde aradaki puan farkını 9'a çıkarabileceklerini, ancak bunu gerçekleştiremediklerini ifade ederek, ''Ancak 6 puanlık farkı korumayı bildik'' dedi.

''Trabzonspor'un istediği oyunu rakibine kabul ettirme adına başarısız olduğunu düşünüyorum'' ifadesini kullanan Ersun Yanal, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Özellikle ikinci yarıda rakibin geride kurduğu savunmayı biz öndeki oyuncularla aşabilecek şekilde değerlendiremedik. Ataklarımızı rakip kalede gole gidebilecek şekilde ileride topu tutamadık. Oyunun ikinci yarısında rakibin, forvetleriyle stoperleri arasında pozisyonlar oldu. Burada çok önemli pozisyon olmadı. Sadece karamboller oldu, çok gol pozisyon vermedik. Rakibimizin olmazsa olmaz puan gayretini iki puan kırdık. Bu önemli deplasmandan puan çıkardık, ikili averajda biz öndeyiz.''

Yanal, Alanzinho'nun çok top kaybı yaptığı yolundaki bir soruyu, ''Bu oyuncumuz çok geç geldi. Alanzinho'yu daha yeni yeni hazırlıyoruz. Birkaç hafta içinde o da bizim oyunculara yakın performans gösterecektir'' diye yanıtladı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler