Şahin: Sızan bilgilerle ilgili olarak müfettiş görevlendirdim

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Ergenekon soruşturması kapsamında basın yayın organlarında sızan gizli bilgilerle ilgili olarak müfettiş görevlendirildiğini söyledi. Şahin, Deniz Feneri davası ile ilgili olarak da ''Türkiye'de uzantıları olduğu iddia edilmektedir. Türkiye'de uzantıları varsa yargı organları görevini yapacaktır'' dedi.

Yayınlanma: 19.02.2009 - 13:28
Abone Ol google-news

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Konya'nın Karapınar ilçesinde partisinin seçim bürosu açılışına katıldı. Açılışın ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Şahin, bir gazetecinin, ''Ergenekon Davası'nda bilgilerin avukatlar tarafından sızdırıldığı yönündeki açıklamanıza Barolar Birliğinden tepki geldi, bu konuda neler söyleyeceksiniz?'' şeklindeki sorusu üzerine, daha önce de bu konuya ilişkin açıklama yaptığını anımsattı.

Gizli olan bir soruşturmanın içeriğiyle ilgili basın yayın organlarında haberin yer almış olmasının kamuoyunu son derece rahatsız ettiğini ifade eden Şahin, ''Gizli bilgiler hangi yolla ve hangi sebeple televizyonlarda ve gazete sayfalarında yer almaktadır. Bunun sorumluları kimdir? Bunların tespit edilmesi konusunda kamuoyunda bir beklenti vardır'' dedi.

''Ben Adalet Bakanı olarak, 'Acaba bu bilgiler yargı çalışanlarından mı sızıyor?' Bunun için müfettiş görevlendirdim'' diye konuşan Şahin, şunları söyledi: "Bu gizli bilgiler ya yargı organlarından sızabilir yahut sanıkların avukatları kanalıyla dışarı servis yapılabilir, ya da emniyet mensupları tarafından servis yapılabilir. Çeşitli ihtimaller var. Geçenlerde bir gazete eski Özel Harekat Daire Başkanı İbrahim Şahin'in savcıya verdiği ifadeleri sütunlarına taşıdı. Bunun üzerine hatırlayacaksınız, Genel Kurmay Başkanlığımız bile bir açıklama yaptı, bir tepki gösterme ihtiyacı duydu. Bunun üzerine gazetenin Ankara temsilicisi bir açıklama yaptı. 'Bu bilgileri sanığın avukatından aldık' dedi. Ben de bunun üzerine dün dedim ki, 'Bakın bir gazete bu bilgileri bir avukattan aldığını söylüyor. Tabi avukat camiasını temsil eden barolarımızın bu konuda duyarlı olması lazım.''

Adalet Bakanlığı'nın da bu konuda görevleri olduğunu dile getiren Şahin, şöyle devam etti:
''Ayrıca benim bakanlığım da bu konuda görevlerini yapacak. Bunu söylerken de koskoca bir avukatlık camiasını kastetmedim. Her camianın içinde yanlış yapan insanlar olabilir. Bu yanlış yapanlar tespit edilerek bunlarla ilgili yasa ve yönetmelikler neyi gerektiriyorsa onların da ortaya konması gerekir. Barolar Birliği Başkanı arkadaşımızın bu tepkisini kamuoyunun takdirine bırakıyorum.''

Ergenekon Davası kapsamında tutuklanan generallerin GATA'ya sevkleriyle ilgili soruşturma açılıp açılmadığı yönündeki bir soruya ise Şahin, bu konuda bir soruşturma açılmadığı yanıtını verdi.


"CHP şov yapıyor" 

CHP'nin Almanya'dan getirdiğini iddia ettiği Deniz Feneri dosyasının, internetten bile alınabilecek bilgileri içerdiğiyle ilgili değerlendirmelerin hatırlatılması üzerine Şahin, şöyle konuştu: ''Sayın Baykal çıktı grup konuşmasında, 'İşte Deniz Feneri Dosyası' dedi. Bu tip konuları siyasi amaçları için kullanmaktadırlar ve bir noktada şov yapmaktadır. Ama Türkiye diplomatik yolla bu dosyayı istemiştir. Alman makamları bu dosyayı kısa sürede gönderecektir, göndereceklerini bizlere beyan etmişlerdir. Biz 3 kez yazı yazarak dosyanın gönderilmesini istedik.''

Hiç bir usulsüzlüğü ört bas etmek ya da kapatmak gibi bir gayretlerinin olmayacağını söyleyen Şahin, "Bu bahsettiğimiz Almanya'daki davayla ilgili Türkiye'de uzantıları olduğu iddia edilmektedir. Türkiye'de uzantıları varsa yargı organları görevini yapacaktır'' dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler