CHP'li milletvekillerinden Balbay ve Haberal'a ziyaret

CHP milletvekillerinden oluşan bir heyet, Ergenekon Davası'nın tutuklu milletvekili Mehmet Haberal, CHP İzmir Milletvekili ve Cumhuriyet Gazetesi yazarı Mustafa Balbay'ı Silivri Cezaevi'nde ziyaret etti.

Yayınlanma: 12.06.2013 - 15:46
Abone Ol google-news

CHP TBMM Grubu'ndan yapılan açıklamaya göre, Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, İstanbul Milletvekili Sedef Küçük, Manisa Milletvekili Özgür Özel, Erzincan Milletvekili Muharrem Işık ve Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer 12 Haziran seçiminin yıl dönümünde Haberal ve Balbay'ı ziyaret etti.

Milletvekili arkadaşlarına teşekkür ettiği belirtilen Balbay'ın, “Milli irade iki yıldır tutuklu. Kendi söküğünü dikemeyen bir Meclis var. Her türlü yasayı çıkarıyor ama kendi iradesine, milletvekiline sahip çıkamıyor. Tutuklu milletvekilleriyle ilgili üç örnek bulunmasına karşın keyfi bir şekilde 8 milletvekili hala tutsak” dediği ifade edildi.

Balbay'ın, Gezi Parkı gösterileriyle ilgili görüşlerini paylaştığı ve “Son gelişmeler gösterdi ki korku imparatorluğu yıkıldı. Bu bizim özgürlüğümüz kadar önemli ve değerli bir gelişme. İnsanlar ‘hayır’ demeyi öğrendi. Türkiye büyük bir cezaevi, meydanlar bu cezaevini yıkmaya başladı. Sıra Silivri’ye de gelecek” dediği kaydedildi.

Açıklamada, Haberal'ın ise Cumhuriyet Savcısı'nın mütalaasında şiddet ve terör olmadığını kabul ettiğini ve tutuklu kalmasının anlamsız olduğunu söylediğine yer verildi.

Meclis'in iradesinin tutuklu kalmasının önlenemediğini dile getiren Haberal'ın, "Parlamentoda bir oy çok önemlidir. O oyla hükümetler kurulur, hükümetler düşürülür. Bizim oyumuz yoksa çıkan kanunlar meşru olamaz. Tutuklu olmasam, bugün Dünya Organ Nakli Kongresinde olacaktım. Ben yokum ama 8 bildirim orada” diye konuştuğu ifade edildi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler