Bakan Çelik'e 'boykot' eleştirisi

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in İsrail mallarının boykot edilmemesi için valiliklere gönderdiği genelgeye, Bağımsız Eğitimciler Sendikası (BES) Genel Başkanı Gürkan Avcı'dan tepki geldi.

Yayınlanma: 16.02.2009 - 11:50
Abone Ol google-news

Bağımsız Eğitimciler Sendikası (BES) Genel Başkanı Gürkan Avcı yaptığı açıklamada, "Şehit cenazelerine öğretmen ve öğrencilerin katılmaması yönünde çıkardığı genelgeyle, tartışmalı genelgeler yayımlamakla ünlenen ve geçen ay yayımladığı genelgeyle de 'Gazze'de öldürülen Filistinliler için okullarda saygı duruşunda bulunulması' talimatı veren Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, şimdi de 'yabancı şirketlerin ürünlerinin boykot edilmesi çağrılarına tepki gösteren' bir genelge yayımladı" dedi.

Avcı, uluslar arası yatırımcıların şikayeti üzerine yayımlanan genelgede Çelik'in; yabancı firmaların yatırımda bulunarak, yaptıkları ihracat, sağladıkları istihdam ve ödedikleri vergilerle Türkiye ekonomisine katkı sağladığını söylediğine dikkat çekti. Avcı, "Sayın Çelik bir eliyle Gazze'ye selam veriyor, diğer eliyle de mahcup ve pişman bir edayla küresel sermayeye selam duruyor. Bu tükürdüğünü yalamaktır" şeklinde konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler