'Sarı Gelin' durduruldu

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Genelkurmay Başkanlığı tarafından Ermeni iddiaları konusunda hazırlanan “Sarı Gelin - Ermeni Sorununun İç Yüzü” adlı belgeselin okullara dağıtımını durdurdu. Ermeni yurttaşlar Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a mektup yazarak belgeselin okullarda gösterilmemesini istemişti.

Yayınlanma: 19.02.2009 - 11:37
Abone Ol google-news

MEBten yapılan açıklamada, 2003 yılında Genelkurmay Başkanlığının da arasında bulunduğu devlet kurumları tarafından Ermeni iddiaları konusunda hazırlanan Sarı Gelin adlı belgeselin, öğrencilere zorunlu izletildiği haberleri üzerine bir açıklama yaptı. Açıklamada, belgeselin tarih öğretmenlerinin hizmetiçi eğitimde kullanmaları amacıyla dağıtıldığı kaydedilerek, belgeselle ilgili dokümanlar öğrenciler için değil öğretmenler içindi ifadesi kullanıldı. Açıklamada, bakanlığın belgeselin okullarda zorunlu izletilmesine ilişkin bir kararının olmadığı belirtilerek, Eğitim materyalinin kullanımı sırasında amacı aşan uygulamaların ortaya çıktığı anlaşıldığından bizzat Sayın Bakan tarafından meseleye el konulmuş, yarısı dağıtılan DVDlerin diğer yarısının dağıtımı durdurulmuştur denildi.

 

Ermeniler Erdoğan’a mektup yazmıştı

Ermeni yurttaşlar, Başbakan Erdoğana mektup yazarak belgeselin Ermeni düşmanlığını körüklediğini belirterek, Söz konusu belgeselin konuyu ele alış şekillerine bakıldığında, tarihi konularda bilgi sağlamak yerine şiddet ve ayrımcılık söylemlerini körükleyerek kin ve nefret duygularını geliştireceği, toplumda zaten var olan Ermeni düşmanlığını arttıracağı kesindir görüşünü savunmuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler