Gazetelerde Bugün

Cumhuriyet gazetesi Türk-İş, DİSK ve KESK öncülüğünde Kadıköy'de düzenlenen mitingi manşetine taşıdı. Milliyet gazetesi de "'Çekmece'den rant çıktı" başlığı ile Büyükçekmece Yakuplu'da en fazla 12 daire yapılabilen arsayı AKP'li Başkan'ın oğlu ile yakınlarına verilen yapı izni sayesinde 40 daireye yükselmesini okuyucularına duyuruyor.

Yayınlanma: 16.02.2009 - 08:14
Abone Ol google-news

CUMHURİYET

Kadıköy’de emekçi seli


Kadıköy’de Türk-İş, DİSK ve KESK’in öncülüğünde düzenlenen miting için Numune Hastanesi, Haydarpaşa Garı ve Tepe Nautilus Alışveriş Merkezi önünde toplanan sendika, siyasi parti, demokratik kitle örgütleri ve sol dergi grupları kortejler oluşturarak Rıhtım Meydanı’ndaki miting alanına ulaştı. Coşkulu kitle yol boyunca “AKP elini ekmeğimden çek”, “Kahrolsun faşizm, yaşasın sosyalizm” diye slogan attı.

Çark artık dönmüyor

Sayıları yüz bini bulan emekçilere seslenen Türk-İş Başkanı Kumlu, “Sadece zenginler korunarak bu çark artık dönmüyor. Ey hükümet sen de gör” dedi. DİSK Başkanı Çelebi ise krizin bedelinin emekçilere ödetilmek istendiğini belirterek “Emekçiler üzerindeki bu oyunu işçi sınıfımız mutlaka bozacak” diye konuştu. KESK Başkanı Evren de, kriz bahanesiyle kayıt dışı ekonominin teşvik edildiğine dikkat çekti.

Kavga gölgeleyemedi

Mitingin ilk dakikalarında Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan genel başkanları Özbek’i destekleyen pankartlar açan Türk Metal üyeleri ile “Özbek işçilere hesap verecek” pankartı açan DİSK’e bağlı Birleşik Metal İş Sendikası üyeleri arasında kavga çıktı. Bayrak sopaları ve şemsiyelerin havada uçuştuğu arbedenin ardından Türk Metal üyeleri alan dışına çıkarıldı.



HÜRRİYET


Centilmenlik zabıtları


Başbakan Erdoğan "Buraya Ak Parti İstanbul İl Teşkilatı'nı yapacaklar diyor haberde. Eline diline dursun" demişti. Eyüp'teki arsa rantında, meclis tutanakları AKP, CHP ve diğer partilerin anlaştığını ortaya çıkardı.



MİLLİYET

'Çekmece'den rant çıktı


Büyükçekmece Yakuplu'da en fazla 12 daire yapılabilen arsayı AKP'li Başkan'ın oğlu ile AKP'lilerin ortak olduğu şirket alınca, yapı izni 40 daireye yükseldi.



RADİKAL

Çevre bakanı çevreciye karşı


Yargının durdurduğu hidroelektrik santral projelerine Çevre Bakanı'ndan tam destek: Bu doğalgazcıların planı olabilir!..



AKŞAM

TDK'da buna ne derler?


A) Kıyak B) Torpil  C) Adam kayırma  D) Usulsüzlük

TDK Başkanı Prof. Akalın, yurtdışına çıktı. Yerine vekelet eden Prof. Dr. Sadık Tural, hemşehrisini başkan yardımcılığına getirdi.


POSTA

Eli havada kaldı


AKP'li Devlet Bakanı Mehmet Şimşek Eskişehir'de partililer tokalaştı. Türbanlı bir kadın, bakanın uzattığı eli sıkmadı. Buna benzer bir olay geçen hafta, şeriatla yönetilen İran'ın Ankara Büyükelçisi Hüsyinpur'un verdiği resepsiyonda yaanmıştı.



VATAN

Aracı Sevigen


İstanbul Beşiktaş'ta yükselen 23 katlı rezidans projesi Selenium Panaroma için kurulan 'rant ittifakı'na CHP Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen'in aracılık yaptığı ortaya çıktı...



BİRGÜN

Ödemeyeceğiz


'Krizin bedelini ödemeyeceğiz: İşsizliğe ve yoksulluğa Karşı Birleşik Mücadele, Emek ve Demokrasi Mitingi'nde emekçiler krizi yönetemeyen hükümeti protesto etti.



SABAH

'Aynı travmayı biz yaşıyoruz'


Üzmez raporuyla tartışılan Adli Tıp Kurumu 6'ncı Daire'nin yeni başkanı Savrun: Travmalı çocuklar bize de çökertiyor.



TERCÜMAN

2 milyon esnafın fotoğrafı


Kriz nedeniyle işyerini evini, arabasını sonrada lösemili oğlunu kaybeden Tekirdağlı esnaf kendini yaktı.


Yeni Şafak

Garih'i tapınakta öldürdüler


Üzeyir Garih cinayetinin faili olduğu gerekçesiyle müebbet hapse mahkum olan Yener Yermez'den şok iddia: Olay öze lbir ayinde gerçekleşti. Meral ve yanındaki adam GArih'i öldürdükten sonra cesedi Eyüp Mezarlığı'na getirdi.



ZAMAN

Geçmişte yaşananlar geleceğimize ipotek koyamaz


Aydınları bir araya getirerek, ulusal ve uluslararası sorunları masaya yatıran Abant Platformu, 18. toplantısını Erbil'de yaptı. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler