Portekiz'de müzakereler devam ediyor

Portekiz'deki koalisyon hükümetinde hafta başında iki bakanın istifasıyla başlayan siyasi krizi aşmak için koalisyondaki iki parti arasındaki müzakereler devam ederken, yapılan açıklamalarda görüşmelerin ''çok olumlu'' geçtiği kaydedildi.

Yayınlanma: 04.07.2013 - 14:25
Abone Ol google-news

Sağ görüşlü iktidarın büyük ortağı Sosyal Demokrat Parti'nin (PDS) lideri ve Başbakan Pedro Passos Coelho, istifa eden Dışişleri Bakanı ve koalisyonun küçük ortağı Sosyal Demokrat Merkez/Halk Partisi'nin (CDS/PP) lideri Paulo Portas ile son 24 saat içinde iki ayrı görüşme yaptı. Basına kapalı olan toplantılarla ilgili Coelho ya da Portas herhangi bir açıklama yapmazken, hükümete yakın kaynaklara dayanılarak Portekiz basınına sızdırılan bilgilerde ''çok yapıcı ve olumlu'' görüşmeler olduğu belirtildi.

Bazı kaynaklar ise görüşmelerin temelinde, ülkenin yaşadığı ekonomik sorunların olduğunu vurgulayıp, koalisyonun küçük ortağı CDS/PP'nin hükümette daha fazla yetki istediğini savundu.

Portekiz'de Cumhurbaşkanı Anibal Cavaco Silva, bu akşam önce Başbakan Coelho'yu daha sonra da meclisteki diğer siyasi partilerin liderlerini kabul edecek.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler