FB'yi dirilten hafta

İlginç bir haftaydı. Fenerbahçe dışındaki tüm şampiyon adayları aslında kaybetti. En fazla kaybı Galatasaray yaşadı, diğerleri idare etti.

Yayınlanma: 16.02.2009 - 10:09
Abone Ol google-news

Ligde haftanın en önemli maçında Beşiktaş,İnönü Stadyumunda Trabzonspor'la berabere kalarak beraberlik serisine devam etti. Maç genellikle Beşiktaş'ın baskısında geçti, Beşiktaş rakip sahada etkili bir pres uygulayarak Trabzonspor'un oyun kurmasını engelledi, rakibini pek fazla sahasından çıkarmadı. Fakat bu oyun yeterince üretkenlik sağlayamadı, bu baskılı oyunun pozisyona dönüştüğü anlarda Beşiktaş forvetinin aşırı cömertliği Siyah-beyazlıların istediği galibiyeti almasına engel oldu.Trabzonspor ise 1 puanı amaçlayan bir taktikle oynadı, oyunu yarı sahasında kabul edip, kontraataklarla gol bulmayı hedefledi, fakat Bordo-mavililer rakibinin presinin yanısıra  kendisinin de bu presi kırmak için ekstra bir çaba sarfetmemesi nedeniyle kendi alanına hapsoldular. Buna rağmen ilk golü Trabzonspor buldu ama aynı oyun tarzını maç boyunca ısrarla devam ettirince sonlara doğru yedikleri gole engel olamadılar, beraberliğe razı oldular.
 
Süper Ligin lideri Sıvasspor deplasmanda Bursaspor ile 1-1 berabere kalarak bu haftayı da liderlikle tamamladı. Sıvasspor bu maçta diğer maçlardaki performansının oldukça gerisinde kaldı, rakip kaleye dahi gitmekte zorlandılar, hatta rakibin kendi kalesine attığı gol hariç pozisyonlarının olmadığını söylemek abartılı olmaz. Bu durumun en önemli nedeni ortasahada çok pas hatası yapmalarıydı. Bursaspor ise rakibine oranla daha etkili olduğu bu maçta bulduğu net fırsatları cömertçe harcayınca beraberlikle yetinmek zorunda kaldı. Kısacası bu maçta Sıvasspor beraberlikle 1 puan kazandı, ev sahibi Bursaspor ise 2 puan kaybetti diyebiliriz.
 
Ligde zirveden uzaklaşmak istemeyen Galatasaray deplasmanda Antalyaspor'a 1-0 yenilerek zirve yarışında ağır bir yara aldı. Maçta her iki tarafta özellikle ilk yarıda çok tempolu oynadılar, karşılıklı her iki kalede de tehlikeli pozisyonlar oldu. Fakat kaleciler Ömer ve De Sanctis başarılı kurtarışlarıyla oyunun 60.dakikaya kadar 0-0'a kilitlenmesini sağladı. Bu dakikada Antalyaspor'un Ahmet'in golüyle öne geçmesinin ardından Galatasaray yapay denilebilecek bir baskı kurdu çünkü Sarı-kırmızılı ekip Baros'un karşı karşıya kalıp Ömer'e nişanladığı pozisyon dışında net bir pozisyon üretemedi. Antalyaspor'un Mehmet Özdilek yönetiminde çıkışı devam ederken, Galatasaray ise üstüste ikinci maçından puan kaybı ile ayrıldı.
 
Ligin ikinci yarısında üç maçtır kaybettiği puanlarla taraftarının tepkisini çeken Fenerbahçe evinde Hacettepe'yi 7-0 yenerek hem moral buldu hem de sezonun en farklı galibiyetini aldı. Maçın kaderi esasında ilk 15 dakikada Alex'in attığı iki golle aşağı yukarı belli oldu, bu dakikadan sonra bocalayan ve rakibinin üstüne kontrolsüz giden Hacettepe bunun bedelini daha ilk yarıda kalesinde 5 gol görerek ödedi. İkinci yarıda ise artık Hacettepe için yapılacak fazla bir şey kalmadı. Bu ortamda bulduğu boş alanları iyi değerlendiren Fenerbahçe farka zorlanmadan ulaştı. Hacettepe takımı bu maçta bildiğimiz yenilse bile mücadele eden karekterinden oldukça uzaktı. Bu şekilde kümede kalmaları oldukça zor.
 
Ligde ilk yarının flaş ekibi Ankaraspor evinde İstanbul Bş Bld'ye 2-1 yenilerek ikinci yarıdaki düşüşünü sürdürdü. İlk 30 dakika oldukça etkili oynayıp iki de gol bulan rakibi önünde çok kötü bir ilk yarı oynayan Ankaraspor ikinci yarıda toparlanıp farkı bire indirse de bundan sonraki dakikalarda kurduğu baskıdan beraberlik golünü çıkaramayınca sahadan puansız ayrıldı, düşüşüne dur diyemedi, İstanbul Bş Bld. ise Fenerbahçe galibiyetini bu galibiyetle taçlandırarak çıkışını sürdürdü.
 
Ligin iyi futbol oynayan takımlarından Kayserispor deplasmanda Kocaelispor'u 2-1 yenerek rakibini umutsuzluğa itti.Kümede kalma umutlarını ilerleyen haftalara taşıması için maçı kazanması gereken Kocaelispor maçı kazanmak için elinden gelen her şeyi yapıp öne de geçse de Kayserispor rakibinin girdiği pozisyonlardaki cömertliğini iyi değerlendirdi, atamayana atarlar kuralını işleterek maçı kazanmayı başardı,Galatasaray maçındaki çıkışını sürdürdü. Kocaelispor ise bu sonuçla kümede kalma umutlarını daha da zayıflattı.
 
Ligin orta sıralarını paylaşan ekipleri Eskişehirspor ile Gençlerbirliği'nin Eskişehir'deki mücadelesinden gol sesi çıkmadı. Maçın her iki yarısında da oyuna Eskişehirspor hızlı başlayıp, pozisyonlar buldu ama bunları değerlendiremedi.Her iki yarıda da daha sonra Gençlerbirliği dengeyi kurup, pozisyonlar üretti,fakat onların da forvetleri cömert olunca maç başladığı gibi bitti. Eskişehirspor takımının iki etkili forveti Youla ve Batuhan'ın sakatlanıp oyunu tamamlayamaması hücum gücünü olumsuz etkilerken, Gençlerbirliği takımında ise Kahe'nin çok kötü gününde oluşu takımının gol yollarını tıkadı.
 
Ligde düşme hattından uzaklaşmak isteyen Ankaragücü seyircisiz oynanan maçta Gaziantepspor'u 3-1 yenerek rahat bir nefes aldı. Gaziantepspor'un bu maçta son iki maçtaki oyunundan eser bile yoktu. Ankaragücü takımı da aksine istekli ve çok iyi bir gününde olunca maçı Sarı-Lacivertlilerin kazanması kaçınılmazdı. Sarı-Lacivertliler ayrıca maçı rakibinden çok daha fazla istediler. Bunun semeresini de gördüler. Bu maçta ligimizin başarılı yabancılarından Jaba'ya ayrı bir yer ayırmak gerek. Brezilyalı golcü hem attığı iki golle hem de enerji dolu futboluyla kuşkusuz takımını sürükleyen isimdi. Ayrıca frikik golü de jeneriklere konu olacak cinstendi.
 
Ligde düşme korkusunu derinden hisseden Denizlispor sahasında Konyaspor'u 2-1 yenerek kritik bir galibiyete imza attı. Bu maçta her iki takım da izleyenlere zevkli bir karşılaşma izlettiler. Özellikle galip taraf Denizlispor olsa bile 45 dakika on kişi oynamasına rağmen ikinci yarıda korakor hatta rakibinden daha bile üstün oynayan Konyaspor`un hakkını da teslim etmeliyiz.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon