LGBT'den Taksim'de onur yürüyüşü

21.nci Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Transseksüel ve Travesti (LGBT) Onur Haftası Taksim'den Tünel'e yapılan yürüyüşle sona erdi. Yürüyüşün ardından yapılan açıklamada "İktidarın söylemleriyle destek bulan sistematik şiddete bir son demek, homofobik ve transfobik tehditlere boyun eğmemek ve onurlu bir hayatı hak ettiğimizi cümle aleme duyurmak için alanlardayız" denildi.

Yayınlanma: 30.06.2013 - 15:58
Abone Ol google-news

21.nci LGBT Onur Haftası kapsamında bu yıl 11.si düzenlenen “Onur Yürüyüşü”  gerçekleştirildi. Taksim Meydanı’nda dün akşam saatlerinde toplanan binlerce kişi, dev gökkuşağı bayrağının yanısıra “11. LGBT onur yürüyüşü direnişin o biçimi”,“Baskı şiddet ahlaksa, biz ahlaksızız” pankartı açarak, “Heryer Taksim, her yer direniş”,“Susma haykır, eşcinseller vardır” sloganları eşliğinde Taksim Tünel Meydanı’na yürüdü. Yürüyüş sırasında Halkların Demokratik Kongresi (HDK) binası önüne gelen kitle, “Yaşasın halkların kardeşliği”, “Katil devlet hasep verecek”, “Faşizme karşı omuz omuza”, “Her yer Lice her yer direniş” sloganları attı. LGBT bireyler Emek Sineması önünde ise, “Emek bizin İstanbul bizim” sloganı attı.

 

FOTOGALERİ İÇİN TIKLAYINIZ

 

#direnayol

Ellerinde “Diren ayol”, “O biçim direniyoruz”, “Dönmeyiz”, “Aşk örgütlenmektir”, “Eşcinsellik değil, ırkçılık hastalıktır” ve “Zeki Müren’e sordum ‘diren’ dedi” yazılı dövizler taşıyan LGBT’lere çevredekiler de alkışlarla destek verdi.

Galatasaray Lisesi önüne gelindiğinde ise Alperen Ocakları üyesi bir grubun farklı bir eylem yapması üzerine polis iki grup arasında güvenlik önlemi aldı. Yürüyüş boyunca renkli kıyafetlere bürünen eylemciler, farklı konularda mesajlar verdi. Yürüyüşe, CHP milletvekilleri Mahmut Tanal, Şafak Pavey ve Hüseyin Aygün, BDP Milletvekili Sebahat Tuncel ile ÖDP Genel Başkanı Alper Taş’ın da aralarında bulunduğu çok sayıda isim, siyasi parti ve STK’ler destek verdi. Kortejde Alman Yeşiller Partisi’nden Claudia Roth da vardı. Tünel Meydanı’nda grup adına yapılan açıklamada,“Bizler bu coğrafyada varoluşu için birçok mücadele vermiş ve hala vermekte olan bireyleriz. 2002’den bu yana sadece bizim bildiğimiz rakamlara göre 70 trans birey öldürüldü, geçtiğimiz yıl 18 trans kadın, nefret cinayetine kurban gitti. Cinayet ve şiddet haberleriyle her gün artan, iktidarın söylemleriyle destek bulan sistematik şiddete bir son demek, homofobik ve transfobik tehditlere boyun eğmemek ve onurlu bir hayatı hak ettiğimizi cümle aleme duyurmak için alanlardayız.Bizlerin toplumun bir parçası olduğunun unutulmaması için mücadele etmeye devam edeceğiz”denildi.  (Fotoğraflar: Kayhan Ayhan- Ajanslar)


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon