Marmara'ya kar geliyor

Soğuk ve yağışla hava yurt genelinde etkisini göstermeye devam ediyor. Meteorolojiden edinilen bilgiye göre, bugün yurdun büyük bölümü, soğuk ve yağışlı havanın etkisi altında kalacak. Hava sıcaklığı iç ve batı bölgelerinde 5 ile 7 derece azalacak. Bu akşam saatlerinde Marmara'da da kar yağışı bekleniyor.

Yayınlanma: 16.02.2009 - 07:27
Abone Ol google-news

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, hava sıcaklıkları düşüyor. Başkent Ankara başta olmak üzere İç Anadolu Bölgesi, parçalı çok bulutlu, bölge geneli aralıklı kar yağışlı geçecek. Yağışların, sabah saatlerinde, Niğde ve Kayseri'nin güney ilçelerinde, öğle saatlerinden itibaren doğusunda kuvvetli olması bekleniyor.

Marmara bölgesinde ise, çok bulutlu, doğusu ile öğle saatlerinden sonra Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ çevreleri aralıklarla yağışlı geçecek. Yağışlar; yağmur ve karla karışık yağmur, Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ ile akşam saatlerinden itibaren doğusunda aralıklı karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak.

Rüzgarlar, genellikle kuzey ve kuzeybatı, güneydoğu kesimlerde güney ve güneydoğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette esecek.

 

Şiddetli yağış beklenen yerler

Yağışların; sabah saatlerinden itibaren Doğu Akdeniz'de, öğleden sonra ve akşam saatlerinde İç Anadolu'nun doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun güney ve batısı ile Güneydoğu Anadolu'da kuvvetli olması bekleniyor. Meteoroloji yaşanabilecek muhtemel sel, su baskını ve taşkın gibi olumsuz şartlara karşı yurttaşları tedbirli olunması konusunda uyarıda bulundu.

 

Çığ riski

Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu Erzurum, Van, Ağrı, Bitlis ve Hakkari başta olmak üzere, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerektiği uyarısında bulunuldu.

Meteoroloji, sabah ve gece saatlerinde Doğu Anadolu'nun doğusunda buzlanma ve don olayı beklendiğini kaydederek, yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı ilgililerin ve yurttaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiğini bildirdi.

 

Adıyaman'da fırtına

Adıyaman'da şiddetli fırtına ve yağış yaşamı olumsuz etkiledi. Alınan bilgiye göre, kentte akşam saatlerinde yaklaşık 15 dakika süren şiddetli fırtına ve yağış nedeniyle kentteki bazı evlerin çatıları hasar gördü.

Çatısında hasar oluşan binalar arasında Adıyaman Belediyesi hizmet binası da yer alırken, şiddetli fırtına caddelerdeki dolmuş durakları, iş yerlerinin tabelaları ve çatılardaki antenleri uçurdu.

Fırtınanın elektrik iletim hatlarını koparması nedeniyle kentin bazı mahallelerine elektrik verilemedi. Fırtınadan Turgut Reis Mahallesi semt pazarında faaliyet gösteren esnafın işyerleri de zarar gördü.

Elektrik kesintisi nedeniyle oluşabilecek muhtemel hırsızlıklar ve diğer olaylara karşı polis ekipleri uyarıldı.

Musalla Mahallesi'ndeki tel örgüleri elektrik direğine bağlı olan bir ahırdaki 5 koyun, elektrik kaçağı nedeniyle akıma kapılarak telef oldu.
 

Başkent'te kar yağışı

Başkent'te akşam saatlerinde başlayan kar yağışı özellikle yüksek kesimlerde etkisini sürdürüyor.

Çankaya ilçesinin yüksek kesimleri başta olmak üzere tüm kentte etkisini sürdüren kar yağışı nedeniyle, Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne ait 40 araç tuzlama çalışması yapıyor.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü yetkilileri yarın Ankara'nın genelinde hafif kar yağışı beklendiğini belirterek, salı günü Ankara'nın kuzeyi, çarşamba günü batısı, perşembe ve cuma günleri ise Ankara'nın genelinde kar ve karla karışık yağmur yağacağının tahmin edildiğini bildirdiler.

Emniyet yetkilileri ise kar yağışının başladığı akşam saatlerinden bu yana 130'a yakın maddi hasarlı ve yaralamalı trafik kazası meydana geldiğini ifade ederek sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyardı.

 

Doğu bölgelerinde kuvvetli yağış bekleniyor

Kıyı kesimlerinde yağmur ve sağanak iç ve doğu bölgelerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde devam eden yağışların doğu bölgelerinde kuvvetli olmasının beklendiği bildirildi.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden yapılan ''meteorolojik uyarı''da, halen kıyı kesimlerde yağmur ve sağanak, iç ve doğu bölgelerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde devam eden yağışların bugün sabah saatlerinden itibaren Doğu Akdeniz'de (Adana, Mersin, Osmaniye, Hatay ve Kahramanmaraş), öğleden sonra ve akşam saatlerinde ise Orta ve Doğu Karadeniz'de, İç Anadolu'nun doğusunda (Yozgat, Sivas, Kayseri ve Niğde), Güneydoğu Anadolu ile Doğu Anadolu'nun güney ve batısında (Malatya, Elazığ, Erzincan, Tunceli, Bingöl, Muş, Bitlis, Hakkari, Şırnak) kuvvetli olmasının beklendiği kaydedildi.

Uyarıda, doğu bölgelerde beklenen kuvvetli yağışın oluşturabileceği lokal su baskını, ani sel, buzlanma ve çığ gibi olumsuz şartlara karşı tedbirli olunması istendi.

 

Tekirdağ ve Kırklarelin'nde kapalı yollar açıldı

Tekirdağ ve Kırklareli'de kar yağışı nedeniyle kapanan 18 köyün yolu yeniden ulaşıma açıldı.
Tekirdağ'ın Şarköy ilçesinde etkili olan kar nedeniyle sabah saatlerinde kapalı olan Bulgur, Palamut, Beyoğlu, Çınarlı, Kirazlı, Mursallı, Tepeköy, Sofuköy, Ulaman, Yayaağaç, Yayaköy, Yeniköy, Yörgüç ve Uçmakdere köy yollarında ulaşım yeniden sağlandı. Şarköy İstanbul otobüs seferlerinin de normale döndüğü bildirildi.

Kırklareli'nin Demirköy ilçesinde karla mücadele çalışmaları sonucunda Sislioba, Beğendik, Limanköy ve Sivriler köylerinin yolları da açıldı.

 

Abant'ta çok sayıda araç yolda kaldı

Abant Tabiat Parkı'nda 2 gündür aralıklarla devam eden kar yağışı ve buzlanma nedeniyle, Abant-Mudurnu yolunda çok sayıda araç yolda kaldı.

Yolda kalan araçlar, köylüler tarafından traktörlerle çekildi. Bazı sürücüler ise çareyi araçlarına zincir takmakta buldu.

Abant Tabiat Parkı'nın yüksek kesimlerinde ise kar kalınlığı 45 santimetreye ulaştı. Kar yağışının ardından Abant'a yoğun ilgi gösteren tatilciler, Abant'ın çok önemli bir turizm merkez olduğunu belirterek, ''Böyle cennet bir mekanın yolunun kar ve buzlanma nedeniyle kapanması, araçların yolda kalması çok kötü bir durum. Yöneticilerin Abant'a daha çok sahip çıkması gerekiyor'' dedi.

 

Muğla'da iki mevsim

Muğla'da kış ve ilkbahar mevsimi bir arada yaşanıyor. Yüksek kesimlerde kar yağışı sürerken, Bodrum, Marmaris ve Fethiye'de kırlar papatyalarla kaplandı.

Muğla'nın Yılanlı mevkisine kar yağması yurttaşları sevindirdi. Muğla'ya yaklaşık 15 kilometre mesafede bulunan ormanlık bölgede kar kalınlığı 10 santimetreye ulaştı. Günlerdir, kar yağışını bekleyen ve bölgeye bu yıl ilk defa kar yağdığını söyleyen yurttaşlar mangal yaptı. Çocuklar ise kardan adam yaptılar ve kartopu oynadılar.

 

Konya'da ulaşım güçlükle sağlanıyor

Konya'nın Seydişehir ilçesinde etkili olan kar yağışı Seydişehir-Antalya kara yolunda ulaşımı olumsuz etkiliyor.

Bölge Trafik ekipleri Seydişehir'den Antalya yönüne giden otomobil ve kamyonetlerin zincirsiz geçişine, TIR ve çekicilerin ise zincirli de olsa geçişine izin vermiyor.

Kar kalınlığının şehir merkezinde 20 santimetre, yüksek kesimlerde 50 santimetre olduğu bildirildi.

 

Bolu Dağı'nda görüş mesafesi 30 metreye düştü

Bolu Dağı'nda etkili olan kar yağışı ulaşımı olumsuz etkiliyor. D-100 karayolunun Bolu Dağı kesimi ve Bolu Dağı Tüneli mevkisinde kar yağışı aralıklarla devam ediyor. Güzergahta etkili olan sis nedeniyle ise görüş mesafesi yer yer 30 metreye kadar düşüyor.

Tünel çıkışının çok tehlikeli olduğunu bildiren ekipler, ''Sürücüler tünelden çıktıktan sonra tekrar hızlanmaya başlıyor. Viyadükler üzerindeki eğim, virajlar ve kar yağışını hesaba katmıyorlar. Sürücülerimiz, güzergahtaki işaret ve işaretçilere uymalı, trafik kurallarını ihlal etmemeli'' dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler