İstanbul'da kapkaç operasyonu

İstanbul'da tapu daireleri, döviz büroları ve banka şubelerinde işlem yapan yurttaşları izleyerek ''kapkaç'' yöntemiyle paralarını çaldıkları öne sürülen 8 kişi gözaltına alındı. Yetkililer, şüphelilerin 12 olayda yaklaşık 500 bin TL haksız kazanç sağladıkları ve elde ettikleri paraları, eğlence mekanlarında yabancı uyruklu kadınlarla harcadıklarını kaydetti.

Yayınlanma: 16.02.2009 - 13:58
Abone Ol google-news

İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, tapu dairesi, döviz bürosu ve banka şubelerinde işlem yapan vatandaşları çalıntı lüks otomobillerle izleyerek, ''kapkaç'' yöntemiyle paralarını alan kişilere yönelik olarak Yankesicilik ve Dolandırıcılık Şube Müdürlüğü ekiplerince çalışma başlatıldı.

Çalışmalar sonucunda Bağcılar, Esenler, Güngören, Büyükçekmece, Avcılar, Bakırköy, Bahçelievler ve Küçükçekmece'de belirlenen 10 farklı adrese 13 Şubat 2009 tarihinde eş zamanlı düzenlenen operasyonda, 8 kişi yakalandı.

''Kapkaç'', ''yağma'', ''otomobil hırsızlığı'', ''plaka hırsızlığı'' ve ''sahtecilik'' olmak üzere 12 ayrı olaya karıştıkları belirlenen bu kişilerin üzerlerinde, evlerinde ve gösterdikleri yerlerde yapılan aramalarda, 4 otomobil, 500 avro, 1750 TL, çok sayıda cep telefonu, sim kart, çeşitli otolara ait kontak anahtarları, sahte sürücü belgesi, sahte nüfus cüzdanı ve 3 çift çalıntı plaka ele geçirildi. 27 yaşındaki Orhan P'nin suç örgütü elebaşısı, M.B. (47), Ö.G. (31), B.T. (32), A.D. (44), A.K. (24), F.Y. (31) ve M.K'nın (29) da örgüt elemanları olduğu ileri sürülüyor.

 

Kabarık suç listesi

Polis yetkilileri, benzer suçlardan kayıtları bulunan bu şüphelilerin 2007 yılı Temmuz ayında Fatih Tapu Müdürlüğü'nden çıkan kişilerden 51 bin TL, Ağustos 2007'de Ataşehir Tapu Müdürlüğü çıkışında bir benzin istasyonuna giden vatandaşlardan 200 bin TL, Haziran 2008'de Fatih Tapu Müdürlüğü'nde işlem yapanlardan 131 bin TL, Kasım 2008'de Küçükçekmece Tapu Müdürlüğü'nden çıkan kişilerden 49 bin TL ve Aralık 2008'de yine Fatih Tapu Müdürlüğü'nden çıkan vatandaşlardan da 53 bin TL gasp ettiklerini bildirdi.

Bu kişilerin ayrıca, bu ay da Ataşehir Tapu Müdürlüğü'nden çıkan ve Ümraniye'ye giden 74 yaşındaki bir kadını da yere düşürüp yaralayarak içinde 8 bin 200 TL parası olan çantasını çaldıkları öne sürüldü.

Bu kişilerin, geçen ay Fatih Tapu Müdürlüğü'nden çıkan ve elinde 2 çanta bulunan vatandaşı da gasp etmeye çalıştıkları, ancak yanlışlıkla içi boş olan çantayı aldıkları ifade edildi.

Yetkililer, şüphelilerin 12 olayda yaklaşık 500 bin TL haksız kazanç sağladıkları ve elde ettikleri paraları, eğlence mekanlarında yabancı uyruklu kadınlarla harcadıklarını kaydetti.

Yurttaşlara kapkaç uyarısı

İşlem yapmak üzere tapu müdürlükleri, banka şubeleri ve döviz bürolarına giden vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyaran yetkililer, vatandaşların ev ve iş yeri satışlarından elde ettikleri, bankaya yatırmaya götürdükleri ve bozdurmak istedikleri paraları dikkat çekecek nitelikte çantalarda taşımamaları gerektiğini bildirdi. Yetkililer, banka şubeleri ile döviz bürolarına kameralı takip sistemi konulması, ayrıca tapu müdürlüklerinde satışlardan elde edilen paranın vatandaşlara nakdi olarak değil, banka şubelerine yatırılarak verilmesi gerektiğine de dikkat çekti.

Asayiş Şube Müdürlüğü'ndeki işlemleri tamamlanan 8 kişi, Bakırköy Adliyesi'ne gönderildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler