'AKP demokrasi dersini anlayamadı'

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, Taksim Gezi Parkı olaylarını değerlendirirken, "AKP halkın bu demokrasi dersini maalesef anlayamamıştır" dedi.

Yayınlanma: 05.06.2013 - 11:47
Abone Ol google-news

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, Kocaeli Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan ve Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer ile Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Başbakan'ın ruh halinin sağlıklı olmadığını ve bu ruh halinin direk masum insanları hedef alarak gaz bombası sıkılmasına izin verdiğini söyledi.

Gaz bombasının sağlık açısından etkilerine değinen Atıcı, şunları söyledi:
"Bunların sorumluların derhal görevden alınmalı, başta İçişleri Bakanı. Uygun, sağduyulu konuşmalarla olayı yatıştırmak yerine, kırıcı söylemlerle olay provoke edilmektedir. Ardından İstanbul Valisi ve emniyet müdürü derhal görevden alınmalı. Ankara Valisi, Ankara Emniyet Müdürü, Hatay Valisi, Hatay Emniyet Müdürü sorgusuz, sualsiz derhal görevlerinden alınmalıdır.

AKP halkın bu demokrasi dersini maalesef anlayamamıştır. Anlamadıysa bir daha anlatırız, bir daha anlatırız. Biz halk olarak anlatmaktan bıkmayız. AKP halkın bu demokrasi dersini anlayana kadar anlatırız. Tarih eskisi gibi değil. Tarih artık değişiyor ve bu değişime polis, İçişleri Bakanı ayak uydurmalıdır. Gençlerimiz öfkeli, mağrur, gururlu ve bir tek şey söylüyor, 'her şeye karıştın, hayatıma karışma. Bütün medyayı kontrol altına aldın, beni kontrol altına alamazsın. Ferman padişahınsa dağlar bizimdir misali medya Recep Tayyip Erdoğan'ın ise sosyal medya bizimdir' diyor. Biz de bu haklı direnişi, bu büyük uyanışı bütün kalbimizle destekliyoruz. Bu büyük uyanışı AKP'nin de bir an önce görmesini istiyoruz."

CHP Kocaeli Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan da gaz bombası kapsülü göstererek, kapsülün üzerinde, "kapalı alanlarda kullanılmaz, doğrudan insanların üzerine ateş edilmez, sadece eğitimden geçmiş deneyimli personel tarafından kullanılır" yazdığını söyledi.

CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer de biber gazı kullanımının derhal yasaklanması gerektiğini ifade ederek, biber gazlarının kimyasal silah olduğunu ifade etti.
Gazetecilerin, polise talimatı kimin verdiği yönündeki soruya Atıcı, "Bakanlar, Başbakan'ın talimatı olmadan nefes bile alamıyorlar. Taksim'de gezi parkında kitap okuyan, bilgisayarına bakan ve uzanan gençler varken sabahın 5'inde bir talimatla bunların üzerine gaz bombaları atıldı. Bunun sorumlusu, hiç uzağa gitmenize gerek yok, Başbakan'dır. Onun talimatını uygulayan İçişleri Bakanı'dır. Eğer, 'ben talimat vermedim polis zıvanadan çıktı' diyorlarsa o zaman istifa etsinler. Eğer, 'ben talimat verdim' diyorlarsa dünden istifa etsinler" yanıtını verdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler