Sanatçılar 'Karanlığa İnat' yürüdü

Eylemlerine 2 Haziran'da Aspendos'ta devam edeceklerini duyuran sanatçılar, 5 Haziran'da da iş bırakma eylemine gideceklerini vurguladı.

Yayınlanma: 25.05.2013 - 12:13
Abone Ol google-news

Hükümetin yeni yasa tasarısına karşı çıkan tiyatro, opera ve bale meslek örgütleri Taksim’de “Karanlığa İnat Sanat” diyerek yürüdü.

 

FOTOGALERİ İÇİN TIKLAYANIZ

 

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin’in yanı sıra aralarında Metin Uca, Orhan Aydın, Nedim Saban, Levent Üzümcü, gazetemiz yazarı Ayşe Emel Mesci, Ataol Behramoğlu ve Bedri Baykam, Işık Yenersu, Yücel Erten, Serdar Orçin, Erdem Akakçe, Ragıp Yavuz, Levent Kazak, Genco Erkal, Zafer Algöz, Tülay Günal, Ali Düşenkalkar’ın da bulunduğu çok sayıda sanatçı ve sanatseverin katıldığı eylemde Diyarbakır, Gaziantep, Ankara, Denizli, İzmir, Adana, Kahramanmaraş, Ordu, Sivas, Konya gibi Devlet Tiyatrolarından temsilciler de vardı.

Taksim Meydanı’nda toplanan grup ilk olarak Galatasaray Meydanı’na yürümek istedi. Ancak, polisin izin vermemesi ve yürünecek olursa müdahale edeceklerini belirtmeleri üzerine grup, Atatürk Kültür Merkezi’ne yürümeye ve açıklamalarını orada yapmaya karar verdi. Kültür Sanat-Sen Genel Başkanı Yavuz Demirkaya basın açıklamasında “Hükümet kamuya ait alanlardan silindir gibi geçiyor. Hastanelerin hastası, okulların öğrencisiyken müşteri olduk. Sıra sanat kurumlarına geldi. Sanatkarlara ne unvan verilecek bilemiyoruz ama sanatseverlere ne deneceğini çok iyi biliyoruz: Müşteri. Ömründe üç tane opera, tiyatro, bale eseri izlememiş, klasik müzik dinletisi denlememiş, birileri nasıl bu üç kurumu yönetir” dedi.

Basın açıklamasının ardından sanatçılar, saat 13.45’te Reyhanlı saldırısında ölen yurttaşlar için 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu.

Fotoğraf: Fatih Erdoğdu


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler