Sarıgül: Sizlerin gözünüzdeki ışığı gördüm

Balıkesir'in İvrindi İlçesi’ne bağlı Çobanlar Köyü’nde yaptırılan caminin açılışına katılan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, bundan sonra izleyeceği yolla ilgili önemli mesajlar verdi. Sarıgül, "Sizlerin gözünüzdeki ışığı gördüm. Türkiye’nin her tarafını dolaşacağım, oralarda göreceğim ilgi ve alaka üzerine arkadaşlarımla daha sonra bir değerlendirme yapacağım" dedi.

Yayınlanma: 31.05.2013 - 18:23
Abone Ol google-news

İvrindi İlçesi’ne bağlı Çobanlar Köyü’ne bugün helikopterle gelen Şişli Belediye Başkanı MustafaSarıgül, kaptan pilotun daha önceden belirlenen yeri riskli bulması üzerine tarlaya indi. Köy girişinde vatandaşların sevgi gösterileri nedeniyle zor anlar yaşayan Sarıgül, bir ara düşme tehlikesi de geçirdi. Çok sayıda vatandaş Türkiye Değişim Hareketi (TDH) şapkaları takıp, tişörtleri giydi ve bayrak taşıdı. Yol boyunca birçok yere ’Çare Sarıgül’ yazılması dikkat çekti. Çamaşır iplerine mandalla Sarıgül’ün posterlerinin asıldığı görüldü. Hareket üyeleri, ’Başbakan Sarıgül’ sloganları attı. Güre Belediye Başkanı CHP’li Kamil Saka, CHP eski Merkez İlçe Başkanı Ender Biçki ile bir grup CHP’li de Sarıgül’ü karşılayanlar arasında yer aldı. Çobanlar Köyü Camii’nin açılışına İvrindi İlçe Müftüsü Ali Refik Demirel de katıldı.

Sarıgül: Işığı gördüm

Cami açılışından önce basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Sarıgül, "Dün (perşembe) İslamköy’deydim. Bugün de Çobanlar Köyü’ndeyim. Yurttaşlarımın hiçbir siyasi fark gözetmeden bana ve arkadaşlarıma göstediği ilgiye teşekkür ediyorum. Dün İslamköy’de ışığı gördüm, bugün de Çobanlar’da ışığı gördüm. Bu sevgiye layık olmaya çalışacağım. Allahım’ın bana verdiği gücü hiçbir siyasi fark gözetmeden tüm yurttaşlarımdan, haktan, hukuktan, adaletten yana kullanmaya devam edeceğim. Yurttaşlarımın umutlu bakışlarını boşa çıkarmayacağım. Bize bakan gözlere, bize uzanan ellere söz veriyorum. Hiç merak etmeyin, tünelin ucundaki ışık dün İslamköy’de, bugün de Çobanlar’da gözüktü. Türkiye’nin her tarafını dolaşacağım, birçok ile gideceğim. Oralarda gördüğüm ilgi ve alakanın değerlendirmesini daha sonra arkadaşlarımla yapacağız" dedi.
 

CHP'ye geçecek mi?

Başkan Sarıgül, CHP’ye geçip geçmeyeceğiyle ilgili bir soru üzerine, "Benim nereye gideceğime, ne yapacağıma TDH’deki arkadaşlarım karar verecektir. TDH sorumluluğunun bilinci içinde hareket eder, TDH bölen, parçalayan olmaz. TDH dün bütünleştirici olmuştur, yarın da bütünleştirici olmaya devam edecektir. TDH inançlara saygılı laikliği savunan, örfüne, töresine, geleneklerine bağlı ötekisi olmayan bir anlayışla "Bismilllah’ diyerek yoluna devam eder. Başı açık olan da başı kapalı olan da bizim, Muharrem ayı da bizim Ramazan ayı da bizimdir" ifadelerini kullandı.

Sarıgül: Köprünün adı gönülleri de birletirmeli

İstanbul’daki üçüncü köprüye Yavuz Sultan Selim adının verilmesi tartışmalarıyla ilgili Sarıgül, "Bu köprü belki kıtaları birleştirecek ama gönülleri birleştirmekten ne yazık ki uzak oldu. Köprülerin gönülleri de birleştirmesi lazım. Köprülere verilen isimlerin bütün yurttaşlarımız tarafından sevgiyle karşılanması lazım. Bu nedenle bu ismin bir kez daha gözden geçirilmesini ve tüm siyasi partilerin bir araya gelip, uzlaşacağı gönülleri birleştiren bir ismin köprüye verilmesini bu mübarek cuma günü iktidardan rica ediyorum" diye konuştu.

Caminin tefrişatını yaptı

Açılışıta konuşan, 154 haneli, 450 nüfuslu Çobanlar Köyü’nün Muhtarı Necati Akbaş, Sarıgül’ün her zaman kendileriyle görüştüğünü, bu diyalog sayesinde 2011 yılında yapımına başlanan camii için kendisinden yardım istediklerini söyledi. Sarıgül’ün caminin başta halıları olmak üzere tefrişatını gerçekleştirdiğini dile getirdi. Mustafa Sarıgül, "Şişli’de yaptığımız çalışmalarda din, dil, ırk, kültür ve mezhep farkı yok. Camilerimize ve cemevlerimize büyük destek verdik ama bu desteği verirken, gayrimüslim vatandaşlarımızın ibadet ettiği kilise ve sinagogları da asla ihmal etmedik. Çobanlar Köyü’nde yapılan bu camiye katkıda bulunmanın da mutluluğunu yaşıyorum. Camiler rabbimize karşı dualarımızı en içten şekilde yerine getirdiğimiz kutsal mekanlarımız. Allahım bizi camilerimizden de ezan seslerimizden de geri koymasın" dedi.

Sarıgül cuma namazını da tüm halkla camide kıldı. Sarıgül ve beraberindekiler açılışın ardından, İstanbul’a gitti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler