İDSO'dan 19 Mayıs'a özel konser

Mayıs ayı konserleriyle İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası bahara renk katmaya devam ediyor.

Yayınlanma: 17.05.2013 - 08:05
Abone Ol google-news

Mayıs ayı konserleriyle İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası bahara renk katmaya devam ediyor. Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı vesilesi ile Ulusal Genç Yetenekler Yaylı Sazlar Yarışması konserini Fulya Sanat Merkezi’nde bu Cuma gerçekleştirecek olan İDSO, Şef Orhun Orhon yönetiminde birbirinden değerli eserleri seslendirecek.

Kuşağının önemli orkestra şeflerinden olan F. Orhun Orhon, müzik eğitimine Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Teori/Kompozisyon Bölümü’nde Elhan Bakihanov ile başladı. Daha sonra, Fransa’daki Academie Internationale de Musique de Gaillard’a kabul edilen Orhon, öğrenimine ünlü besteci Oliviér Messiaen’in öğrencisi, modern müziğin önde gelen bestecilerinden, Rainer Boesch’un kompozisyon sınıfında devam etti. Yurda döndükten sonra, akademik kariyerini Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi’nde sürdürdü ve orkestra şefliği alanındaki doktora çalışmalarını Prof. Gürer Aykal ile tamamladı. Halen Başkent Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda öğretim görevlisi olarak çalışmakta olan Orhun Orhon, Ankara Filarmoni Orkestrası ve Ankara Gençlik Orkestrası’nın genel müzik direktörlüğünü de yürütmektedir.

Program Solist Arslan Büyükkaya’nın seslendireceği Brahms’ın Keman Konçertosu Re Majör Op. 77 eseriyle başlayacak. Johannes Brahms 1878 yılı yaz ayında, Avusturya’nın güneyindeki Portschach kasabasında geçirdiği mutlu tatil sırasında, bu tek Keman Konçertosu’nu bestelemiştir. Eserin havası Brahms’ın 2. Senfoni’sinde yakındır ve trajik aksanları yoktur, ama solo çalgıya uymak için daha lirik bir yapıdadır. Filozof Nietzche’nin deyimiyle “Özlemin Şarkıcısı” olan kemanın bütünüyle romantik duyguları klasik biçimde duyurduğu konçerto, usta kemancıların repertuarında Beethoven’ınki ile birlikte baş köşede yer alır.

Çek kökenli Alman besteci, keman, viyola ve viola d’amore (aşk viyolası) virtüözü C. Stamitz’in Viyola Konçertosu’nu Solist Aykut Avcıoğlu seslendirecek.

İDSO konser programı Solist Asaf Öksüz’ün seslendireceği M. Bruch’un Keman Konçertosu No. 1 Sol Minör Op. 26 ile son bulacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler