SGK'daki geçici görevlendirmelere tepki

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Yönetim Kurulu kararıyla 16 ilde bulunan Sağlık İşleri İl Müdürlükleri'nde fatura ve reçete kontrolü yapan sağlık personelinin, 15 ilde yeni kurulan Sağlık Sosyal Güvenlik Merkezleri'ne geçici olarak görevlendirilmesi uygulaması, İzmir'de protesto edildi.

Yayınlanma: 19.02.2009 - 12:56
Abone Ol google-news

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İzmir Sağlık İşleri Müdürlüğü önünde KESK'e bağlı Büro Emekçileri Sendikası (BES) ile Kamu-Sen'e bağlı Türk Büro-Sen'in düzenlediği ortak eyleme SGK'da fatura ve reçete denetimiyle görevli doktor, diş hekimi ve eczacılar katıldı.

İzmir Tabip Odası ve İzmir Eczacı Odası'nın da destek verdiği eylemde, SGK çalışanları, 2 Mart'tan itibaren geçerli olacağı bildirilen geçici görevlendirme uygulamasının durdurulmasını talep etti.

BES İzmir Sağlık İşleri İl Müdürlüğü iş Yeri Temsilcisi Hasan Fehmi Ünal, burada yaptığı açıklamada, uygulama ile kurumun yeniden yapılanma yükünün çalışanlara yıkılmak istendiğini savundu.

Sağlık Sosyal Güvenlik Merkezi adıyla yeni birim oluşturulan illerdeki fatura ve reçete kontrolünün, zaten halen o bölgedeki il müdürlüklerine gönderilerek yapıldığını anlatan Ünal, ''mevcut il müdürlüklerinin altyapısı ancak 3 yılı aşkın bir sürede oluşturulabilmiş. Buna karşın yeni kurulan merkezlerde hiç bir altyapı bulunmamaktadır. Bu nedenle geçici görevlendirmelerle bu işlemlerin yürütülmesi mümkün değildir'' dedi.

Ünal, ayrıca, uygulamaya yönelik söz konusu kararda, ''geçici görevlendirmenin süresinin belirsiz ve yenisi gelinceye kadar eskisinin dönememesi esası'' bulunduğunu, bu durumun 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu ile aykırılık teşkil ettiğini savundu.

Uygulamada kamu menfaati bulunmadığını, aksine kurumun zarara uğrayacağını ileri süren Ünal, geçici görevlendirme kararı durduruluncaya kadar eylemlerini bundan sonra iş yavaşlatarak sürdüreceklerini bildirdi.

Eyleme katılan sağlık çalışanları, uygulamayı alkışlarla protesto ederek dağıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler