Eurovision'da puanlama skandalı

Eurovision'da Azerbaycan'ın Rusya'ya 0 puan vermesi tartışma yarattı. Devlet yayın kurumunun 'oylamada ihlaller olabileceği' iddiası üzerine soruşturma başlatıldı.

Yayınlanma: 21.05.2013 - 11:36
Abone Ol google-news

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Eurovision Şarkı Yarışması'nda ülkesinin Rusya'ya neden sıfır puan verdiğiyle ilgili soruşturma başlatılmasını istedi. Yetkililere göre, telefon oylamalarında ve resmi Azeri jürisinde Rusya'nın şarkısına büyük destek verildi. Devlet yayın kurumu da oylamada ihlaller olabileceğini bildirdi.


Oylar yeniden sayılacak

Azerbaycan'ın Rusya Büyükelçisi Polad Bülbüloğlu Cumhurbaşkanı Aliyev'in soruşturma emri verdiğini ve oyların yeniden sayıldığını bildirdi. Bülbüloğlu çok sayıda Azeri'nin cep telefonu mesajlarıyla verdikleri oylarla Rusya'yı desteklediğini anlattı. Bülbüloğlu, "Bu verilere göre Rusya Azerbaycan'dan 10 puan almalıydı. Azeri televizyonunda bu konuyla ilgili açıklama yapılacak" dedi.

Devlet Televizyonu Genel Müdürü Kamil Guliyev de "Büyük olasılıkla belli bir çıkar çevresinin neden olduğu bu olayın, Rus ve Azeri halkları arasındaki kardeşçe ilişkiyi gölgelememesini samimiyetle umuyoruz" dedi. Geçen yılkı yarışmaya ev sahipliği yapan Azerbaycan geçmişte bazı gerginlikler yaşansa da, geleneksel olarak Moskova'yla iyi ilişkiler kurmaya özen gösteriyor.


Bu ilk vukuat değil

2009 yılında düzenlenen Eurovision Şarkı Yarışması'nda, Azerbaycan televizyonu, Ermeni şarkısının SMS numarasını kapatarak ihlal yapmıştı. Ermenistan da Karabağ'daki 'Tatik ve Papik' heykelini 3 kez 'ekrana sokuşturarak' Eurovision'a politika karıştırmıştı. Yine aynı yıl, Ermenistan'ın Inga & Anush Grubu'nun söylediği Jan Jan şarkısına oy veren 43 Azeri'nin sorguya alınmıştı.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler